Zlatna verzija čuvenog bežičnog zvučnika specijalno dizajnirana za kinesku godinu Zmaja

Francuski audio brend Devialet predstavlja ograničenu seriju svojih bežičnih zvučnika pod nazivom Phantom I 108 dB...

Devialet-ov Phantom I je već proslavljeni bežični zvučnik sa bočnim bas refleks portovima i suptilnim varijantama boja. Sada, u saradnji sa eminentnim umetnicima Yang Bao i Wa Liu, legendarni zvučnik dobija sasvim novo, znatno elegatnije ruho koje je u savršenom skladu sa kineskom godinom Zmaja. Drugim rečima, zvučnik stiže tačno na vreme da obeleži kraj zime i početak proleća!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GQ Thailand (@gqthailand)

Nazvan Phantom I 108 dB (Animal) od strane samih dizajnera, zvučnik dolazi u zlatno-crvenoj boji, što je sjajni prikaz Devialet-ovog vodećeg modela i stvara lepu, vidljivu amalgamaciju fizičkih i analognih veza. Dostupan u ograničenom izdanju između 23. januara i 23. aprila 2024., ovaj zvučnik impresionira svojim bojama i teksturama koje upućuju na zmaja iz tradicionalne kineske kulture.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wa Liu (@wa.liu)

 

Na poleđini ručno izrađenog zvučnika nalaze se akcenti od 22,5-karatnog zlata upotpunjeni crvenim potezima. Ovaj umetnički element replicira talasasto kretanje zmajeva. To je više muzički instrument koji izgleda kao da ima svoju ličnost, a igra svetlosti i senki pomaže mu da se zagonetno uklopi u okolinu. Još jedan dobar razlog što ima nameran skulpturalni dizajn jeste da dočara svoje suptilno prisustvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Montree PR (@montreepr)

Ograničeno izdanje Phantom I, opravdava simbol zmaja svojim zastrašujućim prisustvom za razliku od zapadnog pandana. Na neki način meša prirodu i muziku, moć i spokoj u jednom potezu. Izrada ove verzije traje oko dve nedelje što objašnjava pažnju posvećenu detaljima u izradi. Zamršen dizajn nije samo vizuelna kombinacija zlatnog lista i crvenog laka, već i sam lak zahteva tri mukotrpna sloja primene.

Zbog svega navedenog, nije ni čudo što Phantom I 108 dB košta 6.700 dolara po komadu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Devialet (@devialet)

 

Povezane teme

30.03.2024 Tehnika

Savršenstvo estetike i tehnologije u sklopivom Bluetooth mišu

Inspirisan geometrijom origami preklopa, OriMouse pruža udobno držanje i visoku preciznost, a istovremeno održava svoj prepoznatljivi ravan oblik.

27.03.2024 Tehnika

LG CineBeam K: revolucionarni prenosivi projektor sa rotirajućom ručkom

LG CineBeam K projektor je dizajniran da upotpuni životni stil korisnika, nudeći maksimalnu prenosivost sa svojim kompaktnim dizajnom koji sadrži ručku koja se može rotirati za 360...

24.03.2024 Tehnika

ErgonBand: revolucionarni dizajn koji vaš Apple Watch čini praktičnijim

Ergonomski dizajniran za sportsku upotrebu, ovaj dodatak omogućava korisnicima da lako pregledaju sat čak i dok su u pokretu.

21.03.2024 Tehnika

Preslatki Doli robot je savršen spoj zabave i učenja za sve generacije

Doli robot je više od obične igračke - on je saputnik koji može da odgovori na vaše zahteve, pruži radost svojim interakcijama i čak vam pomogne u učenju novih veština.

18.03.2024 Tehnika

Stop alergijama: robot usisivač koji čisti i dezinfikuje vaš krevet

X1 Robot Bed Vacuum je revolucionarni robotski usisivač za krevet koji koristi inteligentnu tehnologiju kako bi temeljno očistio vaše krevete i sofe od svih nečistoća i alergena.

15.03.2024 Tehnika

LEGO vintidž radio: spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Napravljen od preko hiljadu LEGO kockica, ovaj starinski radio ima tajni poklopac na poleđini koji vam omogućava da gurnete pametni telefon unutra.

12.03.2024 Tehnika

L'Oreal Airlight Pro: visokotehnološki fen za kosu koji troši manje električne energije

Airlight Pro nedavno je predstavljen na Consumer Electronics Show-u kao "alat za sušenje kose sledeće generacije", namenjen kako profesionalcima u frizerskim salonima, tako i običn...

09.03.2024 Tehnika

Samsungov Ballie Smart Home Robot sada funkcioniše i kao projektor

Prvi put predstavljen pre tačno četiri godine, Samsungov pametni kućni robot Ballie brine o svakodnevnim poslovima, čineći život praktičnijim.

06.03.2024 Tehnika

Dyson Supersonic R: redizajniran za precizno sušenje i oblikovanje kose

Dizajniran da bude upola manji od originalnog Supersonic-a, r – koji je simboličan za njegov oblik nalik malom slovu "r", smatra se najlakšim i najpreciznijim fenom za kosu kompani...

03.03.2024 Tehnika

Nova era u dizajnu enterijera: pametni monitori LG MyView

Integracija webOS operativnog sistema čini ove monitore praktično pametnim televizorima, pružajući korisnicima pristup različitim servisima za strimovanje i produktivnim aplikacija...

29.02.2024 Tehnika

Kompletno audio - vizuelno iskustvo: gramofon koji menja boje

Gramofon je napravljen od akrilnih LED svetala i menja boju dok je u upotrebi, krećući se od narandžastih i crvenih nijansi zalaska sunca do neonsko roze i zelene koja podseća na n...