Solarno palmino drvo pruža senku - wi-fi i punjač

Nije nikakva tajna da se solarna energija nalazi u velikom progresu širom sveta...

Sa kompanijama kao što je SolarCity, koja se nalazi u vlasništvu Elona Muska, dodate su posebne i veoma aktraktivne tehnologije ovoj industriji u razvoju. Sada deluje da većina ljudi poseduje razumevanje prema ovom neograničenom potencijalu koji dolazi od našeg sunca. Na sličan način, kako sve veći broj zemalja ostaje bez nafte u zemlji, trka za tehnologijama obnovljivih energija poseduje etiketu urgentnog pitanja.

Pobednici u ovoj igri posedovaće veliku snagu koja dolazi od snage nekoliko novih tehnologija, kao i novih radnih mesta i veće energetske sigurnosti. Ovo je upravo jedan od najvećih razloga zašto su Ujedinjeni Arapski Emirati, kao jedni od najbogatijih naftom na svetu, fokusirali sve svoje napore u stvaranje ovakvih tehnologija. A, oni to rede na toliko originalan način.

Dok se Dubai priprema za događaj World Expo 2020, Smart Palm drveće instalirano je po čitavom gradu. Ova naprava, koja je dobila ime po drvetu od koga crpi inspiraciju za svoj dizajn i koristi solarnu energiju kako bi omogućila besplatan wi-fi, punjenje telefona i preko potrebno mesto za sedenje pod senkom, stvarajući hladovinu u ponekada neverovatnim temperaturama ovog regiona.

Smešteno na plažama i javnim mestima, Smart Palm drveće takođe poseduje nekoliko sigurnosnih karakteristika, svako od njih dolazi opremljeno kamerama sa pogledom od 360 stepeni, kao i sigurnosnim dugmićima koji omogućuju obaveštavanje policije. Štaviše, monitori osetljivi na dodir pružaju gradske informacije i javne poruke od velike važnosti za vladu ove države.

Do današnjeg dana, 50 Smart Palm stabala postaće deo pejzaža Dubaija. Paneli, koji su smešteni na vrhovima palminog drveća, poseduje dovoljno energije kako bi napajali LED svetla tokom noći. Ne samo da su ovi tehnološki elementi estetski zadovojavajući, već su takođe veoma laki za uočavanje tokom noći.

N.Đ.

Povezane teme