Da li ste čuli za roštilj za jednokratnu upotrebu?

U susret obeležavanju Dana planete Zemlje, kompanija JYSK, svesna važnosti uticaja na životnu sredinu, predstavila je novi održivi proizvod u svom asortimanu – jednokratan, prenosiv i praktičan roštilj koji nudi alternativnu opciju tradicionalnim jednokratnim roštiljima.

Roštilj za jednokratnu upotrebu brenda CASUS, nosi oznaku FSCTM Recycled što znači da je izrađen od recikliranih šumskih materijala. Na ovaj način, kompanija JYSK pomaže u smanjenju potražnje za resursima iz netaknutih šuma.

Ono što je važno jeste da CASUS roštilj koristi do 50 odsto manje drvenog uglja od ostalih jednokratnih roštilja na tržištu, čime se proizvodi manja emisija CO2. Toplotna izolacija izrađena od kombinacije kartona i vulkanskog kamena zadržava toplinu i smanjuje rizik od gorenja, ali i potencijalnih šumskih požara.

Prema rečima Zvjezdane Novak, menadžerke za komunikacije u JYSKu za tržišta Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH, na ovaj način kompanija pravi dodatni korak ka dostizanju cilja da se smanji upotreba nepotrebnog materijala i reši problem otpada.

“Na globalnom nivou, moramo da radimo na smanjenju upotrebe štetnih sirovina, kako bismo smanjili otpad koji bi završio u našoj prirodi. Iako moramo da brinemo o našoj planeti svaki dan, upravo na Dan planete Zemlje našim kupcima želimo da pružimo opciju ekološki prihvatljive aktivnosti koju svi vole tokom toplijih dani. Zato nam je 22. april podsetnik koliko i malim koracima možemo i moramo da brinemo o našem okruženju” , izjavila je Novak.

Kako bi se CASUS roštilj reciklirao, potrebno je ispravno ga koristiti – odložiti ga u običnu kantu za otpad, ali možete ga staviti i u logorsku vatru. Ono što je izuzetno važno kod aktivnosti na otvorenom uz vatru, jeste da temeljno ugasite svaki komad žara nakon korišćenja, kako bi naša priroda ostala zelena i netaknuta.

Dan planete Zemlje je na simboličan način obeležen lansiranjem Instant roštilja, a JYSK odavno sprovodi aktivnosti vezane za održivije poslovanje sa ciljem da integriše ekološku održivost u sve relevantne oblasti svog poslovanja. Obavezali su se na povećanje količine ekološki prihvatljivijih proizvoda, na odgovorno postupanje kada je reč o klimatskim promenama, ali i na smanjenje ambalažnog otpada i reciklažu.

Do sada su sprovedene brojne mere kako bi se ti ciljevi ostvarili.  PVC ambalaže i PES pene su zamenjene alternativnim sirovinama koje mogu da se recikliraju, a uvedena je i packsize tehnologija kojom se formira ambalaža tačno prema dimenzijama proizvoda, zbog čega više nema ostataka materijala. Uklonjena su plastična pakovanja sa posteljina i čaršava kojima se godišnje uklanja 27 miliona plastičnih kesa iz prirode, a nedavno su uklonjene i plastične ručke sa kartonskih ambalaža za jastuke, čime će se uštedeti čak tri miliona plastičnih ručki. Kompanija JYSK je posvećena korišćenju recikliranih materijala, održivijeg pamuka i izvora drveta, a roštilj za jednokratnu upotrebu samo je jedan od primera na putu ka realizaciji zadatih ciljeva.

Povezane teme

01.05.2025 Lifestyle

Održivo luksuzan hotel na Baliju koristi usitnjene ljuske pistaća umesto betona

Bali — samo ime budi slike zelenih terasa pirinča, drevnih hramova i duhovnog mira koji deluje gotovo mitski. I dok brošure često preuveličavaju ovu čaroliju, prava umetnost je pre...

28.04.2025 Lifestyle

Vile iz treće sezone „Belog lotosa“ dostupne za iznajmljivanje na Airbnb-u — tajlandski raj luksuza

Nakon premijere treće sezone kultne HBO serije „Beli lotos“, želja da se pobegne u egzotični Tajland postaje gotovo neodoljiva.

25.04.2025 Lifestyle

Nova spa oaza u Rumuniji i jedna od najlepših u Evropi

Rumunija od ove godine poseduje jedno od najlepših odmarališta na svetu i malo arhitektonsko čudo pod nazivom Therme Bucharest, koje se nalazi na samo deset minuta udaljenosti od n...

14.04.2025 Lifestyle

Oaza tišine i prirode usred urbane džungle: Čarobni istočnjački restoran u srcu Jandžoua

U zelenom pejzažu kineskog grada Jandžoua, gde se arhitektura nežno stapa sa prirodnim reljefima i raskošnim vrtovima, studio LDH Dizajn ostvario je jedan od najimpresivnijih i naj...

08.04.2025 Lifestyle

Brach Madrid: Zanosna bajka Filipa Starka u srcu španske prestonice

Na čuvenoj aveniji Gran Vija u Madridu otvoren je novi dragulj luksuznog ugostiteljstva – hotel Brach Madrid, delo slavnog dizajnera Filipa Starka.

03.04.2025 Lifestyle

Zazie Bistro & Bar: Oaza dizajna i elegancije na obali Dunava

U srcu Mol Campusa, u prizemlju ove prestižne poslovne zgrade, otvoren je Zazie Bistro & Bar, restoran koji redefiniše koncept ugostiteljskog doživljaja.

28.03.2025 Lifestyle

Mesto gde trenuci sa porodicom traju duže – Terme Sveti Martin

Kada priroda zablista u svojim najlepšim bojama, a dani postaju duži i topliji, vreme je da pobegnete od gužve velikih gradova u srce Međimurja na severu Hrvatske...

24.03.2025 Lifestyle

Vodimo vas u najšareniji hotel na svetu: Salut Maroc!

Fuzija tradicionalnih marokanskih elemenata, poput šarenila pločica i islamskih uzoraka, sa modernim dizajnom nameštaja stvara atmosferu koja oduzima dah.

17.03.2025 Lifestyle

Osetite disco atmosferu živopisnog milanskog restorana

Visokokvalitetan restoran u centru Milana ne mari mnogo za tradicionalne koncepte, a posebno ne za neutralne boje koje je izbegao u širokom luku... Cilj ovog nesvakidašnjeg projekt...

12.03.2025 Lifestyle

Futuristički restoran u srcu Ekvadora: arhitektonski dragulj Estudio Felipe Escudero

U samom srcu ekvadorske prestonice, u luksuznom hotelu Swissôtel, smešten je restoran Foresta – prostor koji spaja visoku gastronomiju sa avangardnim dizajnom enterijera.