Da li ste spremni za takozvani hibridni način života?

Sigurni smo da ste već ranije čuli za kojekakve hibridne načine rada, ali da li ste ikada čuli za hibridni način života?

Bez obzira na vaš konkretan odgovor, mi smo tu da vam pokažemo jedno zanimljivo rešenje kada je renoviranje enterijera u pitanju. Kako se radi o stanu fotografa na Tajvanu, odlučeno je da se dom podeli tako da istovremeno posluži i kao zajednički, ali i kao pojedinačan prostor. Nekonvencionalni raspored stana pružio je novu interpretaciju i percepciju enterijera u kome je primetna čista, gotovo minimalistička paleta materijala.

“Prostor unutar prostora” obuhvata fotografski studio u kome preovladava svetlo siva boja koja samo pojačava prirodnu svetlost, dok se u nastavku stana nalaze prostorije u kojima pretežno dominira drvo. I dok se za ove delove koji odišu prazninom, sivilom ili belinom slobodno može reći da su nekako prazni i otuđeni, spavaće sobe zapravo odišu nekom čudnom toplinom zahvaljujući pažljivo odabranom drvetu. Time se mogu pohvaliti još i radni kutak, ostava i deo za odmor & opuštanje koji takođe maksimalno uživa u prirodnom svetlu.

Fokus ovog nesvakidašnjeg projekta je otvoreni plan, objedinjen ali fleksibilan sa slobodnom cirkulacijom oko životnih potreba. Prostori se u savremenom društvu sve više posmatraju kao zajednički a ne kao odvojeni, ali je kod ovakvog dizajna naglasak na razbijanju fizičke granice u cilju stvaranja pojedinačnih mesta u okviru jednog većeg kompleksa.

Možda i niste ljubitelj ovakvog stila, ali on definitivno polako ali sigurno započinje svoju eru. Posebno u ovo doba pandemije, kada rad od kuće širom sveta postaje imperativ.

Izvor: designboom

Povezane teme