Bali kao stil života: uronite u raskoš jednostavnosti!

Ako vam kažemo da se izgradnja jednog ovakvog objekta razmatra tako pažljivo da je čak i organsko povrće uzgajano u bašti deo celokupne koncepcije, onda vam je jasno da je zaista reč o krajnje unikatnom stilu života.

Hartland je jedno od imanja koje nas uči da jedan građevinski projekat može biti u savršenoj ravnoteži sa svojim prirodnim okruženjem. Ekološki održiv dom, elegantan a ipak tako prostran i ležeran, sastavljen je od čak pet paviljona ispunjenih vlasnikovom kolekcijom tekstila. Svi oni se neprimetno stapaju sa okolnim pejzažima, ne narušavajući pritom lepotu Balija. Primarne komponente zgrade za ovaj projekat bile su obnovljene javanske kuće.

Svaki apartman ima svoj privatni prostor i veliku baštu kao i palube koje ga okružuju. Tri apartmana su napravljena od obnovljenih kuća od tikovine, a poseduju prostranu dvokrevetnu spavaću sobu, luksuzno kupatilo i veliku drvenu palubu sa otvorenim prostorom za ležanje, jogu ili meditaciju.

Ovo privatno luksuzno imanje smešteno je na obroncima Ubudovog živopisnog grebena Sajan i ima fascinantan pogled na nepregledno prostranstvo pirinčanih polja. Ukupna atmosfera je elegantna ali ujedno i krajnje ležerna. Glavni apartman je postavljen na površini od preko 150 metara kvadratnih, dok se od drugih upadljivih detalja ističe i veliki bazen sa slanom vodom koji zahvaljujući svojoj beskonačnoj ivici prati vijugavu konturu već postojećeg kopna (dužine čak 26 metara!)

Kada je enterijer u pitanju, osim već pomenute kolekcije tekstila, sobe krase i fotografije kao i druga umetnička dela poput slika umetnika Filipia Siascie.

Ukoliko bismo za neko mesto zaista mogli da kažemo kako predstavlja Bali u najboljem izdanju, onda bi to definitivno bio Hartland.

Photo: hartlandestate

Povezane teme