Kada je vreme za kupovinu novog dušeka?

Dušek na kom spavamo u velikoj meri utiče na naše zdravlje, raspoloženje i održavanje dnevnog nivoa energije.

Zato je potrebno odabrati dušek koji će obezbediti optimalnu podršku kičmenom stubu i relaksciju mišića. Međutim, kako vreme prolazi, dušek može da izgubi neke od svojih prvobitnih prednosti. U zavisnosti od nivoa komfora i podrške koji pruža telu, nakon osam do deset godina od kupovine savetuje se zamena dušeka.

Razlozi za kupovinu novog dušeka su mnogobrojni i svi su povezani sa pozitivnim uticajem na naše zdravlje. Čak i ako smatrate da je vaš stari dušek udoban, možda ste se samo navikli na kvalitet sna koji vam pruža. Odgovori na pitanja koja vam donosimo u nastavku mogu ukazati na to da je vreme da zamenite dušek na kom spavate.

Da li se budite umorni i sa bolovima u leđima?

Ukoliko se ujutru osećate umornije i sa više bolova u leđnoj i vratnoj kičmi nego kada ste legli, razlog može biti vaš dušek. Kao i svaki drugi komad nameštaja, i dušek vremenom gubi svojstvo podrške telu zbog habanja materijala. To može izazvati bolove u mišićima i koštano-zglobnom sistemu. Zato je prilikom odabira dušeka potrebno uzeti u obzir i tehnologiju njegove proizvodnje.

O tome naročito treba da vodite računa ukoliko već patite od bolova u leđima. Kako je reč o dugoročnoj investiciji, ne oklevajte da uložite novac u dušek anatomski prilagodljiv telu. Dušek royal memory poseduje izuzetnu kombinaciju tehnologije memory pene i žičanog jezgra. Ovaj dušek će vam omogućiti da lako pronađete udoban položaj za spavanje, a vaša kičma više neće patiti. 

Da li imate alergijske rekacije nakon buđenja?

Čak i uz pravilno i redovno održavanje, većina dušeka nakon dugogodišnje upotrebe može da sadrži visoke koncentracije alergena. Ukoliko ste alergični na prašinu i grinje, spavanje na starom dušeku može biti neprijatno iskustvo. Međutim, većina je toga svesna tek kada oseti alergijske rekacije poput kijavice ili iritacija na koži. Ovo može biti signal da je vreme da zamenite stari dušek. Kako biste obezbedili zdrav san i izbegli alergijske reakcije, odaberite Dalas dušeke. Svi dušeci iz asortimana imaju antibakterijsko i hipoalergijsko svojstvo te pružaju efikasnu zaštitu od grinja. Time predstavljaju idealno rešnje za sve koji pate od alergija i astme.

Da li dušek budi vas ili vašeg partnera?

Stari dušek može da budi vas ili vašeg partnera, s obzirom da vremenom gubi svoja ergonomska svojstva. Dušek više ne može da obezbedi adekvatnu izolaciju pokreta, što narušava kvalitet sna. Takođe, promene u telesnoj težini mogu uzrokovati činjenicu da dušek koji posedujete više ne prati vaše potrebe. Stoga idealan izbor može biti ortopedic dušek premium klase. Super mek gornji sloj  obogaćen mekim Tancel Modal vlaknima učiniće da vaš krevet postane oaza komfora. S obzirom da sadrži žičane opruge sa ojačanjem za dodatnu udobnost, stabilnost i izdržljivost, ovaj izuzetno kvalitetan dušek trajaće godinama.

U salonima nameštaja Dalas pronađite idealan dušek za sve vaše potrebe

Kvalitetan odmor je jedan od glavnih uslova za naše blagostanje i dobro raspoloženje. Ukoliko primećujete da vam vaš stari dušek više nije saveznik u kvalitetnom i okrepljujućem snu, vreme je da ga zamenite novim. Obavezno svratite u jedan od prodajnih salona Dalas nameštaja (u Beogradu, Novom Sadu, Tutinu ili Novom Pazaru) i  isprobajte dušek, a zatim i kupite onaj koji će se najbolje prilagoditi vašim potrebama i vašem životnom stilu.

Povezane teme