Faloria Mountain Spa Resort: nova dimenzija luksuza u srcu Dolomita

Privatno, elegantno, ekskluzivno - tako bi se u najkraćem mogao opisati boravak u luksuznom planinskom odmaralištu...

Apartmani u ovom hotelu sa pet zvezdica sa pogledom na Dolomite predstavljaju novi model luksuznog smeštaja u planinama. Faloria Mountain Spa Resort, dizajniran od strane Flaviano Capriotti Architetti, svečano su otvoreni prošlog decembra kako bi se poklopili sa početkom zimske sezone.

Tim stručnjaka koji je radio na ovom projektu razvio je estetiku koja je u dijalogu sa prethodnim proširenjem i uklapa se u okolni pejzaž, gde izuzetna pažnja posvećena detaljima i delikatan balans alpske inspiracije i savremenog dizajna stvaraju dobro definisan osećaj potcenjenog luksuza koji je u suštini elegancija i diskrecija.

Odabrani materijali su oni koji se tipično koriste za lokalnu arhitekturu: dolomitski kamen, brušeni ariš, presvlake od vunenog filca i plavo-zelena majolika koja dobija boju alpskih jezera. Svi ovi elementi su prerađeni u savremenom stilu kako bi se stvorile sobe koje odišu udobnošću i ekskluzivnošću.

Bogati detaljima osmišljenim da obezbede nežnu dobrodošlicu, apartmani su u toplim bojama sa delikatnim domaćim osećajem, zahvaljujući elementima kao što su parket, obloge od ariša i uzglavlja od podstavljene vune sa klasičnim botaničkim šarama alpske flore.

Razvijena na dva nivoa, tri apartmana Tofane nude prekrasan pogled na najveličanstveniju grupu planina u celoj Valle d'Ampezzo. Apartmani Tofane imaju veliki dnevni boravak sa izdašnim sofama i trpezarijskim stolovima, dve dvokrevetne sobe sa ugradnim plakarima i sopstvena kupatila sa velikim tuševima i samostojećim kadama.

Drvene obloge i istorijske plafone od ariša je obnovio i restaurirao Flaviano Capriotti Architetti, a zatim ih je integrisao u nove zidove sa detaljima od hrastovine i tkanine boje slonovače. Karakteristike kao što su raznovrsnost i povezanost između različitih zona postaju centralni element koji zadovoljava potrebe onih koji žele više prostora i privatnosti.

Smešteni u centralnoj zgradi hotela, iz apartmana se možete diviti istorijskoj rampi za skijaške skokove sa Olimpijskih igara 1956. godine. Sa plafonima dvostruke visine, centralni apartman se ističe svojim nenametljivim savremenim stilom sa zidovima i plafonima od ariša i oblogom od podstavljenog platna sa tradicionalnim cvetnim printovima, kao i bogatim zastorima od vunene tkanine u nijansama sportsko plave.

U apartmanu Penthouse, nameštaj vodi dijalog sa dizajnerskim komadima nekih od najpoznatijih italijanskih brendova, dok dnevni boravak omogućava pristup velikom ulazu sa prostorom za šminkanje gde su zidovi prekriveni tkaninom u plavoj boji „Faloria“.

Jedan od detalja koji dodaje ličnost je istraživanje alpske flore. Arhitekta Kaprioti je u stvari odabrao deset cvetova tipičnih za Dolomite koji su reprodukovani na podstavljenim uzglavljima kreveta i drugim elementima širom hotela. Botanika je stoga postala svojevrsna tema koja se ponavlja i koja se provlači kroz spa centar, javne prostore i restoran kako bi stvorila vidljivo čitljivo pripovedanje unutar hotela.

U ovom ekskluzivnom okruženju, gosti mogu da ožive telo i um u ogromnom wellbeing spa centru sa poluolimpijskim bazenom od 25 metara, kalidarijumom, unutrašnjim i otvorenim vitalnim bazenom, zonom za opuštanje i fitnes centrom.

