Za vašu inspiraciju: 20 prelepih kuhinja sa izloženim drvenim plafonskim gredama

Savremen kuhinjski prostor je postao mnogo više od običnog mesta za pripremu hrane...

Kuhinja je prostor koji okuplja porodicu i čini da se ona u njoj oseća prijatno. Jedan stil više nego bilo koji drugi donosi toplinu savremenoj kuhinji. U pitanju je rustičan stil, koji nam donosi detalj u vidu izloženih drvenih greda na plafonu. Ove grede imaju neverovatnu moć u sebi da i najmodernijoj kuhinji podare sanjiv izgled. Zahvaljujući njima možete sa lakoćom od kuhinje da stvorite srce svog doma.

Izložene grede mogu odgovarati bilo kom stilu dekora od seosokog, preko modernog, pa sve do minimalističkog, glam, art deco i shabby chik. Ako se kroz vašu kuhinju proteže seoski ili farmhouse stil ove grede će izgledati kohezivno i poslužiće kao njena savršena nadogradnja. Ako je u pitanju neki konstrastan stil poput minimalističkog, one će mu dati karakter i isticaće se u postoru doprinoseći pozitivnom utisku.

Kada je u pitanju šema boja, najbolje u celoj priči je to što se drvene izložene grede mogu integrisati u bilo koju šemu boja. Jednako su privlačne u sasvim svetlim i posve tamnim kuhinjama. Kompletna paleta neutralnih tonova, pastelnih nijansi i pa sve do crnih tonova, kao stvorena je za postavljanje drvenih greda na plafonu, u savremenoj kuhinji.

Lepota drvenih greda je u tome što vašoj kuhinji mogu da dodaju teksturu i da je učine privlačnijom i zanimljivijom. Uz pomoć njih, možete da kreirate i vizuelnu pregradu prostora. Sa njima vam zaista i nije potreban dodatni vid dekora u vašoj kuhinji jer su dovoljno atraktivne same po sebi.

U galeriji pronađite inspiraciju za vaš sledeći projekat renoviranja kuhinje...

Povezane teme

22.02.2024 Kuhinja

5 boja koje će vašu kuhinju učiniti lepšom i prijatnijom

Ambijentalno osvetljenje, lepi ormarići i veliki šporet - ovo je uglavnom dobitna kombinacija kada je dizajniranje lepe i udobne kuhinje u pitanju. Ali, da li ste nekad razmišljali...

19.02.2024 Kuhinja

8 grešaka zbog kojih su zažalili svi koji su brzopleto renovirali svoju kuhinju

Kada su u pitanju takozvane nadogradnje kuhinje, ne ispadaju sve ideje baš tako dobro u praksi. Možete li pretpostaviti o kojim se to idejama radi?

16.02.2024 Kuhinja

Evo kako možete biti sigurni da ste odabrali pravu boju kuhinjske ploče

U trenucima kada stvaramo ili renoviramo kuhinju, odluka o boji radnih ploča postaje ključna tačka u kreiranju harmoničnog i estetski privlačnog prostora.

13.02.2024 Kuhinja

Korišćenje ogledala u kuhinji: zvuči čudno, ali zaista funkcioniše!

Postavljanjem ogledala na strateškim mestima, poput zidova iznad radnih površina ili u blizini prozora, možete povećati osećaj otvorenosti i dodati moderni sjaj vašem kulinarskom p...

10.02.2024 Kuhinja

Kako odabrati lepe i praktične zavese za kuhinju?

Zavese su veoma važne prilkom dekoracije vaše kuhinje, i upravo je to ono što treba da da uzmete u obzir, ako želite da vaša kuhinja izgleda dobro.

07.02.2024 Kuhinja

Prednosti i mane korišćenja tapeta u kuhinjskom prostoru

U modernom dizajnu kuhinje, tapete su postale sveprisutni element koji daje originalnost, toplinu i estetski momenat prostoru koji često predstavlja srce doma.

04.02.2024 Kuhinja

4 saveta koji će vam pomoći da napravite udoban trpezarijski kutak u kuhinji

Ovaj prostor može poslužiti kao savršeno mesto za okupljanje porodice, bilo da se radi o jutarnjoj šoljici kafe ili dečjem domaćem zadatku posle škole.

01.02.2024 Kuhinja

Kič je ponovo u modi, a ove kuhinje su dokaz za to!

Kada je u pitanju dizajn enterijera, radi se o maksimalističkom stilu koji spaja nespojivo, odnosno kombinuje neočekivane stavke - poput uparivanja sukobljenih boja, uzoraka i teks...

29.01.2024 Kuhinja

5 saveta za korišćenje narandžaste boje u kuhinji

Narandžasta je boja koja budi čula i podstiče apetit, stvarajući okruženje u kojem se hrana priprema s ljubavlju i gde se porodica i prijatelji okupljaju s osmehom na licu.

26.01.2024 Kuhinja

Za vašu inspiraciju: bezvremenske sive kuhinje u punom sjaju

Ova neutralna nijansa donosi dozu elegancije, modernosti i topline u kulinarski prostor, pa je stoga savršen izbor za sve one koji u ovom trenutku razmišljaju o renoviranju svoje k...

23.01.2024 Kuhinja

Neodoljiva i suptilna boja lavande u modernoj kuhinji

Kada se mudro koristi u kuhinjskom dekoru, boja lavande može transformisati prostor, dodajući mu suptilnu notu luksuza.

20.01.2024 Kuhinja

8 malih ali efikasnih promena koje će osvežiti izgled vaše kuhinje u novoj godini

Postoji mnogo malih promena koje možete da napravite u svojoj kuhinji, a koje će svakako imati veliki uticaj na ovaj deo vašeg doma.

14.01.2024 Kuhinja

5 ključnih aspekata koje treba razmotriti pri izboru radnih ploča za vašu kuhinju

Izbor radnih ploča može biti težak proces - postoji mnogo stvari koje treba razmotriti, i nažalost, mnogo mesta gde možete pogrešiti.

11.01.2024 Kuhinja

Zašto žuta možda baš i nije najbolja boja koju možete odabrati za svoju kuhinju?

Živahan intenzitet žute, posebno, može doprineti preterano energičnoj ili haotičnoj atmosferi. Uzimajući u obzir da je kuhinja središte aktivnosti, cilj je da se stvori prostor koj...

08.01.2024 Kuhinja

5 pametnih saveta za bolju organizaciju kuhinje

Važnost organizacije kuhinje ogleda se u olakšavanju svakodnevnih aktivnosti, bilo da je reč o pripremi obroka, skladištenju namirnica ili čišćenju prostora.