Boemski hotel iz 1960-ih u Kanu

Renovirani Croisette Beach Cannes MGallery Hotel novi je projekat dizajnera Žan-Filip Nuela koji je inspiraciju uzeo iz glamuroznih 1960-ih.

Pre modernizacije, to je bio mračni, zastareli hotel sa zatamnjenim prozorima i tamnim kapcima, a sada je to moderan prostor sa enterijerom u duhu glamuroznih 1960-ih, zlatnog doba francuske rivijere.

Projekat je realizovao poznati francuski dizajner Žan-Filip Nuel. Prema rečima samog dizajnera, ne voli da radi istu stvar, pa nema dva identična projekta. Unutrašnjost se zaista pokazala jedinstvenom i nezaboravnom. Izvor inspiracije za njega bile su burne šezdesete, kada je francuska rivijera privukla ceo svet francuske boemije, tekle su reke šampanjca, a Brižit Bardo održavala je legendarne zabave u svojoj vili na plaži u blizini Saint-Tropea, čija je slava odjekivala širom Evrope. Životni stil zlatne omladine - s jedne strane prilično bogat, i istovremeno nasleđujući njihov protest protiv društvenih normi i slobode - postavio je temelj filozofiji života i estetike, koju je Žan-Filip nazvao Gipset. Pokušao je da prenese i odrazi ovu ironičnu, vedru estetiku u hotelu CroGette Beach Cannes Mgallery.

U enterijeru hotela dominiraju svetle boje - bela, bež, svetlo plava - koja je upotpunjena prirodnim drvetom, zlatnim metalom i svetlim akcentima u obliku tekstila. U dizajniranju javnih površina korišćeno je puno nameštaja koji se u kombinaciji sa svetlim tepisima i jastucima odnosi na Boho stil, ali istovremeno izgleda glamurozno. Uopšteno, kreiran je vedar, izvanredan enterijer, u kojem ima svežine, elegancije, glamura i svakodnevne udobnosti.

M.L.

 elledecoration.ru

Povezane teme