Zvučnik inspirisan skejtbordom? Što da ne!

Korejski dizajnerski studio Designer Dot osmislio je zvučnik pod nazivom Punk inspirisan kulturom skejtborda.

Gde god da je bilo moguće, Designer Dot je crpeo inspiraciju iz oblika i stila skejtborda. Ovde ne samo da telo zvučnika neodoljivo podseća na konstrukciju skejta, već zvučnik dolazi i sa mini tablom po kojoj se vaši prsti mogu kretati kako bi podešavali jačinu zvuka, menjanje pesme i povezivanje preko bluetooth-a.

Za sada znamo da je zvučnik osmišljen u zelenoj i crvenoj boji, te da bi trebao da podstakne zabavnu interakciju korisnika sa jedinstvenim uređajem koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Bar u pogledu igre i razonode. Naime, kada korisnici ne slušaju muziku, mogu da se igraju sa uklonjivom pločom za prste kao da je igračka.

Ova površina je blago podignuta od glavnog tela zvučnika u pokušaju da zaštiti njegovu unutrašnju strukturu. Takođe pomaže da se stvori jači vizuelni izgled inspiracije za skejtbord, dok korisnicima nudi i pravu pravcatu rampu za klizanje napred - nazad.

U međuvremenu, ostatak dizajna sadrži očekivane komponente, uključujući tkaninu za zvučnike prevučenu preko spoljnih zidova i integrisanu kontrolnu dugmad koja korisnicima omogućava da upravljaju zvučnikom kako god žele.

Ovih dana, dok su minimalistički dizajni koji se jedva mogu razlikovati i dalje u trendu, sada vidimo sve veći broj zvučnika sa inovativnim dizajnom koji im omogućava da se udvostruče kao kućni nameštaj ili originalne dizajnerske izjave. Punk je definitivno jedan od onih modela kojima bismo rado dali šansu!

izvor: DesignerDot

Povezane teme