I transportni kontejner može postati moderna porodična kuća

U pitanju je nesvakidašnji model moderne porodične kuće za čiju izgradnju su poslužili transportni kontejneri...

Da, dobro ste čuli, ali i videli – u pitanju zaista jesu obnovljeni transportni kontejneri koji su dobili zadatak da odigraju ulogu savršene porodične kuće. Šest transportnih kontejnera obezbeđuje 1.920 kvadratnih metara životnog prostora na dva nivoa. Kuća ima otvoreni raspored sa dnevnim boravkom, trpezarijom i kuhinjom u prizemlju, kao i dvosobnim apartmanima na nivou iznad do kojih se dolazi odvojenim stepenicama.

Da biste shvatili o kolikoj se udobnosti radi, pomenućemo i to da je svaki od apartmana na spratu opremljen kompletnim kupatilom i garderoberom. Veliki stakleni zidovi obezbeđuju unakrsno osvetljenje i ventilaciju za sve prostore, sa velikim terasama u vidu paluba koje dozvoljavaju proširenje otvorenog životnog prostora, odnosno stvaranje zadnjeg i prednjeg dvorišta.

Projekat pod nazivom c-Home je rođen iz želje za stvaranjem prelepog modularnog građevinskog sistema koji objedinjuje prepoznatljivu arhitekturu naprednu u dizajnu sa svesnim praksama održive gradnje. Ovi simpatični moduli su u potpunosti napravljeni od obnovljenih kontejnera za transport, pružajući snagu, izdržljivost i modernu industrijsku estetiku koja izgleda upečatljivo gde god da se nalazi.

Bez obzira da li sanjate da izgradite šik ruralno utočište ili privlačno urbano prebivalište, ova kontejner-kućica ima tlocrt koji odgovara potrebama svih onih koji su u potrazi za brzim krovom nad glavom. Naime, c-Home metode prefabrikacije mogu obezbediti značajnu uštedu vremena u izgradnji vašeg doma. Kućica se isporučuje gotovo kompletna, sa svim ugrađenim elementima enterijera.

Napravljena je u potpunosti za potrebe savremenog života, i može se pohvaliti širokim prozorima koji nude prelepo svetlo i poglede, otvorenim rasporedom i velikim terasama koje se neprimetno uklapaju u unutrašnje i spoljašnje okruženje.

Povezane teme