FRANCUSKA KUHINJA U LONDONU

U srcu jednog od najboljih hotela na svetu, Jocelyn Herland pruža originalnu, kreativnu i romantičnu interpretaciju majstorskog kuvanja Alaina Ducassea... 

Alain Ducasse je stvorio vanvremensko mesto u Dorčesteru u Mayfair-u, stalno pomerajući granice izvrsnosti u kuvanju, dekoru i kreativnosti.

Šef je izmislio savremenu kulinarsku kompoziciju, ugrađujući u nju najbolje odabrane proizvode iz Francuske i Velike Britanije. U centru prostorije koju je dekorisao Patrick Jouin je "La Table Lumiere", koji je osvetljen optičkim vlaknima i na raspolaganju je za privatne događaje na zahtev. On vas privlači da otkrijete neverovatan kulinarski doživljaj, omogućavajući gostima ne samo da kreiraju sopstveni meni, već i da stvore dekor za svoju večeru! Jedinstveno iskustvo...

Među nekima od najboljih kreacija u Alain Ducasse u hotelu The Dorchester, preporučujemo vam da probate "Sauté gourmand" od jastoga, girolles, piletinu sa tartufima, domaću testenu, rebra divljači sa Grand-Veneur bundevom, dunje i salsifis.

Nagrađen sa tri Michelin zvezde, Alain Ducasse u hotelu The Dorchester nudi savremenu francusku kuhinju, zajedno sa visoko profesionalnom, savršenom i prijateljskom uslugom, koju organizuje direktor Christian Laval i njegov energičan tim, za novi pristup „Fine Dining” konceptu. 

Šef Jocelyn Herland tumači Alain Ducasse kuhinju na moderan i prefinjen način, dosledno unapređujući trenutne sezonske proizvode, od  kojih mnogi potiču od francuskih i britanskih dobavljača. Jela sa potpisom su sezonsko povrće kuvano na "cocotte", filea od Angus govedine i sušeni foie gras Rossini, "sacristain" krompir, "Périgueux sos" ili dekadentni Baba, kao u "Monte Karlu".

Elegantna i definitivno moderna trpezarija sa svetlim hrastovim panelima i kože u nijansama tena i krem boje, služi kao savršen dekor za svetao i živ ambijent. Dizajn takođe nudi neobične elemente, kao što su lakirani zidovi prepuni dugmadima od zelene svile koji pronalaze inspiraciju u šumovitom parku preko puta. Kao idealno mesto za ručak, restoran nudi set meni sa 3 jela, koji se može pojesti za manje od sat vremena. Privatna trpezarija je takođe iskustvo koje se mora doživeti u restoranu, sa 3 opcije od zadivljujućeg Table Lumière do Salon Park Lane i Salon Privé.  

The Dorchester je jedan od legendarnih svetskih hotela. Otvoren je 1931.godine, a nalazi se na Park Lane-u. Konstantno je rangiran kao jedan od najboljih svetskih hotela.

Pošto je izašao iz kuhinje, Alain Ducasse je sada u stanju da se koncentriše na pružanje vrhunskog kulinarskog iskustva. Restoran ima vrhunski tim na čelu sa fenomenalnom Jocelyn Herland, u modernoj rafiniranoj kuhinji sa fokusom na sezonske sastojke koji se jednostavno, ali i pažljivo pripremaju.  

Veliku i upečatljivu trpezariju je dizajnirao Patrick Jouin. Uzvišeno elegantna sa visokim plafonima, velikim prozorima koji gledaju na park, moderan luster od svetlucavih listova i sjajnim svetlom uklapa se sa pretežno prigušenim bojama, dok su veliki stolovi besprekorno postavljeni, sa vinskom listom koja oduzima dah.

Izvor: MINISTUDIO

Povezane teme

24.10.2025 Lifestyle

Ritz-Carlton Nikko: Harmonija japanske tradicije i savremenog glamura

Smešten u srcu netaknute prirode Nacionalnog parka Nikko, na obali mirnog jezera Čuzenji, Ritz-Carlton Nikko otvara vrata u svet luksuza gde se tradicija susreće sa savremenim komf...

15.10.2025 Lifestyle

Masseria Donna Menga: autentičnost 16. veka, udobnost 21. veka

U srcu očaravajućeg Salenta, okružena netaknutim pejzažima i samo nekoliko minuta od čuvenih plaža Porto Čezarea, smeštena je Masseria Donna Menga, luksuzna petozvezdana oaza koja...

13.10.2025 Lifestyle

Snøhetta i NOT A HOTEL: futurističko utočište koje menja pravila luksuznog odmora

Zamislite odmor na mestu gde se luksuz sreće sa prirodom, a arhitektura izgleda kao da lebdi između neba i zemlje.

06.10.2025 Lifestyle

Kineski hotel u šumi koji nestaje među drvećem

Duboko u zelenilu Hangdžou šuma, Dongmingshan Senyu Hotel stoji kao oda prirodi, mesto gde arhitektura ne viče, već šapuće.

02.10.2025 Lifestyle

Zig Zag Resort – održivi luksuz na albanskoj obali

Albanska rivijera uskoro dobija svoj najambiciozniji hotelski projekat do sada: Zig Zag Albania u Himari, delo JA Joubert Architecture u saradnji sa UNS Architects.

29.09.2025 Lifestyle

Dragulj u pesku: Novi Bvlgari resort otvara se 2030. u Abu Dabiju

Privatno ostrvo u obliku potkovice postaće nova pozornica na kojoj luksuz pleše sa morem i zalascima sunca…

24.09.2025 Lifestyle

Wutopia Lab: Futuristički Cloud Center spa u Kini

Kineski arhitektonski biro Wutopia Lab realizovalo je projekat The Rock — Cloud Center.

19.09.2025 Lifestyle

Aman Rosa Alpina: Nova luksuzna alpska oaza u Italiji

San Kasijano je dobio svoj novi dragulj – Aman Rosa Alpina, luksuzni planinski retreat koji spaja 85 godina porodičnog nasleđa sa sofisticiranim minimalizmom koji definiše Aman bre...

15.09.2025 Lifestyle

Mandarin Oriental Qianmen: Luksuz koji diše istorijom Pekinga

U srcu Pekinga, tik uz čuvenu Qianmen ulicu, Mandarin Oriental Qianmen Beijing oživljava duh tradicionalnog hutonga kroz suptilnu restauraciju koja spaja istorijsku autentičnost i...

04.09.2025 Lifestyle

Predstavljen program Weekenda.18 Hejteri, stereotipi i predrasude, novinarske zvezde, šest festivala, jedan nezaboravan doživljaj

Na maksimirskom Vidikovcu uz inspirativne razgovore i letnju atmosferu predstavljeno sve što nas čeka od 18. do 21. septembra u Rovinju – program najuzbudljivijeg regionalnog festi...

04.09.2025 Lifestyle

Bukurešt gradi neobičan kafić između dve stambene zgrade

Mikro-kafić, koji je dizajnirao rumunski studio Vinklu, inspirisan je japanskim svetilištima pored puta.