Hotel Bonsai je dokaz da su vesele '80e ponovo u modi!

Više slika

Više slika

Šta ako vam kažemo da je ovaj živopisni hotel do pre dvadesetak godina bio jedna najobičnija lokalna ambulanta?

Smešten u blizini železničke stanice, ovaj tajlandski hotel renoviran je s ciljem da posetiocima pruži nezaboravno iskustvo boravka u trgovačkoj zoni Bangkoka. Osamdesetih godina ovaj kvart je bio pun trgovačkih radnji, ali je zbog promene gradskog prevoza ostao napušten i teško pristupačan više od dvadeset godina. Zbog toga su arhitekte došle na ideju da dizajniraju hotel koji će postati veza između prošlosti i budućnosti ovog regiona.

Sa ovom idejom, zgrada je renovirana na način da su ta struktura i neki od zajedničkih zidova zadržani kako bi predstavljali njen prošli period, uključujući više od 60 godina staro banjan drvo u području lokacije koje je kasnije postalo inspiracija za dizajn i naziv hotela. Ime Bonsai se u ovom slučaju ne odnosi na japanski način sadnje, već dolazi od reči Bon što znači “gore” i Sai što znači “banjan drvo”.

Sa spoljašnje strane, nagnuta bakarna fasada je korišćena da pruži privatnost prostoru i blokira prašinu i buku sa glavnog puta. Na isti način to pomaže da se direktna sunčeva svetlost blokira i reflektuje u hotelsku jedinicu na zadnjoj strani fasade. Bakar je iskorišćen za izražavanje ideje o vremenu i starenju: kada vreme prođe, bakarni elementi zgrade će biti korodirati, što će biti direktna asocijacija na promenu zgrade koja će dobijati novi izgled zajedno sa rastućim stablom banjana.

Hotel ima četiri sprata. Na prvom spratu se nalazi predvorje sa mezaninom i dupleks jedinicama dok su na drugom spratu i iznad njega smeštene hotelske sobe. Stepenište je redizajnirano u izloženo stepenište atrijuma koje je poput debla, dok je raznovrsnost hotelske jedinice poput nepredvidivog korena i grane drveta.

Osim bakra, materijali u stilu 80-ih, kao što su teraco pločice, male pravougaone pločice i neonsko ružičasta boja korišćeni su kako bi podsetili na zlatno doba ove zgrade u prošlosti - pre nego što je napuštena. Na ovaj način, hotel postaje kolekcionar prošlosti koji se savršeno uklapa u moderno okruženje.

Povezane teme

08.02.2024 Lifestyle

Plutajući +POOL bazen u Njujorku: oaza osveženja i inovativna filtracija vode

+POOL će ponuditi predah od letnje vrućine, dok će istovremeno raditi kao postrojenje za filtriranje vode koje će čistiti milion galona okolne rečne vode dnevno.

05.02.2024 Lifestyle

Hotel Nolinski Venezia: mesto gde su luksuz i istorija u savršenom skladu

Ovo remek-delo arhitekture iz 1929. godine, prožeto izuzetnom mešavinom secesije, stilske slobode i modernizma, pažljivo je restaurirano kako bi svojim gostima ponudilo samo vrhuns...

02.02.2024 Lifestyle

Restoran sa zadivljujućim pogledom na Burdž Kalifu

Sa prostranim otvorenim dvorištem sa zavidnim pogledom na Burdž Kalifu, restoran pruža toplu i privlačnu atmosferu koja je savršena za uživanje u odličnoj hrani sa prijateljima i p...

30.01.2024 Lifestyle

Otro Oaxaca: hotel koji poštuje tradiciju i promoviše održivost

Različiti elementi hotela, uključujući ciglu, crvenu zemlju iz dolina, uglačani cement, smolu, čelik, staklo, beton i reciklirano drvo, kombinuju se u cilju stvaranja jedinstvenog...

29.01.2024 Lifestyle

Terme Sveti Martin - savršeno mesto za odmor cele porodice

Svake zime tražimo načine kako da ostanemo vitalni, ojačamo naš imunitet i opustimo telo.

27.01.2024 Lifestyle

Kamion sa hranom pretvoren u očaravajući restoran od terakote, belog hrasta i maslina

Glavna karakteristika ovog restorana je prepoznatljiv blok od terakote i krovna paluba opkoljena maslinama neprimetno se stapaju sa lokalnom teksaškom atmosferom.

25.01.2024 Lifestyle

Zaljubite se ovog Dana zaljubljenih u Terme Sveti Martin - wellness resort stvoren za beg u dvoje

Najromantičniji dan u godini kuca nam na vrata i krajnje je vreme da krenete razmišljati kako da na poseban način ove godine iznenadite svoju voljenu osobu...

24.01.2024 Lifestyle

Sjoparken: spektakularno iskustvo odmora na najprirodniji način

Hotel Sjoparken je posvećen balansu, stvaranju nečega što je prirodno i jedinstveno, i što nudi spektakularno iskustvo na najprirodniji način.

21.01.2024 Lifestyle

Santorini zove: luksuzni minimalistički apartmani sa pogledom na more

Odmaralište savršeno oslikava harmoniju tradicije i modernog minimalizma - enterijer svakog apartmana sjedinjuje tradicionalnu kikladsku dekoraciju s modernim minimalističkim detal...

18.01.2024 Lifestyle

Novi dragulj Mediterana: The Lodge Mallorca

The Lodge Mallorca hotel pruža dobrodošlicu gostima među poljima lavande, badema i rogača, dok istovremeno očarava istorijskim šarmom Majorke.

15.01.2024 Lifestyle

Vaša sledeća destinacija: luksuzne kućice sa savršenim pogledom na čuveni zamak

Luksuzno odmaralište otvoreno je prošle zime, i predstavlja inovativni model hotelskog smeštaja po meri koji nudi savršenu fuziju modernog komfora, održivosti i bogatog nasleđa jed...