Bare Boutique Stays: jedinstven dizajn i personalizovani pristup gostima

Pre renoviranja, ovaj simpatični hotel je bio porodična kuća koja se ni po čemu nije izdvajala od svoje okoline...

Danas, hotel Bare Boutique Stays svojim gostima nudi iskustvo boravka u tipičnoj sajgonskoj kući sa cevima, dimenzija 3,4 metra u prečniku i 13 metara dubine. Kada su krenuli u ponovno osmišljavanje prednjeg ulaza, dizajneri su odlučili da zgradi i nije potreban neki veliki preobražaj, pa je glavni fokus redizajna bilo osvežavanje boje i sadnja vinove loze (koja sada krasi svaki balkon).

Na ovaj način stvoren je kontinuitet i neraskidiva veza između svakog sprata zgrade. Generalno gledano, hotel čini mali kafić u prizemlju i četiri komforna studio apartmana iznad. Prostorno planiranje obuhvata skroman podni prostor, inovativni nameštaj i kvalitetna oprema koja prati sam dizajn. Zanimljivo je pomenuti da tlocrt stanova maksimalno koristi svu raspoloživu prirodnu svetlost tokom dana, što sobama daje osećaj ležernosti.

U prvom od dva studijska dizajna, polirani beton je korišćen za dominantne elemente dizajna - vizuelno komandujuću osnovu kreveta i multifunkcionalni blok na suprotnom zidu. Ovim je obuhvaćen i prostor za sedenje i sistem za odlaganje odeće, oživljen zelenim biljkama i akcentima od orahovog drveta.

Orijentacija nameštaja privlači pogled na balkon, koji je prepun vinove loze i više lokalnih tropskih biljaka. Klizna vrata u dovoljnoj meri koriste prirodno svetlo, smanjujući potrošnju energije i omogućavajući vam da se probudite u prirodnoj sinhronizaciji sa suncem.

Nameštaj i oprema su multifunkcionalni, suptilno se pretvaraju iz jednog predmeta u drugi - uzglavlje kreveta se proteže u radni sto, trpezarijski pult od tamnog drveta izlazi iz poliranog cementnog kuhinjskog elementa. Ogledalo je okačeno na gvozdeni okvir na plafonu, s namerom da stvori suptilnu razliku između kuhinjskog dela i umivaonika.

U svim prostorijama armatura se udvostručuje kao pregrada, razgraničavajući prostore bez prekidanja prirodnog svetla. I tuš kabina i toalet opremljeni su belim keramičkim pločicama od poda do plafona sa tamnim fugama, što doprinosi osećaju jednostavnosti, čistoće ali i izdržljivosti.

Drugi studijski stil je podjednako snalažljiv sa koreografijom prostora. Krevet je postavljen blizu balkona tako da gostima pruža neprekidan pogled na baštu. Prostor za odlaganje odeće od metalne mreže uparen je sa umivaonikom kako bi se kuhinja i dnevni boravak odvojili od tuša i toaleta. Ležaljka znači da možete napraviti raspored za dan koji sledi ili se fokusirati na čitanje, a istovremeno osigurava da krevet ne dominira prostorijom.

Apartmani prate uzdržanu paletu boja. Nameštaj i oprema koristi prozračnu paletu bledo zelene boje, koralno narandžaste i plave. Industrijski osećaj poliranog cementa i crnog gvožđa nadoknađen je bogatim orahovim drvetom i akcentima bakra zlatne boje.

 

Povezane teme

14.02.2024 Lifestyle

Spoj elegancije i divljine: jedinstveno odmaralište Jack's Camp u Bocvani

Ovo jedinstveno odmaralište predstavlja spoj elegancije i divljine, gde se svaki element pažljivo osmišljenog enterijera stapa s prirodnim okruženjem.

11.02.2024 Lifestyle

Faloria Mountain Spa Resort: nova dimenzija luksuza u srcu Dolomita

Faloria Mountain Spa Resort u Kortini d'Ampeco predstavlja vrhunac privatnosti, elegancije i luksuza

08.02.2024 Lifestyle

Plutajući +POOL bazen u Njujorku: oaza osveženja i inovativna filtracija vode

+POOL će ponuditi predah od letnje vrućine, dok će istovremeno raditi kao postrojenje za filtriranje vode koje će čistiti milion galona okolne rečne vode dnevno.

05.02.2024 Lifestyle

Hotel Nolinski Venezia: mesto gde su luksuz i istorija u savršenom skladu

Ovo remek-delo arhitekture iz 1929. godine, prožeto izuzetnom mešavinom secesije, stilske slobode i modernizma, pažljivo je restaurirano kako bi svojim gostima ponudilo samo vrhuns...

02.02.2024 Lifestyle

Restoran sa zadivljujućim pogledom na Burdž Kalifu

Sa prostranim otvorenim dvorištem sa zavidnim pogledom na Burdž Kalifu, restoran pruža toplu i privlačnu atmosferu koja je savršena za uživanje u odličnoj hrani sa prijateljima i p...

30.01.2024 Lifestyle

Otro Oaxaca: hotel koji poštuje tradiciju i promoviše održivost

Različiti elementi hotela, uključujući ciglu, crvenu zemlju iz dolina, uglačani cement, smolu, čelik, staklo, beton i reciklirano drvo, kombinuju se u cilju stvaranja jedinstvenog...

29.01.2024 Lifestyle

Terme Sveti Martin - savršeno mesto za odmor cele porodice

Svake zime tražimo načine kako da ostanemo vitalni, ojačamo naš imunitet i opustimo telo.

27.01.2024 Lifestyle

Kamion sa hranom pretvoren u očaravajući restoran od terakote, belog hrasta i maslina

Glavna karakteristika ovog restorana je prepoznatljiv blok od terakote i krovna paluba opkoljena maslinama neprimetno se stapaju sa lokalnom teksaškom atmosferom.

25.01.2024 Lifestyle

Zaljubite se ovog Dana zaljubljenih u Terme Sveti Martin - wellness resort stvoren za beg u dvoje

Najromantičniji dan u godini kuca nam na vrata i krajnje je vreme da krenete razmišljati kako da na poseban način ove godine iznenadite svoju voljenu osobu...

24.01.2024 Lifestyle

Sjoparken: spektakularno iskustvo odmora na najprirodniji način

Hotel Sjoparken je posvećen balansu, stvaranju nečega što je prirodno i jedinstveno, i što nudi spektakularno iskustvo na najprirodniji način.

21.01.2024 Lifestyle

Santorini zove: luksuzni minimalistički apartmani sa pogledom na more

Odmaralište savršeno oslikava harmoniju tradicije i modernog minimalizma - enterijer svakog apartmana sjedinjuje tradicionalnu kikladsku dekoraciju s modernim minimalističkim detal...