Istorijski dom restauracijom postaje moderna seoska kuća

Nazivali su ga istorijskim domom koji je video i bolje dane, ali nakon ove simpatične restauracije bolji dani kao da nikada nisu bili bliže.

Nas su oduševile ove živopisne fotografije udobnog i prijatnog doma inspirisanog britanskim selima i kolonijalnom Amerikom. Nije ni čudo što je upravo ovaj enterijer našao svoj put sve do New York Times-a, sve unutar ovog doma deluje tako dobro usklađeno, kao da je vekovima baš tu stajalo i čekalo svojih pet minuta da zablista punim sjajem.

Šta bi ovde uopšte trebalo prvo naglasiti – nameštaj proizveden po meri ukrašen interesantnom paletom boja, ili upotrebu slojevitog tekstila starog sveta? Ili je možda potrebno staviti akcenat na potpuno prerađene prozore, podignute krovove, temeljno renoviranu kuhinju i kupatila?

Šta god, bitno je da je ova seoska kuća koja datira još iz 1850-e dobila jednu potpuno novu dimenziju zahvaljujući domišljatosti arhitekata i dizajnera.

Reč je o divnom renoviranju koje poštuje prošlost građevine ali istovremeno pruža i jedan potpuno novi pogled na suvremeni porodični život.

Povezane teme