TV koji se za tren oka pretvara u virtuelni kamin

Dugo su televizori bili samo ružni crni pravougaonici na zidovima, vreme je da nam i oni ponude nešto sasvim novo čak i onda kada nisu uključeni...

Skyworth kompanija osmislila je prilično dobar način da televizor pretvori u pravi mali ambijentalni komad dekoracije, i to u momentima kada se ne koristi. Tako je displej svog 77W smestila na postolje sa kamenom teksturom i dodatno ga opremila drvenom navlakom koja se može pomerati gore-dole, baš kao i sam ekran. Na ovaj način televizor preuzima čak tri režima: klasičan tv režim, skriveni režim i takozvani režim kamina.

Klasičan tv režim se, pogađate, odnosi na staro dobro gledanje tv-a, video zapisa, slušanje muzike i sličnog, dok skriveni omogućava ekranu da se spusti nadole u drvenu navlaku i na taj način sakrije većinu te “crne kutije” iza teksturirane drvene ploče. Međutim, nama najimpresivniji deo priče jeste režim kamina koji viri ispod drvene ploče puštajući pritom video (i to visoke definicije) zapaljenih trupaca i pucketanja plamena.

Na ovaj način se slobodno može reći kako 77W zapravo pretvara tv u specifičan gadžet - ambijentalni komad tehnologije koji se savršeno uklapa u sve domove. Estetika drveta i kamina je relativno minimalistička i odlično se uklapa sa skandinavskim stilom dekoracije, mada verujemo da bi kameni zidovi i drveni podovi takođe bili idealan prostor za postavljanje ovog tv-a.

Pun naziv ovog tehničkog tv-čuda je 77W Art Display Device, dizajnirao ga je Shenzhen Chuangwei, i dobitnik je Red Dot Design Concept nagrade za 2021. godinu.

Izvor: yankodesign

Povezane teme