Dobrodošli u neobičan restoran koji spaja umetnost, dizajn i finu hranu

Više slika

Više slika

"Être avec toi" nije samo restoran, već i iskustvo koje spaja umetnost i gastronomiju na nezaboravan način.

Ovaj jedinstveni restoran, smešten u prizemlju, predstavlja spoj umetnosti i načina života, pružajući svojim posetiocima iskustvo koje pomiče granice između umetnosti i gastronomije. Rezultat je inspirativnog partnerstva između nekoliko ključnih igrača: MASSIVart, V Montreal, BPC, SID LEE Architecture i Ivanhoe Cambridge.

"E.at" (Être Avec Toi) doslovno zamagljuje granice između umetnosti i stola gostiju, donoseći umetničko iskustvo direktno na njihov tanjir. Ovaj koncept se nalazi negde između galerije i restorana, gde umetnički radovi postaju deo enterijera, a konobari postaju posrednici u umetnosti. Konobarice u restoranu su obučene da odgovaraju na pitanja gostiju o umetničkim delima koja ih okružuju.

Umetnička integracija iz MASSIVart-a, pod nadzorom kuratora Arthura Gaillarda, slavi raznolikost Montreala kroz komade koji su posebno kreirani od strane umetnika iz samog Montreala, bilo da su rođeni i odrasli tu ili su se jednostavno zaljubili u ovaj grad.

Od stolova do murala, preko separea pa do prozora, umetnici su doslovno preuzeli vizuelnu kontrolu nad celokupnim prostorom restorana. To je neosporni odraz kulture Montreala, sa svojim simbolima, bogatom istorijom i brojnim muralima. Ovaj koncept prevazilazi tradicionalno umetničko kuriranje, jer umetnici često stvaraju i izlažu svoje radove pred samim gostima, te samim tim i dodatno obogaćuju njihovo iskustvo.

Projekat "Être avec toi" takođe naglašava vrednost koju umetnici donose kompanijama poput V, stvarajući jedinstvenu vrednost za njihove klijente. Slobodno možemo reći da je ovaj projekat primer kako umetnost može obogatiti iskustvo klijenata i doprineti kreiranju najboljeg mogućeg ambijenta.

Što se tiče kulinarskih čarolija, restoran "Être avec toi" je u rukama iskusnih kuvara. Alan Ashkinaze, koji je ranije upravljao kuhinjama Waldorf Astoria u New Yorku, preuzima peći u "E.at" nakon što je stekao svetski ugled. Izvršni kuvar Sebastien Gianini, čija se prošlost može pohvaliti radom kao glavnog kuvara u hotelima Fairmont Queen Elizabeth i Le Meridien u Nici, takođe donosi svoje bogato iskustvo.

Jela se pripremaju pred gostima, često na pokretnom šporetu koji se kreće kroz restoran, pružajući ne samo ukusan obrok već i pravu poslasticu za oči. Takođe, bogat izbor od preko dve stotine međunarodnih vina stoji na raspolaganju, zahvaljujući upravitelju bara Simonu Foucheru i poznatom kreatoru koktela iz New Yorka, Ebenu Klemu.

Ovaj jedinstveni spoj stvara savršen ambijent za sve ljubitelje umetnosti, hrane i kulture.

Povezane teme

04.05.2024 Lifestyle

Corfu Imperial Grecotel Beach Luxe Resort: rajski kutak luksuza na ostrvu Krf

Poznato po svojim raskošnim sadržajima, besprekornom uslugom i zadivljujućem okruženju, ovo odmaralište mami putnike koji traže bekstvo od svakodnevnice. Od trenutka kada gosti kro...

01.05.2024 Lifestyle

Hilton Amingiri: luksuzno odmaralište za nezaboravnu porodičnu avanturu

Zahvaljujući svojoj idealnoj lokaciji i neograničenom izboru aktivnosti, ovaj raj na zemlji (u pravom smislu te reči!) nudi sve što vam je potrebno za nezaboravnu porodičnu zabavu.

28.04.2024 Lifestyle

Otkrijte očaravajući svet hotela Crillon Le Brave u samom srcu slikovite Provanse

Ovaj očaravajući butik hotel nudi gostima nezaboravno iskustvo, spajajući istorijski šarm sa modernom elegancijom u okruženju koje oličava suštinu života ovog, gotovo nestvarnog, d...

25.04.2024 Lifestyle

Nova spa oaza u Rumuniji i jedna od najlepših u Evropi

Rumunija od ove godine poseduje jedno od najlepših odmarališta na svetu i malo arhitektonsko čudo pod nazivom Therme Bucharest, koje se nalazi na samo deset minuta udaljenosti od n...

24.04.2024 Lifestyle

Prolećni porodični odmor u zagrljaju netaknute prirode

Prvomajski i uskršnji praznici su nam pred vratima...

19.04.2024 Lifestyle

Da li biste se kupali u bazenu na litici stene?

Wanna Jungle Pool Bar je neverovatna destinacija koja vam omogućava da se kupate u prelepom bazenu na ivici stene

16.04.2024 Lifestyle

Otvoren prvi luksuzni Versace hotel u Aziji

Prvi luksuzni hotel čuvenog brenda u Aziji, Palazzo Versace Macau uspešno spaja klasične uticaje barokne i antičke grčke arhitekture, pod kreativnim nadzorom Donatele Versaće.

11.04.2024 Lifestyle

Mali hotel koji prati ritam godišnjih doba

Hotel Floriel je više od smeštaja - to je pravo umetničko delo, dnevna izložba lokalnih umetnika, zanatlija i proizvođača.

08.04.2024 Lifestyle

Dočekajte proleće u najlepšim hotelima Grčke

Svaki od ovih njih nudi jedinstveno i nezaboravno iskustvo, spajajući grčko gostoprimstvo sa luksuznim sadržajima i zadivljujućim okruženjem, što ih čini idealnim izborima za prole...

05.04.2024 Lifestyle

Za ručak sa stilom: restoran koji izgleda kao kraljevska dnevna soba

Restoran La Panthera je više od restorana - to je iskustvo koje pruža spoj luksuza, elegancije i prirode, stvarajući oazu evropskog šarma u srcu Indije.

02.04.2024 Lifestyle

Dobrodošli u Xique, elegantan hotel inspirisan lokalnom estetikom

Ovo magično mesto nastoji da spoji opuštanje, harmoniju sa okolinom, očuvanje kulture, društveni i ekonomski razvoj i arhitektonski izraz.