Da biste do kraja uživali u ekskluzivnom kulinarskom iskustvu sa pogledom na alpski pejzaž, kuvar Giovanni Gagliardo nudi gastronomsko putovanje u lokalnu tradiciju i mediteransku kulturu. Njegova kuhinja se fokusira na sastojke malih proizvođača u Kortini i okolini sa ciljem promovisanja manje poznatih i ekološki prihvatljivih preduzeća.

Gosti u Faloria Mountain Spa Resortu će stoga doživeti senzorni put povezan sa prirodnim identitetom oblasti, uživajući u prijatnom toplom okruženju u kojem će se osećati savršeno, baš kao kod svoje kuće.

 

Povezane teme

17.02.2024 Lifestyle

Hotel Sintopia na Kritu: arhitektonska genijalnost u prelepom pejzažu

Ukorenjeno u filozofiji konceptualnog dizajna, renoviranje hotela Syntopia je imalo za cilj ne samo da redefiniše njegovu fizičku strukturu, već i da je transformiše u svetionik pr...

14.02.2024 Lifestyle

Spoj elegancije i divljine: jedinstveno odmaralište Jack's Camp u Bocvani

Ovo jedinstveno odmaralište predstavlja spoj elegancije i divljine, gde se svaki element pažljivo osmišljenog enterijera stapa s prirodnim okruženjem.

08.02.2024 Lifestyle

Plutajući +POOL bazen u Njujorku: oaza osveženja i inovativna filtracija vode

+POOL će ponuditi predah od letnje vrućine, dok će istovremeno raditi kao postrojenje za filtriranje vode koje će čistiti milion galona okolne rečne vode dnevno.

05.02.2024 Lifestyle

Hotel Nolinski Venezia: mesto gde su luksuz i istorija u savršenom skladu

Ovo remek-delo arhitekture iz 1929. godine, prožeto izuzetnom mešavinom secesije, stilske slobode i modernizma, pažljivo je restaurirano kako bi svojim gostima ponudilo samo vrhuns...

02.02.2024 Lifestyle

Restoran sa zadivljujućim pogledom na Burdž Kalifu

Sa prostranim otvorenim dvorištem sa zavidnim pogledom na Burdž Kalifu, restoran pruža toplu i privlačnu atmosferu koja je savršena za uživanje u odličnoj hrani sa prijateljima i p...

30.01.2024 Lifestyle

Otro Oaxaca: hotel koji poštuje tradiciju i promoviše održivost

Različiti elementi hotela, uključujući ciglu, crvenu zemlju iz dolina, uglačani cement, smolu, čelik, staklo, beton i reciklirano drvo, kombinuju se u cilju stvaranja jedinstvenog...

29.01.2024 Lifestyle

Terme Sveti Martin - savršeno mesto za odmor cele porodice

Svake zime tražimo načine kako da ostanemo vitalni, ojačamo naš imunitet i opustimo telo.

27.01.2024 Lifestyle

Kamion sa hranom pretvoren u očaravajući restoran od terakote, belog hrasta i maslina

Glavna karakteristika ovog restorana je prepoznatljiv blok od terakote i krovna paluba opkoljena maslinama neprimetno se stapaju sa lokalnom teksaškom atmosferom.

25.01.2024 Lifestyle

Zaljubite se ovog Dana zaljubljenih u Terme Sveti Martin - wellness resort stvoren za beg u dvoje

Najromantičniji dan u godini kuca nam na vrata i krajnje je vreme da krenete razmišljati kako da na poseban način ove godine iznenadite svoju voljenu osobu...

24.01.2024 Lifestyle

Sjoparken: spektakularno iskustvo odmora na najprirodniji način

Hotel Sjoparken je posvećen balansu, stvaranju nečega što je prirodno i jedinstveno, i što nudi spektakularno iskustvo na najprirodniji način.

21.01.2024 Lifestyle

Santorini zove: luksuzni minimalistički apartmani sa pogledom na more

Odmaralište savršeno oslikava harmoniju tradicije i modernog minimalizma - enterijer svakog apartmana sjedinjuje tradicionalnu kikladsku dekoraciju s modernim minimalističkim detal...