Hotel Nolinski Venezia: mesto gde su luksuz i istorija u savršenom skladu

Otkrijte čaroliju Nolinski Venezia, elegantnog luksuznog hotela utkanog u samu srž Venecije...

Ovo remek-delo arhitekture iz 1929. godine, prožeto izuzetnom mešavinom secesije, stilske slobode i modernizma, pažljivo je restaurirano kako bi svojim gostima ponudilo samo vrhunsko uživanje. Na samo nekoliko koraka od ikoničnih lokacija poput Trga Svetog Marka i pozorišta La Feniče, ovaj hotel nudi jedinstven spoj istorijskog bogatstva, arhitektonskog sjaja i savremenog dizajna.

Sa 43 jedinstveno dizajnirane sobe i 13 luksuznih apartmana, uključujući spa centar inspirisan otomanskim arhitektonskim zdanjem i bazen sa zlatnim mozaikom koji pruža bajkovit pogled na grad, Nolinski Venezia pruža iskustvo boravka koje nadmašuje sva očekivanja.

Svaki od pet spratova zgrade je svojevrsno remek-delo. Kontrastna mermerna štukatura i mermer se nadmeću za pažnju, harmonično se stapajući sa drvetom manga. Zgrada je prožeta starim i modernim umetničkim delima, kako bi stvorila fascinantan doživljaj na svakom koraku.

 

Luksuzna recepcija, kafić sa šarmantnim dvorištem i slikoviti bazen s zlatnim mozaikom, pružaju spektakularan doživljaj. Tu je i impozantna fasada hotela koja nikog ne ostavlja ravnodušnim - ukrasi i balkoni ukrašeni himerama, nekadašnjim simbolima trgovine koji svedoče o prošlom sjaju Venecijanske berze, predstavljaju monumentalni spomenik pomorskom prosperitetu grada, podsećajući nas na slavnu prošlost čuvenog italijanskog grada.

Označena kao venecijanski istorijski spomenik, zgrada se ponosi jedinstvenim radovima od kovanog gvožđa, karakterističnim za Veneciju. Dok koračate niz veličanstveno počasno stepenište, privući će vas zamršeni detalji skriveni u ogradi.

Pažljiva restauracija, venecijanski stil podova i zidova od mermerne štukature oživljavaju drevne gradske tehnike. Majstorsko zanatstvo, vidljivo u pažljivom izboru materijala, stvara savršenu ravnotežu između elemenata tog vremena i savremenog dizajna enterijera.

 

Povezane teme

30.06.2024 Lifestyle

San svakog kampera

Postoje mnogi od vas koji vole da idu na kampovanje i smatraju ga hobijem koji može biti upražnjavan svakog praznika ili vikenda.

27.06.2024 Lifestyle

Kako izgleda kada se dizajnira dvorište za venčanje?

Bez obzira da li planirate intimno okupljanje ili raskošnu proslavu, dobro dizajnirana bašta za venčanje će postaviti scenu za magično slavlje ispunjeno radošću i dragocenih uspome...

24.06.2024 Lifestyle

Tropski raj u napuštenom hangaru

U njemu odavno već nema aviona, već samo balona koji nude vožnju do visine od šezdeset metara, iznad tropske zemlje čuda koju on u sebi krije.

21.06.2024 Lifestyle

Najveća bašta sveta nalazi se u srcu pustinje

Dubai Miracle Garden je najveća cvetna bašta na svetu, koja posetiocima nudi umirujući i očaravajući pogled na jedan sasvim drugačiji svet.

18.06.2024 Lifestyle

Gigantske ruke u Veneciji su simbol 6 univerzalno bitnih vrednosti

Building Bridges je upečatljivo delo koje ne samo da obogaćuje umetnički pejzaž Venecije, već i poziva posetioce da razmisle o univerzalnim vrednostima koje nas povezuju.

15.06.2024 Lifestyle

Najveći aqua park u Evropi

Smešten u slikovitom gradu Ajia Napa, ovaj vodeni park crpi inspiraciju iz drevne grčke mitologije, stvarajući očaravajući spoj istorije i moderne zabave.

12.06.2024 Lifestyle

Six Keys Seaside Lodge: spoj luksuza i spokoja na obalama Peliona

Six Keys Seaside Lodge je mesto gde vreme kao da stoji i brige nestaju sa plimom. Bilo da tražite romantični odmor, porodični odmor, ili jednostavno trenutak samoće, ovo očaravajuć...

09.06.2024 Lifestyle

Najbolji hoteli za sve koji planiraju letovanje u Solunu

Smešten na obali Egejskog mora, ovaj grad je kroz istoriju bio centar kulture, trgovine i umetnosti, što se i danas odražava u njegovom živopisnom duhu. Za leto 2024, Solun predsta...

06.06.2024 Lifestyle

Elegantni hotel u srcu Pariza

U naselju District 8, jednoj od najglamuroznijih i najprepoznatljivijih četvrti u Parizu, smešten je luksuzni hotel Collectionneur Arc de Triomphe...

05.06.2024 Lifestyle

Leto u Termama Sveti Martin: Potpuna zabava za celu porodicu

Leto nam kuca na vrata i topli sunčani dani pozivaju na avanture na otvorenom usred zelenila netaknute prirode...

03.06.2024 Lifestyle

Neobičan hotel u Portugalu

Postoji izvesna minimalistčko monaška strana ovog hotela, mada nikada neprijatna i neprivlačne. Ovde se luksuz takođe odnosi na prostor i vreme. Ima mesta za druženje, ali ne nedos...