Kafić u obliku trougla nudi jedinstveni “ugaoni” pogled na grad

Segitiga Bermuda Cafe je zaista jednostavna ideja proistekla iz geometrijskog oblika samog trougla koji je takođe prilagođen identitetu brenda kafića...

Ujedno, ovaj indonežanski kafić je dokaz da se trouglaste građevine mogu pogledati iz jedne sasvim drugačije perspektive – perspektive mesta za druženje i opuštanje. Naime, ovaj trouglasti objekat nije postavljen direktno naspram ulice, već je sama zgrada nagnuta pod uglom od 45 stepeni kako bi, (gledano s puta) dobila sasvim drugačiju kompoziciju.

Drugim rečima, prolaznici imaju svoju referencu odnosno interpretaciju trouglaste zgrade i to u svakom trenutku. Ono što prvo upada u oči jeste sam ulaz gde se posetioci, kada hodaju, suočavaju sa monumentalnom trouglastom zgradom, pa ne čudi što se ovo mesto ujedno najčešće koristi za fotografisanje.

Upotreba crvene cigle je tačka koja se koristi kao ponavljanje dizajnerskih akcenata u ovom kafiću. Na ulazu se ovaj materijal koristi na visokom stubu za medijske signalizacije i parking za bicikle, dok je u unutrašnjosti zgrade korišćen na pregradnom zidu između kuhinjskog dela i pulta.

Pod kafića karakteriše terazzo motiv sa malo lomljenog kamena u trpezariji sa obe strane kako bi se popunio neiskorišćen prostor koji se dobija formiranjem oštrih uglova trouglaste zgrade.

Ono što je jedinstveno u ovom enterijeru je to što kada pada kiša, prozori sa desne i leve strane zgrade postaju zamagljeni zbog jake kiše, a kada kiša popusti stvara se rosa.

Ovo čini uslove ali i atmosferu unutar same zgrade poetičnijom i romantičnijom.

Povezane teme