Futuristička poslastičarnica eksperimentiše sa svemirom i ledenim desertima

Više slika

Više slika

"Ova Zemlja" je futuristička poslastičarnica koja voli da eksperimentiše - malo sa svemirom, malo sa ukusnim desertima.

Ono što je vidljivo već na prvi pogled jeste da ovaj neverovatan dizajn definitivno redefiniše ideju iskustva konvencionalne poslastičarnice. Vizija obuhvata više od svemirskog eksperimentisanja i donošenja raznih vrsta ledenih desertnih proizvoda koji postoje širom sveta. Sa ključnim konceptom da se inspiriše prirodnim čudima sveta, dizajn enterijera donosi ikonične i organske oblike prirodnih formi na zemlji u izgrađeno okruženje na savremeni način, stvarajući dinamičnu konfiguraciju sedišta, plafona i fasade.

Lastavičje ptičje gnezdo, koje je njihov prepoznatljivi sastojak, uticalo je na glavnu atrakciju radnje u vidu visokih čaša za piće koje se nalaze u centru prostora. Penjanje spiralnim stepeništem prekrivenim organskim i isprepletenim spiralnim gvozdenim šarama je interpretacija prirodnog oblika ptičjeg gnezda.

Istovremeno, to je i mogućnost da prostor dostigne maksimalni kapacitet sedišta u veoma ograničenom prostoru kroz vertikalnost, sa minimalnim konstrukcijskim otiskom i širokim pogledom prema prozorskoj fasadi tržnog centra.

Kula od mahuna objedinjuje nekoliko slojeva konstrukcije: čelično jezgro spiralnih stepenica kao glavnu konstrukciju, cevasti gvozdeni omotač i dvanaest pričvršćenih kapsula za piće. Slojeviti oblik sedišta i plafona osmišljen je kao otelotvorenje fizičkih promena glečera u svetu što je bio najvažniji indikator globalnog problema - klimatskih promena.

Gradacija slojeva je apstrakcija glečera koji se smanjuje (naglašena toplim LED svetlima), dok su šolje i roba izloženi na cik-cak osvetljenim akrilnim policama (slojevito okačenim na zid) što takođe ilustruje fenomen loma leda. "Ova Zemlja" zaista podseća na sve ono što je formirano i dolazi od zemlje, umotano kroz saradnju dizajniranog okruženja i proizvoda za piće.

Dizajn je izraz zahvalnosti za ono što nam je priroda već dala, kao i mogućnost da doživimo lepotu njenog oblika. Eksperimentalni elementi dizajna inspirisani prirodom pokazuju kako naša majka priroda može doneti radost i šarm mestu u kome živimo i doneti svest o tome da možemo bolje da brinemo o svom okruženju.

Povezane teme

08.02.2024 Lifestyle

Plutajući +POOL bazen u Njujorku: oaza osveženja i inovativna filtracija vode

+POOL će ponuditi predah od letnje vrućine, dok će istovremeno raditi kao postrojenje za filtriranje vode koje će čistiti milion galona okolne rečne vode dnevno.

05.02.2024 Lifestyle

Hotel Nolinski Venezia: mesto gde su luksuz i istorija u savršenom skladu

Ovo remek-delo arhitekture iz 1929. godine, prožeto izuzetnom mešavinom secesije, stilske slobode i modernizma, pažljivo je restaurirano kako bi svojim gostima ponudilo samo vrhuns...

02.02.2024 Lifestyle

Restoran sa zadivljujućim pogledom na Burdž Kalifu

Sa prostranim otvorenim dvorištem sa zavidnim pogledom na Burdž Kalifu, restoran pruža toplu i privlačnu atmosferu koja je savršena za uživanje u odličnoj hrani sa prijateljima i p...

30.01.2024 Lifestyle

Otro Oaxaca: hotel koji poštuje tradiciju i promoviše održivost

Različiti elementi hotela, uključujući ciglu, crvenu zemlju iz dolina, uglačani cement, smolu, čelik, staklo, beton i reciklirano drvo, kombinuju se u cilju stvaranja jedinstvenog...

29.01.2024 Lifestyle

Terme Sveti Martin - savršeno mesto za odmor cele porodice

Svake zime tražimo načine kako da ostanemo vitalni, ojačamo naš imunitet i opustimo telo.

27.01.2024 Lifestyle

Kamion sa hranom pretvoren u očaravajući restoran od terakote, belog hrasta i maslina

Glavna karakteristika ovog restorana je prepoznatljiv blok od terakote i krovna paluba opkoljena maslinama neprimetno se stapaju sa lokalnom teksaškom atmosferom.

25.01.2024 Lifestyle

Zaljubite se ovog Dana zaljubljenih u Terme Sveti Martin - wellness resort stvoren za beg u dvoje

Najromantičniji dan u godini kuca nam na vrata i krajnje je vreme da krenete razmišljati kako da na poseban način ove godine iznenadite svoju voljenu osobu...

24.01.2024 Lifestyle

Sjoparken: spektakularno iskustvo odmora na najprirodniji način

Hotel Sjoparken je posvećen balansu, stvaranju nečega što je prirodno i jedinstveno, i što nudi spektakularno iskustvo na najprirodniji način.

21.01.2024 Lifestyle

Santorini zove: luksuzni minimalistički apartmani sa pogledom na more

Odmaralište savršeno oslikava harmoniju tradicije i modernog minimalizma - enterijer svakog apartmana sjedinjuje tradicionalnu kikladsku dekoraciju s modernim minimalističkim detal...

18.01.2024 Lifestyle

Novi dragulj Mediterana: The Lodge Mallorca

The Lodge Mallorca hotel pruža dobrodošlicu gostima među poljima lavande, badema i rogača, dok istovremeno očarava istorijskim šarmom Majorke.

15.01.2024 Lifestyle

Vaša sledeća destinacija: luksuzne kućice sa savršenim pogledom na čuveni zamak

Luksuzno odmaralište otvoreno je prošle zime, i predstavlja inovativni model hotelskog smeštaja po meri koji nudi savršenu fuziju modernog komfora, održivosti i bogatog nasleđa jed...