Da li ste čuli za roštilj za jednokratnu upotrebu?

U susret obeležavanju Dana planete Zemlje, kompanija JYSK, svesna važnosti uticaja na životnu sredinu, predstavila je novi održivi proizvod u svom asortimanu – jednokratan, prenosiv i praktičan roštilj koji nudi alternativnu opciju tradicionalnim jednokratnim roštiljima.

Roštilj za jednokratnu upotrebu brenda CASUS, nosi oznaku FSCTM Recycled što znači da je izrađen od recikliranih šumskih materijala. Na ovaj način, kompanija JYSK pomaže u smanjenju potražnje za resursima iz netaknutih šuma.

Ono što je važno jeste da CASUS roštilj koristi do 50 odsto manje drvenog uglja od ostalih jednokratnih roštilja na tržištu, čime se proizvodi manja emisija CO2. Toplotna izolacija izrađena od kombinacije kartona i vulkanskog kamena zadržava toplinu i smanjuje rizik od gorenja, ali i potencijalnih šumskih požara.

Prema rečima Zvjezdane Novak, menadžerke za komunikacije u JYSKu za tržišta Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH, na ovaj način kompanija pravi dodatni korak ka dostizanju cilja da se smanji upotreba nepotrebnog materijala i reši problem otpada.

“Na globalnom nivou, moramo da radimo na smanjenju upotrebe štetnih sirovina, kako bismo smanjili otpad koji bi završio u našoj prirodi. Iako moramo da brinemo o našoj planeti svaki dan, upravo na Dan planete Zemlje našim kupcima želimo da pružimo opciju ekološki prihvatljive aktivnosti koju svi vole tokom toplijih dani. Zato nam je 22. april podsetnik koliko i malim koracima možemo i moramo da brinemo o našem okruženju” , izjavila je Novak.

Kako bi se CASUS roštilj reciklirao, potrebno je ispravno ga koristiti – odložiti ga u običnu kantu za otpad, ali možete ga staviti i u logorsku vatru. Ono što je izuzetno važno kod aktivnosti na otvorenom uz vatru, jeste da temeljno ugasite svaki komad žara nakon korišćenja, kako bi naša priroda ostala zelena i netaknuta.

Dan planete Zemlje je na simboličan način obeležen lansiranjem Instant roštilja, a JYSK odavno sprovodi aktivnosti vezane za održivije poslovanje sa ciljem da integriše ekološku održivost u sve relevantne oblasti svog poslovanja. Obavezali su se na povećanje količine ekološki prihvatljivijih proizvoda, na odgovorno postupanje kada je reč o klimatskim promenama, ali i na smanjenje ambalažnog otpada i reciklažu.

Do sada su sprovedene brojne mere kako bi se ti ciljevi ostvarili.  PVC ambalaže i PES pene su zamenjene alternativnim sirovinama koje mogu da se recikliraju, a uvedena je i packsize tehnologija kojom se formira ambalaža tačno prema dimenzijama proizvoda, zbog čega više nema ostataka materijala. Uklonjena su plastična pakovanja sa posteljina i čaršava kojima se godišnje uklanja 27 miliona plastičnih kesa iz prirode, a nedavno su uklonjene i plastične ručke sa kartonskih ambalaža za jastuke, čime će se uštedeti čak tri miliona plastičnih ručki. Kompanija JYSK je posvećena korišćenju recikliranih materijala, održivijeg pamuka i izvora drveta, a roštilj za jednokratnu upotrebu samo je jedan od primera na putu ka realizaciji zadatih ciljeva.

Povezane teme

07.08.2025 Lifestyle

Biofilni dizajn - povezivanje s prirodom poboljšava zdravlje i dobrobit

Koncept biofilije (ljubav prema prirodi) zasnovan je na činjenici da svi imamo genetsku povezanost sa prirodnim svetom, urođenu privlačnost čoveka prema prirodi i prirodnim procesi...

05.08.2025 Lifestyle

Canaves Hotel – Savremena oda kikladskom minimalizmu na ivici kaldere

Na dramatičnim liticama kaldere u Oíi, na čuvenom ostrvu Santorini, Canaves Hotel koji potpisuje biro Kapsimalis Architects postaje arhitektonski odgovor na spoj tišine, svetlosti...

01.08.2025 Lifestyle

Vodimo vas u najelegantniji hotel u Parizu

U naselju District 8, jednoj od najglamuroznijih i najprepoznatljivijih četvrti u Parizu, smešten je luksuzni hotel Collectionneur Arc de Triomphe...

29.07.2025 Lifestyle

Grand Chalet Altay – Ekskluzivni raj za dušu i telo u srcu veličanstvenog Altaja

U podnožju mističnih Tavdinskih pećina, tamo gde se reka Katunj blistavo presijava pod alpskim svetlom i tišina ima ukus smole i borovih iglica, nalazi se jedno od najluksuznijih m...

21.07.2025 Lifestyle

Montažne jedinice za kampovanje sa stilom

Kampovanje je još uvek veoma popularan i moderan vid odmora, dok sa modularnom, montažnom Lushna Villa Air kućicom, ovaj način relaksacije možete učiniti održivim i prepunim stila.

18.07.2025 Lifestyle

Tropski luksuz u Dubaiju: Kaimana, restoran kao iz legende

Na zlatnim obalama ekskluzivne destinacije J1 Beach u Dubaiju, prostire se Kaimana Beach Club – sofisticirani restoran i luksuzna oaza na plaži koji zauzima više od 1.500 kvadratni...

16.07.2025 Lifestyle

Opčinjavajući restoran u pećini kraj mora

Grotta Palasezze butik hotel je smešten u gradu Polignano a Mare koji se prostire duž istočne obale Italije sa koje se pruža zadivljujući pogled na Jadransko more.

08.07.2025 Lifestyle

La Maruca: restoran koji vraća duh primorskog okruženja u sam centar Madrida

Restoran La Maruca nosi duh pomorskog kluba i vešto se poigrava sa dualizmom eksterijera i enterijera, stvarajući eksterijere unutar samog prostora i rekreirajući atmosferu otvoren...

03.07.2025 Lifestyle

Boje, svetlost i geometrija: Luksuzni povratak slavnog hotela u Marbelji po projektu studija El Equipo Creativo

Legendarni hotel Kimpton Los Monteros, izgrađen davne 1962. godine u srcu glamurozne Marbelje, doživeo je svoje moderno rođenje zahvaljujući dizajnerskom studiju El Equipo Creativo...

30.06.2025 Lifestyle

Nova Jacquemus butik-oaza na Mikonosu: Letnji minimalizam uz morsku estetiku

Na najsunčanijoj obali Mikonosa, tik uz peščane plaže Namosa, otvorena je nova pop-up prodavnica brenda Jacquemus, koju modni znalci već nazivaju malom oazom stila i estetike.

26.06.2025 Lifestyle

Tropski raj u napuštenom hangaru

U njemu odavno već nema aviona, već samo balona koji nude vožnju do visine od šezdeset metara, iznad tropske zemlje čuda koju on u sebi krije.