Kako da izbelite jaja pre uskršnjeg farbanja

Iako se prema tradiciji uskršnja jaja farbaju crvenom bojom, u današnje vreme, to ne mora uvek biti slučaj…

Jaja farbana lukovinom uvek će u našim srcima zauzimati posebno mesto, asocirajući nas na detinjstvo i vreme kada smo zajedno sa svojim bakama i mamama birali travčice i cvetove kojima ćemo ga ukrasiti.

Uz brojne prirodne načine za farbanje jaja, o kojima više možete pročitati OVDE, danas su nam u ponudi i pastelne nijanse, sedefasti tonovi i oni ukrašeni šljokicama, koji ponekad ne izgledaju toliko dobro kada se nanesu na jaja koja nisu bela.

Pošto su kod nas bela jaja relativno retka, ovog puta vam otkrivamo kako obična jaja možete izbeleti pre nego što počnete sa uskršnjim ukrašavanjem.

ŠTA VAM JE POTREBNO:

- 1 čaša alkholnog sirćeta

- Voda

- Jaja

ŠTA TREBA DA RADITE:

Za početak, jaja prelijte vodom i sirćetom i ostavite ih da se kao i inače, kuvaju na umerenog temperaturi. Kada voda krene da ključa, smanjite temperaturu i po potrebi skinite penu sa površine. Ostavite jaja da se kuvaju još desetak minuta, a nakon toga ih postepeno prohladite hladnom vodom.

Kako bi jaja postala bela ili makar belja nego inače, ispirajte ih pod mlazom vode, pažljivo ih brišući sunđerom ili krpom. To je sve! Nakon toga ćete moći da ih ofarbate bojom po želji koja će uvek doći do izražaja.

Povezane teme

01.04.2024 Ideje

Uradi sam stalak za začine: lep i jednostavan projekat nadogradnje vaše kuhinje

Dizajniranje i izrada sopstvenog stalka za začine omogućava vam da prilagodite dimenzije, oblik i stil, osiguravajući da se savršeno uklopi u vašu kuhinju i odrazi vaš lični stil.

29.03.2024 Ideje

10 super - cool ideja za recikliranje čepova od plute (pampura)

Korišćenjem starih pampura od plute za dekoraciju doma ne samo da dodajemo lični pečat svom prostoru, već i podstičemo održivost i recikliranje.

26.03.2024 Ideje

8 inspirativnih prolećnih ideja za dekoraciju doma

Prolećna dekoracija nije samo estetska nadogradnja, već prava terapija za dušu, koja nam omogućava da se povežemo sa svežim energijama koje ovo godišnje doba donosi.

23.03.2024 Ideje

Uradi sam vaza od plastične flaše koja izgleda kao keramičko remek - delo!

Umetnost uradi sam projekata ne samo da donosi zadovoljstvo stvaranja, već često rezultira i fantastičnim i funkcionalnim komadima za kuću.

20.03.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja koja će osvežiti izgled vaše spavaće sobe

Jedan od najkreativnijih načina za osvežavanje izgleda spavaće sobe jeste pretvaranje starih majica u prelepe dekorativne jastučnice.

17.03.2024 Ideje

Tako je lako oslikati staru drvenu stolicu i koristiti je kao bočni stočić

Kombinacija restauracije i kreativnog dizajna omogućava nam da oživimo stare komade nameštaja i prilagodimo ih savremenim potrebama i stilovima uređenja.

14.03.2024 Ideje

Prolećna uradi - sam ideja: pretvorite stare konzerve u prelepe saksije za cveće

Ukrasne saksije od starih konzervi su idealne za sadnju raznovrsnog bilja, cveća ili sukulenata, jer vašem prostoru daju šarmantan i personalizovan dodir.

11.03.2024 Ideje

Praktičan držač za ključeve od reciklirane daske i starih kašika

Kombinujući funkcionalnost sa estetikom, držač za ključeve od recikliranih materijala postaje priča o transformaciji i ponovnom korišćenju materijala, koja nas ujedno inspiriše da...

08.03.2024 Ideje

Uradi - sam zidni sat od epoksidne smole koji možete napraviti već ovog vikenda

Ova tehnika omogućava vam da stvorite personalizovan i jedinstven sat koji će istovremeno biti funkcionalan i estetski privlačan element u vašem domu.

05.03.2024 Ideje

Kako rešiti pojavu buđi ispod drvenih podova: saveti i trikovi

Čak i mala količina neotkrivene vlage može prodreti u pukotine na podovima i dovesti do rasta buđi za samo 24 do 48 sati.

02.03.2024 Ideje

5 super - cool TikTok ideja za dekoraciju doma

Bez obzira na to da li ste novi u svetu uradi sam projekata ili ste iskusni majstor, nudimo vam širok spektar inspirativnih ideja koje će vam pomoći da dodate lični pečat svemu što...