Koktel bar i kafeterija nalik pećini

Zeleni pult krivuda ispred gipsanih radova i šljunkastih površina zidova, unutar ovog bara u bruklinskom Vilijamsburgu, dizajniranom od strane lokalnog arhitektonskog studija Isaac-Rae posebno za kafić koji se nalazi iza ovog prostora...

Isaac-Rae kompanijom upravljaju muž i žena, Klej i Margot Kofi, a nedavno su kompletirali kafe-koktel objekat, Bar Beau, za jedan ugostiteljski brend koji se nalazi u Viters Stritu broj 61. U prednjem delu nalaze se kafeterija i pekara koje funkcionišu tokom dana, dok se u pozadini ovog objekta nalazi koktel bar, koji takođe služi i hranu, a otvara se nakon sumraka.

Isaac-Rae studio izabrao je jednostavne rustične materijale i zakrivljene forme kako bi pružio referencu na dom vlasnika Bar Beau, Čarlija Čena, smešten u severnoameričkom Pacifik Severozapad regionu. Teksturni sivi zidovi i tamne crne grede na plafonima, mogu biti viđeni čitavim enterijerom lokala. Zidovi predstavljaju mešavinu bele ofarbane cigle i specijalno oblikovanih gipsanih radova, dok uski hodnik vodi od kafea do bara.

Iza barskog pulta, prostire se sekcija crnog zida, koji poseduje veliki odsečeni deo u kome su stvoreni ormari i mesto za odlaganje pića.

Mesta za sedenje omogućena su crnim barskim stolicama smeštenim oko pulta i tamnim drvenim klupama ugrađenim u jedan od zidova, dok je još jedna niša za sedenje ugrađena u dalji ugao. Sa svake strane ovog lokala, roze neonsko svetlo pruža uvid u putanju koja ispod lučno zasvođenog štoka vodi do kupatila. Prozori posebno oblikovani u polukružnom maniru omogućuju pogled ka kuhinji.

Zakrivljene forme nastavljaju se i u kafiću, gde su kružni pultovi okrenuti u položaju koji omogućava mušterijama da budu sučeljeni drvetu. Nizovi roze lustera prirodnih formi spušta se sa plafona, dok tanak šank sa barskim stolicama putuje duž jednog zida omogućavajući uživanje u pićima.

N.Đ.

Izvor: Dezeen

Povezane teme