Hotel koji svoje goste podstiče da otkriju sopstveni ritam života

Prelepo vreme dočekuje goste u četrnaest jedinstveno i individualno opremljenih rezidencija hotela Kisawa Sanctuary u Mozambiku...

Pandemija nije ugasila želju ljudi širom sveta za lutanjima i istraživanjem novih horizonata, tako da ne čudi što je otvaranje novih hotela nastavilo da bude aktuelno i u ovoj godini. Otvaranje granica je možda sporo, ali priča o putovanju podstiče osećaj optimizma kako kod hotelijera, tako i kod putnika.

Evo jednog dalekog tropskog skrovišta koje biste trebali da stavite na svoju listu željenih destinacija: Kisawa hotel u Mozambiku – prvi hotel koji se prostire na 300 hektara netaknute teritorije na ostrvu Bengera.

Osnovan od strane preduzetnice i filantropa Nine Flohr, hotel čije ime znači “neraskidivost” sadrži raskošne rezidencije sa mešavinom jednog, dva i tri bungalova, a svaka od njih ima otvorenu palubu, privatni bazen, spoljnu kuhinju i sopstvenu plažu.

Gosti su pozvani da biraju između dva restorana koja svakodnevno u ponudi imaju samo organske, sezonske proizvode uzgajane u odmaralištu ili kupljene od mreže lokalnih farmera. Ostatak ponude obuhvata wellness centar, potpuno opremljene i klimatizovane teretane, studije za pilates i joga kupole.

Svaki bungalov je drugačije uređen, ali je u svakom primetna upotreba tradicionalnog zanata, sa lokalnim tkanjem, stolarijom i tekstilom koji su elegantno prikazani u enterijerima.

Dok prelepo prirodno okruženje gostima sigurno donosi osećaj smirenosti i relaksacije, utočište Kisawa ih podstiče da idu dalje i „otkriju sopstveni ritam“. Odmaralište omogućava ponovno povezivanje sa samim sobom, i predstavlja savršen spoj održivog luksuza, bekstva, uživanja i kulture, smešten na netaknutom ostrvu na obali Mozambika.

Izvor: kisawasanctuary.com

Povezane teme