Kada bi Vili Vonka dizajnirao spa centar on bi sigurno izgledao ovako

U većini slučajeva, medicinski spa centri su beli i sterilni, utilitaristički dizajnirani…

Ipak, Hyper-Haus studio krenuo je drugom putanjom kada su dizanirali Doctor Mek kliniku u Bangkoku. Nazvana Home of Filler, ova beauty klinika će vas navesti da pomislite da ste se izgubili negde između Zemlje čuda i Fabrike Čokolade Vilija Vonke. Koloritni, neobični i maštoviti dizajn će vizuelno zabaviti sve posetioce klinike dok čekaju na red za svoje procedure.

Hyper-Haus dizajnirao je kliniku kao umetničku galeriju sa doktorom koji igra ulogu umetnika, stvarajući umetnička dela u formi lica svojih pacijenata. Po svemu sudeći, oni su želeli da pacijenti maštaju kako postaju najbolje verzije sebe, izgledajući najbolje što mogu, ostvarujući taj svoj san u ovom čudesnom prostoru.

Šarmantni enterijer dobio je pikselizovane zidove u bojama duge, predimenzionirano cveće, razigrane kaktuse i razne tipove mesta za sedenje, u svakoj mogućnoj boji. Veliki pikseli na zidovima predstavljaju zumirani pristup doktora prema koži apsolutno svakog pacijenta.

Koncept dizajna baziran je na razigranoj interpretaciji oblaka, po kom je klinika dobila i me – reč mek na tajlandskom jeziku znači oblak. Pored oblika oblaka koji su evidentni u čitavom prostoru, druge zaobljene forme takođe dobijaju svojih pet minuta slave, simbolizujući slobodu.

Soba za tretmane broj 1, The Secret Rocket, inspirisana je sedamdesetim, što nam dokazuje sovjim retro dezenima kojima je cilj da nas asociraju na svemirski brod u naučno fantastičnom filmu.

Potom, soba broj dva želi da pruži mir svojim pacijentima, koristeći umirujuće nijanse braon i bez, podsećajući nas na prostranstvo jesenje livade, dok soba broj tri Green Therapy, želi da promoviše relaksaciju svojom mint zelenom nijansom.

Soba broj 4, Sweet Baby Pink, predstavlja odu ženstvenosti sa svojim pink zidovima i grafičkim dizajnom pauna. Stakleni zid pokriven je filmom u gradijentu duge, kako bi predstavio diverzitet.

Na kraju, soba broj 5, Primary Color Room, odevena je u trikolore stilu, sa primarnim bojama, crvenom, žutom i plavom, u glavnim ulogama.

Povezane teme

03.07.2024 Lifestyle

Kamper na razvlačenje

Teardrop kamp prikolice sve dele jednu lošu karakteristiku. One su male kako za transport tako i kada je potrebno da se u njima kampuje.

30.06.2024 Lifestyle

San svakog kampera

Postoje mnogi od vas koji vole da idu na kampovanje i smatraju ga hobijem koji može biti upražnjavan svakog praznika ili vikenda.

27.06.2024 Lifestyle

Kako izgleda kada se dizajnira dvorište za venčanje?

Bez obzira da li planirate intimno okupljanje ili raskošnu proslavu, dobro dizajnirana bašta za venčanje će postaviti scenu za magično slavlje ispunjeno radošću i dragocenih uspome...

24.06.2024 Lifestyle

Tropski raj u napuštenom hangaru

U njemu odavno već nema aviona, već samo balona koji nude vožnju do visine od šezdeset metara, iznad tropske zemlje čuda koju on u sebi krije.

21.06.2024 Lifestyle

Najveća bašta sveta nalazi se u srcu pustinje

Dubai Miracle Garden je najveća cvetna bašta na svetu, koja posetiocima nudi umirujući i očaravajući pogled na jedan sasvim drugačiji svet.

18.06.2024 Lifestyle

Gigantske ruke u Veneciji su simbol 6 univerzalno bitnih vrednosti

Building Bridges je upečatljivo delo koje ne samo da obogaćuje umetnički pejzaž Venecije, već i poziva posetioce da razmisle o univerzalnim vrednostima koje nas povezuju.

15.06.2024 Lifestyle

Najveći aqua park u Evropi

Smešten u slikovitom gradu Ajia Napa, ovaj vodeni park crpi inspiraciju iz drevne grčke mitologije, stvarajući očaravajući spoj istorije i moderne zabave.

12.06.2024 Lifestyle

Six Keys Seaside Lodge: spoj luksuza i spokoja na obalama Peliona

Six Keys Seaside Lodge je mesto gde vreme kao da stoji i brige nestaju sa plimom. Bilo da tražite romantični odmor, porodični odmor, ili jednostavno trenutak samoće, ovo očaravajuć...

09.06.2024 Lifestyle

Najbolji hoteli za sve koji planiraju letovanje u Solunu

Smešten na obali Egejskog mora, ovaj grad je kroz istoriju bio centar kulture, trgovine i umetnosti, što se i danas odražava u njegovom živopisnom duhu. Za leto 2024, Solun predsta...

06.06.2024 Lifestyle

Elegantni hotel u srcu Pariza

U naselju District 8, jednoj od najglamuroznijih i najprepoznatljivijih četvrti u Parizu, smešten je luksuzni hotel Collectionneur Arc de Triomphe...

05.06.2024 Lifestyle

Leto u Termama Sveti Martin: Potpuna zabava za celu porodicu

Leto nam kuca na vrata i topli sunčani dani pozivaju na avanture na otvorenom usred zelenila netaknute prirode...