Iglo kao osnova dizajna udobnog zimskog odmarališta u Finskoj

Više slika

Više slika

Toplina drvene konstrukcije i završnih obrada doprinosi stvaranju prijatnog prostora.

Pogledajte ovo zimsko odmaralište sačinjeno od savremenih i prepoznatljivih drvenih kuća. Velike zastakljene površine i prostrani enterijeri su dizajnirani da gostima omoguće udobnost i zadivljujući pogled na okolinu. Odmaralište pod nazivom Glass Resort Rovaniemi nalazi se u Finskoj, i kao što i sami imate prilike da vidite - definitivno je vredno vaše pažnje.

Težnja da se stvori grupa zgrada koje bi mogle da ponovo zamisle smeštaj za odmor u Laponiji vodila je ovaj projekat od početka. Polazna tačka je bila osmišljavanje stanova u kojima bi udobnost, velikodušnost prostora i upečatljiv pogled na okolnu šumu i nebo bili centralne teme dizajna. Rešenje je pronađeno u savremenom dizajnu inspirisanom tradicionalnom lokalnom temom.

Odmaralište se sastoji od smeštajnih jedinica na dva nivoa. Dizajn naglašava važnost povezanosti sa okolnim pejzažom sa velikim zastakljenim površinama i, što je najupečatljivije, otvara mogućnost uživanja u zvezdanom nebu i polarnoj svetlosti iz udobnog i toplog ambijenta. Ujedno, ovaj originalni projekat predstavlja evoluciju zimskog smeštaja u stilu igla.

Naime, prostor se razvija vertikalno duž potpuno zastakljene fasade i prema krovu koji je u potpunosti izrađen od stakla. Efekat stvara potpuno impresivnu atmosferu, protežući unutrašnji prostor dvostruke visine prema pejzažu i nebu iznad. Svaka zgrada, odmah prepoznatljiva po svojim čistim linijama, dizajnirana je sa smelim karakterom i izgrađena sa strukturom drvenog okvira.

Glavna zgrada odmarališta dalje razvija ovu formalnu temu, sa kombinacijom dva jednostavna međusobno povezana volumena koji leže jedan na drugom. U glavnom bloku se nalazi salon restorana pune visine sa potpuno zastakljenom fasadom i panoramskim balkonom. Drugi blok, koji se odlikuje dugačkim i kosim prednjim delom, obuhvata recepciju, kancelarije i ostale tehničke objekte.

Svaka kuća sadrži dve smeštajne jedinice površine 40 kvadratnih metara. Sadržaji uključuju dnevni boravak dvostruke visine, balkonski pod sa staklenim krovom, kuhinju, privatnu saunu i terasu sa hidromasažnom kadom na otvorenom. Staklene površine se zagrevaju kako bi se omogućio pogled čak i u snežnim uslovima.

Povezane teme

08.02.2024 Lifestyle

Plutajući +POOL bazen u Njujorku: oaza osveženja i inovativna filtracija vode

+POOL će ponuditi predah od letnje vrućine, dok će istovremeno raditi kao postrojenje za filtriranje vode koje će čistiti milion galona okolne rečne vode dnevno.

05.02.2024 Lifestyle

Hotel Nolinski Venezia: mesto gde su luksuz i istorija u savršenom skladu

Ovo remek-delo arhitekture iz 1929. godine, prožeto izuzetnom mešavinom secesije, stilske slobode i modernizma, pažljivo je restaurirano kako bi svojim gostima ponudilo samo vrhuns...

02.02.2024 Lifestyle

Restoran sa zadivljujućim pogledom na Burdž Kalifu

Sa prostranim otvorenim dvorištem sa zavidnim pogledom na Burdž Kalifu, restoran pruža toplu i privlačnu atmosferu koja je savršena za uživanje u odličnoj hrani sa prijateljima i p...

30.01.2024 Lifestyle

Otro Oaxaca: hotel koji poštuje tradiciju i promoviše održivost

Različiti elementi hotela, uključujući ciglu, crvenu zemlju iz dolina, uglačani cement, smolu, čelik, staklo, beton i reciklirano drvo, kombinuju se u cilju stvaranja jedinstvenog...

29.01.2024 Lifestyle

Terme Sveti Martin - savršeno mesto za odmor cele porodice

Svake zime tražimo načine kako da ostanemo vitalni, ojačamo naš imunitet i opustimo telo.

27.01.2024 Lifestyle

Kamion sa hranom pretvoren u očaravajući restoran od terakote, belog hrasta i maslina

Glavna karakteristika ovog restorana je prepoznatljiv blok od terakote i krovna paluba opkoljena maslinama neprimetno se stapaju sa lokalnom teksaškom atmosferom.

25.01.2024 Lifestyle

Zaljubite se ovog Dana zaljubljenih u Terme Sveti Martin - wellness resort stvoren za beg u dvoje

Najromantičniji dan u godini kuca nam na vrata i krajnje je vreme da krenete razmišljati kako da na poseban način ove godine iznenadite svoju voljenu osobu...

24.01.2024 Lifestyle

Sjoparken: spektakularno iskustvo odmora na najprirodniji način

Hotel Sjoparken je posvećen balansu, stvaranju nečega što je prirodno i jedinstveno, i što nudi spektakularno iskustvo na najprirodniji način.

21.01.2024 Lifestyle

Santorini zove: luksuzni minimalistički apartmani sa pogledom na more

Odmaralište savršeno oslikava harmoniju tradicije i modernog minimalizma - enterijer svakog apartmana sjedinjuje tradicionalnu kikladsku dekoraciju s modernim minimalističkim detal...

18.01.2024 Lifestyle

Novi dragulj Mediterana: The Lodge Mallorca

The Lodge Mallorca hotel pruža dobrodošlicu gostima među poljima lavande, badema i rogača, dok istovremeno očarava istorijskim šarmom Majorke.

15.01.2024 Lifestyle

Vaša sledeća destinacija: luksuzne kućice sa savršenim pogledom na čuveni zamak

Luksuzno odmaralište otvoreno je prošle zime, i predstavlja inovativni model hotelskog smeštaja po meri koji nudi savršenu fuziju modernog komfora, održivosti i bogatog nasleđa jed...