Udahnite svež vazduh sa Bellaria dizajnom

Imperativ modernog doba je zdravo okruženje.

Ono u kom nema zagađenja i koje nam omogućava da udahnemo čist vazduh. Samim tim zdravo okruženje se prepoznaje po kvalitetu vazduha koji svakodnevno udišemo. Zapravo, zagađen vazduh u zatvorenim prostorima poput privatnih domova, radnih mesta ili javnih objekata, može da bude veoma podmukla pretnja ljudskom zdravlju. Sve što treba da imate u vidu jeste svakodnevna i ponekad intenzivna upotreba sredstava za čišćenje, zatim štetne komponente koje potiču od grejnih tela, kao i iz uređaja za klimatizaciju prostora. Takođe i postojanje određenih uređaja u životnom i radnom prostoru može negativno da utiče na kvalitet vazduha.

Kako bi se uspešno suprotstavio ovom problemu, Falmec je stviro Bellaria, inovativni sistem za prečišćavanje vazduha. Za njegov dizaj zaslužan je Marco Zito, a uređaj ujedno uklanja sve neugodne mirise i supstance koje mogu biti štetne po ljudsko zdravlje. Njegov aktivan proces jonizacije prizilazi iz iskustva a nastao je zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji.

Bellaria dizajn donosi jonsku ravnotežu u prostoru zatvorenog tipa, omogućavajući pri tom smanjenje do čak 85 % bakterijskog i 71% mikotičkog naboja, koji se inače nalaze u vazduhu. Ovi izvanredni rezultati potvrđeni su testovima urađenim na Odeljenju za molekularnu medicinu Univerziteta u Padovi, u Italiji. Bellaria se smatra generacijom veoma efikasnog sistema za jonizaciju i prečišćavanje vazduha.

Proces saniranja odnosno pročišćavanja vazduha se vizualizuje putem svetlosnog indikatora koji je u obliku lista, a čija promena boje iz žute (zagađene) u zelenu (čistu) svedoči o progresivnom poboljšanju uslova životne sredine. Osim toga u skladu sa principima lumino-terapije Bellaria nudi mogućnost podešavanja i intenziteta svetlosti.

Dizajner Bellaria sistema je isti definisao kao “samostalni pokretni objekat, diksretan i pun tehnološkog sadržaja”. Zaista svestran predmet za postavku u životnom i radnom okruženju, koji nudi mogućnost udisanja prečišćenog svežeg vazduha. Dostupan vam je u beloj, žutoj i sivoj boji, a svojom jednostavnošću se bez problema lako uklapa u svaki vid uređenja savremenog prostora.

Bellaria je ručno izrađen predmet od Murano stakla, prema tradiciji venecijanskih majstora, i ne samo da pokazuje Falmec-ovu povezanost sa prostorom, već i želju kompanije da javnosti ponudi proizvod koji kombinuje jednu od najpoznatijih i najcenjenijih ikona italijanske proizvodnje, oplemenjenu sofisticiranom tehnologijom.

Pored toga, Bellaria je opremljena i LED modulom sa funkcijom zatamnjenja, što dodaje visoko efikasnu funkciju svetlosti, prvobitnoj funkciji prečišćivača, na osnovu čega se osigurava savršena atmosfera u zatvorenom prostoru.

Ž.J.

Povezane teme