Hotel sa dušom Mediterana i naglaskom na neočekivano

Šta je zajedničko južnoj Kaliforniji i Mediteranu? Hotel Alsace LA hotel, dokaz da je arhitektonsku raznolikost moguće postići i na najneočekivanijim mestima!

Mediteranski uticaj, topli drveni tonovi i vintidž predmeti omogućili su da ovaj hotel deluje kao jedinstven prostor koji koketira sa savremenom umetnošću, fotografijom i razigranim detaljima dizajna. Čak 48 soba odlikuje se prilagođenim dizajnom koji uključuje ormare od ratana i drveta, tapacirane ploče uzglavlja kao i prilagođene trpezarijske stolove i modularne sofe po meri.

Mislilo se o svakom detalju, pa tako gosti stižu u dvorište obloženo pločicama od terakote koje je okruženo kamenim vrtovima i raskošnim prostorom za opuštanje i uživanje u prirodi. Istureni deo zgrade krije glavni ulaz, čije stepenice dalje vode do predvorja koje je ispunjeno mešavinom starih i savremenih komada nameštaja u tonu karamele. Popločana vrata, prigušeno osvetljenje i eklektično posuđe lokalnih dizajnera doprinose stvaranju unikatnog ambijenta.

Iza recepcije od belog hrasta koja je takođe izrađena po meri, nalazi se veliki mural, ručno oslikan na zastakljenim pločicama, koji je inače delo umetnika Lukasa Geronimasa Giniotisa. Hrast je takođe korišćen za podove u predvorju kao i za formiranje prostora koji se slobodno može nazvati nekom vrstom salona, i to od zida pa sve do plafona.

Najzanimljiviji deo ove hotelske priče jeste činjenica da ova građevina na momente deluje kao neka obična zgrada “iz komšiluka” za koju ne biste ni mogli pretpostaviti da u sebi krije ovoliku opuštenost i razigranost. No, jednom kada kročite u Alsace, shvatate da se mediteranski duh može pronaći i tamo gde ga najmanje očekujete - na gradskom asfaltu Los Anđelesa.

Izvor: dezeen

Povezane teme