Kad se zaželite prirode: hotel na kraju šume osvaja svojim rustičnim izgledom

Nekada dom iz ranih 70-ih, ovaj prelepi prostor je sada vikend odmorište okupano prirodnim svetlom i odeveno u održivo keboni drvo.

Skrivena u jednoj od brojnih šuma Minesote na jezeru, Minne Stuga House je okružena lokalnom borovom šumom i kedrom. Odevena u keboni drvo održivog porekla, odlikuje se oštrim linijama, uskim vrhovima i širokim krovom koji daje dramatičan detalj mirnom šumskom pejzažu. Njeni drveni elementi i zemljani tonovi daju joj prirodan izgled i u savršenom su skladu sa okolinom.

U pitanju je zapravo standardni A-okvir koji je pažljivo renoviran kako bi originalnoj strukturi ponudio neke nove funkcije i praktičnije pogodnosti. Tako se, na mestima gde je originalna kedrovina istrulela, pojavilo održivo i ekološki prihvatljivo keboni drvo koje se može pohvaliti visokom izdržljivošću ali i svim ostalim kvalitetima tvrdog drveta.

Unutrašnjost kuće je obložena originalnom, pedeset godina starom crvenom oplatom od kedra, što unosi karakter šume u dom i ujedno daje neverovatnu toplinu i udobnost. Ukoliko tome dodamo i moderan drveni nameštaj, kao i strukturalne izolovane panele za toplotnu i energetsku efikasnost – dobijamo enterijer koji je u stanju da zadovolji i one najzahtevnije goste.

Sa svojim rustičnim eksterijerom obloženim kebonijem i domaćim udobnim enterijerom, ova hotel-kuća je udobno utočište tokom hladnih zima, kao i fantastično mesto za odmor i uživanje u blizini jezera tokom toplih letnjih meseci.

Povezane teme