Eksplozija boja i raskošnih cvetova u mističnom noćnom baru

Da bi se stvorio novi kosmopolitski noćni klub u Beču, dva podzemna sprata bivšeg prostora za zabavu potpuno su transformisana od nule.

Najkraće rečeno, koncept dizajna novog bara i noćnog kluba zasnovan je na manirizmu, stilskom pravcu u likovnoj umetnosti poznog 16. veka. Baš kao što je reč o stilu koji se razvijao između renesanse i baroka, u ovom noćnom baru se na svakom koraku oseća sinteza ideja evolucije i originalnih promena koje se vrte oko velikih ukrasa, neuobičajenih akcenata, raskoši... ali i nejasnoća!

Da bi se održao korak sa trenutnim trendom manirizma, bar pod imenom Sechser je razvijen u skladu sa sukobljenim stilovima, i to korišćenjem finih tkanina i neverovatno živopisnih tapeta koje nijednog posetioca ne ostavljaju ravnodušnim.

photo: soehnepartner

Izazovni deo projekta bio je transformisati tipične podrumske prostorije u ekstravagantan ambijent. Da gosti ne bi doživljavali sobe kao nekakav tmurni podzemni podrum, karakterističan bačvasti svod zamenjen je dinamičnom i talasastom plafonskom konstrukcijom. To je prostor pretvorilo u neobičan, ludi i nadrealni svet, a sve zahvaljujući oživljavanju plafona.

Posebnost lokala je naglašena zakrivljenim oblicima koji izazivaju konfuziju ali i dramu. Sa agresivnim bojama, šarama, oblicima i refleksijama, Sechser stvara dekadentan i provokativan svet koji se teško može objasniti. Ovaj svet je rođen iz međuigra forme, funkcije i materijalnosti.

photo: soehnepartner

Sechser poziva gosta da percipira prostor na toliko različitih načina: fizički prostor kao objekat, estetski i lični prostor kao umetničko delo, fiziološki prostor kao iskustvo tela, psihološki prostor kao prostor doživljaja i metafizički prostor kao heterotopiju.

Povezane teme