Mramorna ljubičasta jaja za koja vam je potreban samo jedan sastojak

Ukoliko ne želite da farbate uskršnja jaja veštačkim bojama i kupovnim farbama, ovog puta vam otkrivamo jednu od najjednostavnijih prirodnih tehnika…

Za ovaj projekat, koji kao rezultat daje predivna mramorno ljubičasta jaja, potreban vam je samo čaj od hibiskusa, uz sirova bela jaja. Ako jaja koja ste kupili nisu bela, OVDE možete videti postupak za njihovo izbeljivanje. Za deset ljubičastih jaja, potrebno vam je oko 80 grama čaja od hibiskusa, uz jendu kašiku alkoholnog sirćeta i malo plastične folije.

Kako biste kreirali ova jaja, u veću šerpu sipajte vodu, a potom joj dodajte hibiskus i sirće. Sačekajte da voda proključa, pa potom u nju ubacite jaja i ostavite ih da se kuvaju na tihoj vatri. Potom, pripremite komad plastične folije koju ćete razvući preko svog trpezarijskog ili radnog stola.

Kada se jaja skuvana i kada na njima primetite boju, izvadite ih i stavite na streč foliju, a potom ih pokrijte cvetovima hibiskusa koje ste kuvali zajedno sa jajima. Zamotajte jaje u foliju sa kuvanim cvetovima i ostavite da stoji pola sata. Nakon toga, skinite foliju sa jajeta, pustite ga da se samo osuši i premažite uljem kako bi dobilo sjaj.

Šara će na svakom jajetu biti unikatna i sasvim drugačija, a sigurni smo da će vas očarati. Predlažemo vam da pogledate i video uputstvo:

D.Ć.

Povezane teme