Dno bazena postaje neobično umetničko delo zahvaljujući staklenim pločicama u bojama duge

Argentinsko-španski umetnik Felipe Pantone napravio je veliko umetničko delo na dnu bazena.

Smešten u savremenoj kući na obali mora, u sunčanom uglu Mediterana, Pantoneovo podvodno umetničko delo je živopisni stakleni mozaik napravljen korišćenjem hiljada pločica španskog brenda Oniks. U svom radu, Pantone istražuje načine na koje pomeranje svetlosnog spektra utiče na boju i ponavljanje. Na kraju krajeva, ovaj umetnik je poznat po tome što upravo svetlost i boju smatra suštinom vizuelne umetnosti.

Beskonačni bazen (nazvan tako od strane samog umetnika) u kući koju je dizajnirala arhitekta Ester Santos, ponudio je idealnu pozadinu za stvaranje podvodne prizmatične spirale boja. Koristeći oko 130.000 staklenih mozaičkih pločica, ovo ogromno delo piksel - umetnosti čini upečatljiv kontrast sa susednom belom zgradom.

Neobičan bazen duginih boja u kući na obali moraphoto: Felipe Pantone Studio

Za proizvodnju mozaika, Pantone je odabrao sedam boja za dizajn, spajajući primarne plave, žute i crvene tonove. Geometrijski dizajn se prostire od centra bazena, pokrivajući dno i strane, sa crvenim i žutim nijansama koje prelaze u niz plavih. Radeći sa prostorom koji je tipično neprimećen - dnom bazena - umetnik je postigao dinamičnu igru boje i svetlosti, sa optičkim efektom koji je uvećan vodom.

Korišćenjem pločica od 2,5 cm, duga boja se pojavljuje u stalnom pokretu,to je zapravo iluzija koju stvara tiha, talasasta voda i mediteransko svetlo koje se stalno menja. Iz perspektive umetnika, njegova namera je bila „da stvori efekat koji nikada ranije nije viđen u bazenu: podvodni dizajn koji se fokusira na svetlost“.

Umetničko delo sastavljeno od mozaičkih pločica u duginim bojama oblaže dno bazenaphoto: Felipe Pantone Studio

U svom umetničkom procesu, Felipe Pantone počinje sa digitalnom fazom koja koristi nekoliko kompjuterskih programa za kreiranje šarenih dizajna. Ti dizajni se kasnije transformišu u fizička umetnička dela, označavajući neverovatnu vezu između digitalnog i analognog sveta.

Neobično, inspirativno, i svakako vredno pažnje, čak i kada je dno jednog običnog bazena u pitanju.

Umetnik Felipe Pantone obložio je dno bazena mozaičkim pločicama u bojama dugephoto: Felipe Pantone Studio

Povezane teme

08.02.2024 Lifestyle

Plutajući +POOL bazen u Njujorku: oaza osveženja i inovativna filtracija vode

+POOL će ponuditi predah od letnje vrućine, dok će istovremeno raditi kao postrojenje za filtriranje vode koje će čistiti milion galona okolne rečne vode dnevno.

05.02.2024 Lifestyle

Hotel Nolinski Venezia: mesto gde su luksuz i istorija u savršenom skladu

Ovo remek-delo arhitekture iz 1929. godine, prožeto izuzetnom mešavinom secesije, stilske slobode i modernizma, pažljivo je restaurirano kako bi svojim gostima ponudilo samo vrhuns...

02.02.2024 Lifestyle

Restoran sa zadivljujućim pogledom na Burdž Kalifu

Sa prostranim otvorenim dvorištem sa zavidnim pogledom na Burdž Kalifu, restoran pruža toplu i privlačnu atmosferu koja je savršena za uživanje u odličnoj hrani sa prijateljima i p...

30.01.2024 Lifestyle

Otro Oaxaca: hotel koji poštuje tradiciju i promoviše održivost

Različiti elementi hotela, uključujući ciglu, crvenu zemlju iz dolina, uglačani cement, smolu, čelik, staklo, beton i reciklirano drvo, kombinuju se u cilju stvaranja jedinstvenog...

29.01.2024 Lifestyle

Terme Sveti Martin - savršeno mesto za odmor cele porodice

Svake zime tražimo načine kako da ostanemo vitalni, ojačamo naš imunitet i opustimo telo.

27.01.2024 Lifestyle

Kamion sa hranom pretvoren u očaravajući restoran od terakote, belog hrasta i maslina

Glavna karakteristika ovog restorana je prepoznatljiv blok od terakote i krovna paluba opkoljena maslinama neprimetno se stapaju sa lokalnom teksaškom atmosferom.

25.01.2024 Lifestyle

Zaljubite se ovog Dana zaljubljenih u Terme Sveti Martin - wellness resort stvoren za beg u dvoje

Najromantičniji dan u godini kuca nam na vrata i krajnje je vreme da krenete razmišljati kako da na poseban način ove godine iznenadite svoju voljenu osobu...

24.01.2024 Lifestyle

Sjoparken: spektakularno iskustvo odmora na najprirodniji način

Hotel Sjoparken je posvećen balansu, stvaranju nečega što je prirodno i jedinstveno, i što nudi spektakularno iskustvo na najprirodniji način.

21.01.2024 Lifestyle

Santorini zove: luksuzni minimalistički apartmani sa pogledom na more

Odmaralište savršeno oslikava harmoniju tradicije i modernog minimalizma - enterijer svakog apartmana sjedinjuje tradicionalnu kikladsku dekoraciju s modernim minimalističkim detal...

18.01.2024 Lifestyle

Novi dragulj Mediterana: The Lodge Mallorca

The Lodge Mallorca hotel pruža dobrodošlicu gostima među poljima lavande, badema i rogača, dok istovremeno očarava istorijskim šarmom Majorke.

15.01.2024 Lifestyle

Vaša sledeća destinacija: luksuzne kućice sa savršenim pogledom na čuveni zamak

Luksuzno odmaralište otvoreno je prošle zime, i predstavlja inovativni model hotelskog smeštaja po meri koji nudi savršenu fuziju modernog komfora, održivosti i bogatog nasleđa jed...