Dobrodošli u neobičan restoran koji spaja umetnost, dizajn i finu hranu

Više slika

Više slika

"Être avec toi" nije samo restoran, već i iskustvo koje spaja umetnost i gastronomiju na nezaboravan način.

Ovaj jedinstveni restoran, smešten u prizemlju, predstavlja spoj umetnosti i načina života, pružajući svojim posetiocima iskustvo koje pomiče granice između umetnosti i gastronomije. Rezultat je inspirativnog partnerstva između nekoliko ključnih igrača: MASSIVart, V Montreal, BPC, SID LEE Architecture i Ivanhoe Cambridge.

"E.at" (Être Avec Toi) doslovno zamagljuje granice između umetnosti i stola gostiju, donoseći umetničko iskustvo direktno na njihov tanjir. Ovaj koncept se nalazi negde između galerije i restorana, gde umetnički radovi postaju deo enterijera, a konobari postaju posrednici u umetnosti. Konobarice u restoranu su obučene da odgovaraju na pitanja gostiju o umetničkim delima koja ih okružuju.

Umetnička integracija iz MASSIVart-a, pod nadzorom kuratora Arthura Gaillarda, slavi raznolikost Montreala kroz komade koji su posebno kreirani od strane umetnika iz samog Montreala, bilo da su rođeni i odrasli tu ili su se jednostavno zaljubili u ovaj grad.

Od stolova do murala, preko separea pa do prozora, umetnici su doslovno preuzeli vizuelnu kontrolu nad celokupnim prostorom restorana. To je neosporni odraz kulture Montreala, sa svojim simbolima, bogatom istorijom i brojnim muralima. Ovaj koncept prevazilazi tradicionalno umetničko kuriranje, jer umetnici često stvaraju i izlažu svoje radove pred samim gostima, te samim tim i dodatno obogaćuju njihovo iskustvo.

Projekat "Être avec toi" takođe naglašava vrednost koju umetnici donose kompanijama poput V, stvarajući jedinstvenu vrednost za njihove klijente. Slobodno možemo reći da je ovaj projekat primer kako umetnost može obogatiti iskustvo klijenata i doprineti kreiranju najboljeg mogućeg ambijenta.

Što se tiče kulinarskih čarolija, restoran "Être avec toi" je u rukama iskusnih kuvara. Alan Ashkinaze, koji je ranije upravljao kuhinjama Waldorf Astoria u New Yorku, preuzima peći u "E.at" nakon što je stekao svetski ugled. Izvršni kuvar Sebastien Gianini, čija se prošlost može pohvaliti radom kao glavnog kuvara u hotelima Fairmont Queen Elizabeth i Le Meridien u Nici, takođe donosi svoje bogato iskustvo.

Jela se pripremaju pred gostima, često na pokretnom šporetu koji se kreće kroz restoran, pružajući ne samo ukusan obrok već i pravu poslasticu za oči. Takođe, bogat izbor od preko dve stotine međunarodnih vina stoji na raspolaganju, zahvaljujući upravitelju bara Simonu Foucheru i poznatom kreatoru koktela iz New Yorka, Ebenu Klemu.

Ovaj jedinstveni spoj stvara savršen ambijent za sve ljubitelje umetnosti, hrane i kulture.

Povezane teme

28.10.2025 Lifestyle

Kako je jedno takmičenje oblikovalo profesionalca

Nekadašnji pobednik takmičenja Saint-Gobain Architecture Student Contest, Luka Stevanović je inženjer arhitekture sa departmana za arhitektonske tehnologije Arhitektonskog fakultet...

24.10.2025 Lifestyle

Ritz-Carlton Nikko: Harmonija japanske tradicije i savremenog glamura

Smešten u srcu netaknute prirode Nacionalnog parka Nikko, na obali mirnog jezera Čuzenji, Ritz-Carlton Nikko otvara vrata u svet luksuza gde se tradicija susreće sa savremenim komf...

15.10.2025 Lifestyle

Masseria Donna Menga: autentičnost 16. veka, udobnost 21. veka

U srcu očaravajućeg Salenta, okružena netaknutim pejzažima i samo nekoliko minuta od čuvenih plaža Porto Čezarea, smeštena je Masseria Donna Menga, luksuzna petozvezdana oaza koja...

13.10.2025 Lifestyle

Snøhetta i NOT A HOTEL: futurističko utočište koje menja pravila luksuznog odmora

Zamislite odmor na mestu gde se luksuz sreće sa prirodom, a arhitektura izgleda kao da lebdi između neba i zemlje.

06.10.2025 Lifestyle

Kineski hotel u šumi koji nestaje među drvećem

Duboko u zelenilu Hangdžou šuma, Dongmingshan Senyu Hotel stoji kao oda prirodi, mesto gde arhitektura ne viče, već šapuće.

02.10.2025 Lifestyle

Zig Zag Resort – održivi luksuz na albanskoj obali

Albanska rivijera uskoro dobija svoj najambiciozniji hotelski projekat do sada: Zig Zag Albania u Himari, delo JA Joubert Architecture u saradnji sa UNS Architects.

29.09.2025 Lifestyle

Dragulj u pesku: Novi Bvlgari resort otvara se 2030. u Abu Dabiju

Privatno ostrvo u obliku potkovice postaće nova pozornica na kojoj luksuz pleše sa morem i zalascima sunca…

24.09.2025 Lifestyle

Wutopia Lab: Futuristički Cloud Center spa u Kini

Kineski arhitektonski biro Wutopia Lab realizovalo je projekat The Rock — Cloud Center.

19.09.2025 Lifestyle

Aman Rosa Alpina: Nova luksuzna alpska oaza u Italiji

San Kasijano je dobio svoj novi dragulj – Aman Rosa Alpina, luksuzni planinski retreat koji spaja 85 godina porodičnog nasleđa sa sofisticiranim minimalizmom koji definiše Aman bre...

15.09.2025 Lifestyle

Mandarin Oriental Qianmen: Luksuz koji diše istorijom Pekinga

U srcu Pekinga, tik uz čuvenu Qianmen ulicu, Mandarin Oriental Qianmen Beijing oživljava duh tradicionalnog hutonga kroz suptilnu restauraciju koja spaja istorijsku autentičnost i...

04.09.2025 Lifestyle

Predstavljen program Weekenda.18 Hejteri, stereotipi i predrasude, novinarske zvezde, šest festivala, jedan nezaboravan doživljaj

Na maksimirskom Vidikovcu uz inspirativne razgovore i letnju atmosferu predstavljeno sve što nas čeka od 18. do 21. septembra u Rovinju – program najuzbudljivijeg regionalnog festi...