Kako stvoriti sopstveni rustično-eklektični raj sa tropskim prizvukom?

Šta mislite o sledećem scenariju: ležite ušuškani na ivici tirkizne lagune u vili na otvorenom, sa prekrasnim pogledom na obalu, uživajući u sporom tempu života na tropskom ostrvu?

Verujemo da ste, makar na trenutak, sasvim jasno mogli da zamislite ovu rajsku scenu. Isto tako, verujemo da će vas obradovati saznanje da ovakva egzotična atmosfera ne mora nužno da bude vezana za tropska ostrva i skupocene destinacije. Prevedeno na jezik dizajna enterijera, reč je o rustično-eklektičnom stilu koji sa dolaskom lepšeg vremena postaje sve popularniji.

A kako i ne bi kada se radi o fantastičnoj mešavini nameštaja i predmeta različitih stilova, tekstura, vremenskih perioda i kulturnih uticaja. Svi ovi elementi spojeni zajedno naglašavaju kvalitet, daju prednost funkciji nad formom, a istovremeno stvaraju harmoničan prostor sa prilično ležernim izgledom.

Domovi uređeni u ovom stilu imaju skroman, prirodan i takozvani zemljani osećaj ugodnosti. Obiluju materijalima kao što su drvo, ratan, juta, šare su svedene na minimum a prednost se daje slojevima sirovih tekstura. U skladu sa tropskim ostrvskim raspoloženjem, prostor je lišen luksuza i raskoši, kao i bilo kakvog nagoveštaja uglađene, sjajne modernosti koja je karakteristična za urbana mesta.

Još neke od karakteristika rustično-eklektičnog stila su i: jednostavan pristup dekoraciji, neutralna i zemljana paleta boja, minimalne šare sa fokusom na teksturu, funkcionalni komadi koji podržavaju skroman i jednostavan način života. A u nastavku teksta pronađite i par jednostavnih saveta koji će vam pomoći da malo ovog trendy-stila unesete u svoj dom već ovog leta...

« 7 8 9 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Povezane teme