Cara hotel u LA-u inspirisan Mediteranom

Sigurno ste upoznati sa onim predivnim osećajem boravka u hotelu kraj mora.

Buđenje uz šum morskih talasa, doručak u krevetu sa sunčevim zracima koji se probijaju kroz lepršave zavese i prva jutarnja kafa na terasi sa pogledom ka liniji koja spaja more i nebo. Postoji li nešto savršenije? Inspirisan morem, a konkretno Mediteranom hotel koji nosi naziv Cara lociran u Los Anđelesu, može vam obezbediti upravo taj savršen osećaj. Ovaj hotel je dizajnirao Bishop Pass i predstavlja objekat sa 60 soba, koji je prvobitno sagrađen 1950-tih.

Hotel Cara je doživeo neverovatnu transformaciju, pri čemu su redizajnirane i njegova spoljašnjost i unutrašnjost, čime je stvoren moderan kompleks vrhunske estetike. Novonastali prostor predstavlja koncept otvorenog plana koji je usidren u centralnom dvorištu da prostranim trpezarijskim delom i bazenom koji podiže hedonizam na viši nivo. Visoke palme ispunjavaju dvorišni prostor stvarajući hladovinu za sve one koji uživaju na ležaljkama kraj bazena.

Veliki ćupovi i fenjeri raspoređeni oko bazena, skreću pažnju na mediteranski stil koji je iskorišćen kao inspiracija za dizajn celog prostora. Unutrašnjost hotela podređena je beloj boji i odsustvu suvišnih detalja. U njemu, čini se da svaka stvar ima svoje savršeno mesto i funkciju, sa akcentom na užitku. Zidovima u sobama poklonjena je tekstura zahvaljujući jednostavnim panelima, a zavese u prljavo belom tonom razbijaju jednoličnost bele boje.

Boravkom u ovakvom jednom hotelu lako je zaboraviti na užurbanu svakodnevicu koja se nalazi izvan njegovih zidina.

Ž.J.

Izvor: Design Milk

Foto: Maura Grace

Povezane teme