Da li ste čuli za roštilj za jednokratnu upotrebu?

U susret obeležavanju Dana planete Zemlje, kompanija JYSK, svesna važnosti uticaja na životnu sredinu, predstavila je novi održivi proizvod u svom asortimanu – jednokratan, prenosiv i praktičan roštilj koji nudi alternativnu opciju tradicionalnim jednokratnim roštiljima.

Roštilj za jednokratnu upotrebu brenda CASUS, nosi oznaku FSCTM Recycled što znači da je izrađen od recikliranih šumskih materijala. Na ovaj način, kompanija JYSK pomaže u smanjenju potražnje za resursima iz netaknutih šuma.

Ono što je važno jeste da CASUS roštilj koristi do 50 odsto manje drvenog uglja od ostalih jednokratnih roštilja na tržištu, čime se proizvodi manja emisija CO2. Toplotna izolacija izrađena od kombinacije kartona i vulkanskog kamena zadržava toplinu i smanjuje rizik od gorenja, ali i potencijalnih šumskih požara.

Prema rečima Zvjezdane Novak, menadžerke za komunikacije u JYSKu za tržišta Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH, na ovaj način kompanija pravi dodatni korak ka dostizanju cilja da se smanji upotreba nepotrebnog materijala i reši problem otpada.

“Na globalnom nivou, moramo da radimo na smanjenju upotrebe štetnih sirovina, kako bismo smanjili otpad koji bi završio u našoj prirodi. Iako moramo da brinemo o našoj planeti svaki dan, upravo na Dan planete Zemlje našim kupcima želimo da pružimo opciju ekološki prihvatljive aktivnosti koju svi vole tokom toplijih dani. Zato nam je 22. april podsetnik koliko i malim koracima možemo i moramo da brinemo o našem okruženju” , izjavila je Novak.

Kako bi se CASUS roštilj reciklirao, potrebno je ispravno ga koristiti – odložiti ga u običnu kantu za otpad, ali možete ga staviti i u logorsku vatru. Ono što je izuzetno važno kod aktivnosti na otvorenom uz vatru, jeste da temeljno ugasite svaki komad žara nakon korišćenja, kako bi naša priroda ostala zelena i netaknuta.

Dan planete Zemlje je na simboličan način obeležen lansiranjem Instant roštilja, a JYSK odavno sprovodi aktivnosti vezane za održivije poslovanje sa ciljem da integriše ekološku održivost u sve relevantne oblasti svog poslovanja. Obavezali su se na povećanje količine ekološki prihvatljivijih proizvoda, na odgovorno postupanje kada je reč o klimatskim promenama, ali i na smanjenje ambalažnog otpada i reciklažu.

Do sada su sprovedene brojne mere kako bi se ti ciljevi ostvarili.  PVC ambalaže i PES pene su zamenjene alternativnim sirovinama koje mogu da se recikliraju, a uvedena je i packsize tehnologija kojom se formira ambalaža tačno prema dimenzijama proizvoda, zbog čega više nema ostataka materijala. Uklonjena su plastična pakovanja sa posteljina i čaršava kojima se godišnje uklanja 27 miliona plastičnih kesa iz prirode, a nedavno su uklonjene i plastične ručke sa kartonskih ambalaža za jastuke, čime će se uštedeti čak tri miliona plastičnih ručki. Kompanija JYSK je posvećena korišćenju recikliranih materijala, održivijeg pamuka i izvora drveta, a roštilj za jednokratnu upotrebu samo je jedan od primera na putu ka realizaciji zadatih ciljeva.

Povezane teme

26.09.2023 Lifestyle

Stellarcompanion i Ali Güney nastupaju kao domaća podrška bendu HVOB

Duo HVOB (Her Voice Over Boys) stiže u beogradski klub Drugstore u petak, 6.oktobra i donosi live club set koji vredi doživeti.

22.09.2023 Lifestyle

5 najromantičnijih hotela u Evropi

Evropa, sa svojom bogatom istorijom, zadivljujućim pejzažima i raznolikim kulturama, pruža idealan ambijent za nezaboravne romantične odmore. U srcu ovog kontinenta kriju se neki o...

19.09.2023 Lifestyle

Restoran Saizon: fascinatna napetost između postojanosti i fluidnosti u srcu Los Anđelesa

Saizon je restoran koji istražuje fascinantnu napetost između suprotnih elemenata - postojanosti i fluidnosti. Ova napetost se ogleda u samom dizajnu, kao simbolu večnih plima i os...

15.09.2023 Lifestyle

Rekonstrukcija Galerije likovnih umetnosti Zadužbine Ilije M. Kolarca

Tokom letnjeg perioda rekonstruisana je Likovna galerija Kolarčeve zadužbine, a nove ljubitelje likovne umetnosti ugostila je prvom izložbom Bogdana Bate Price 21. avgusta 2023. go...

15.09.2023 Lifestyle

Izloža Svemirska Odiseja - Jevanđelje po Biskoteki

Umetnik Biskoteka će u četvrtak,  21. septembra 2023. godine u 18h otvoriti pop-up izložbu u galeriji Kula Cetinjska pod nazivom Svemirska Odiseja — Jevanđelje po Biskoteki.

14.09.2023 Lifestyle

Aethos: prelepi hotel sa pogledom na Atlantik koji čuva tradiciju i duh starog Portugala

Ovaj projekat predstavlja veliko renoviranje postojećeg objekta koji se nalazi na lokaciji koja je podložna strožim ograničenjima zbog kulturnog i prirodnog značaja. Uprkos ovim og...

11.09.2023 Lifestyle

Raskošno ukrašeni plafoni, jarke boje zidova i barokni dekorativni detalji: dobrodošli u hotel Axel u Madridu!

Ovaj hotel je plod maštovite vizije u kojoj se sreću slobodna i zabavna atmosfera sa osvežavajućim inovacijama, privlačeći raznovrsne goste da dele trenutke radosti u njegovim pros...

06.09.2023 Lifestyle

Turska 2023: najbolji i najluksuzniji hoteli za uživanje cele porodice

Ukoliko ove godine planirate posetu Turskoj, ovde ćete pronaći savršeno mesto za boravak, bez obzira na to kakvo luksuzno iskustvo tražite. Bilo da tražite odmaralište sa pet zvezd...

01.09.2023 Lifestyle

Aktivni jesenji odmor usred netaknute prirode Međimurja

Leto se polako bliži kraju, a jesen stiže na vrata, pa stoga nema boljeg načina da iskoristite ovo vreme od bega u oazu opuštanja i uživanja u prirodi.

01.09.2023 Lifestyle

Grčka 2023: top 5 hotela za najluksuzniji odmor ikada

Grčka je jedna od najuzbudljivijih i najomiljenijih destinacija za letnji odmor. Ako je prošlo samo nekoliko trenutaka od vašeg poslednjeg uživanja u čarima ostrvskog života, imate...