Slušalice koje mogu da vam čitaju misli? Da, one postoje, i zovu se MW75 Neuro!

Kompanija Master & Dynamic je poznata po tome što već godinama uspešno zadovoljava ukuse najizbirljivijih audiofila svojim najkvalitetnijim audio rešenjima...

No, kompanija sa sedištem u Njujorku sada odlazi korak dalje, u želji da svojim korisnicima priušti jedno sasvim novo iskustvo slušanja muzike. Naime, u saradnji sa Neurable, tehnološkom kompanijom fokusiranom na uvođenje neuronauke u svakodnevne uređaje, Master & Dynamic je kreirao slušalice koje su dovoljno pametne da znaju kada ste pod stresom ili morate da se fokusirate na neki zadatak.

Slobodno se može reći da ove slušalice, nazvane MW75 Neuro, ne služe samo za slušanje muzike, već i za optimizaciju vašeg mentalnog stanja za maksimalan fokus ili oslobađanje od stresa kako biste što kvalitetnije proveli svoj dan. U pitanju su bežične slušalice visoke tehnologije koje pružaju precizne statistike i grafikone za analizu, tako da možete planirati svoj dan kako biste maksimalno povećali produktivnost.

Ovo se, naravno, radi preko prateće aplikacije koja ističe najproduktivnije vremenske prilike u trenucima stresa. Sam po sebi, MW75 Neuro može da isključi obaveštenja, omogući režim "Ne uznemiravaj" i aktivira režim aktivnog poništavanja buke ako utvrdi da vaš mozak ima previše stresa da bi ga filtrirao u periodu fokusiranja na zadatke. Sva fensi tehnologija biće smeštena u slušalicama koje izgledaju skoro kao i sve druge luksuzne slušalice.

Kao što je jasno iz imena, ove napredne slušalice su zasnovane na poznatim MW75 slušalicama brenda koje imaju vrhunske audio performanse zahvaljujući 40 mm berilijumskim drajverima, ANC mogućnosti zahvaljujući 4 mikrofona koji menjaju ANC nivoe na osnovu zvukova okoline i 28h trajanja baterije sa uključenim ANC-om.

MW75 Master & Dynamic želi da uvede novu eru nosive tehnologije sa omogućenom BCI, a ovo je jasan znak da je tehnika - bar ona koja se tiče dizajna audio uređaja - upravo otišla korak dalje. Neuro varijanta će biti dostupna u četiri boje (oniks, srebrna, maslinasta i mornarska) za prve korisnike u prvom kvartalu 2024. po ceni od 649 dolara. 

 

Povezane teme

14.02.2024 Tehnika

Mason60 Schizzato: elegantna tastatura inspirisana keramikom

U svetu računarskih tastatura, gde su dizajn i funkcionalnost obično u prvom planu, serija tastatura Mason60 Schizzato predstavlja pravo umetničko remek-delo među ulaznim uređajima...

11.02.2024 Tehnika

KEF LSX II LT: novi bežični Hi-Fi zvučnici sa vrhunskim zvukom i pristupačnom cenom

Ovi bežični Hi-Fi zvučnici, lansirani kao manja verzija prethodnog modela, oduševljavaju korisnike istim kvalitetom zvuka zahvaljujući naprednoj tehnologiji i inovativnom dizajnu.

08.02.2024 Tehnika

HP Envy Move: prilagodljiv računar koji može uspešno zameniti vaš laptop

Ponesite svoj HP Envy Move gde god želite, uživajte u svestranosti i performansama koje čine rad i zabavu nezaboravnim.

05.02.2024 Tehnika

Revolucionarni Samsung Music Frame: zvučnik kamufliran u elegantan okvir za slike

Samsung Music Frame je više od običnog zvučnika - to je muzički uređaj koji se može maskirati kao elegantan okvir za slike.

02.02.2024 Tehnika

Kompanija LG predstavila prvi transparentni bežični OLED televizor

Ovaj televizor kombinuje transparentni 4K OLED ekran sa LG-ovom bežičnom video i audio tehnologijom prenosa, pružajući korisnicima neviđenu slobodu u organizaciji životnog prostora...

30.01.2024 Tehnika

ASUS Zenbook Duo: prvi laptop računar od 14 inča sa dvostrukim ekranom

ASUS ZenBook DUO se ističe po svom jednostavnom dizajnu koji nameće pitanje - zašto se zadovoljiti jednim ekranom kada možete imati dva?

27.01.2024 Tehnika

LG predstavio svog Smart Home AI Agenta

Uz nove i pametne tehnologije za dom, ovaj dvonožni robot na točkovima, automatizovan od strane veštačke inteligencije, predstavlja fuziju modernih tehnologija i AI mogućnosti.

24.01.2024 Tehnika

Da lakše preživite zimu: simpatična prenosiva grejalica kompanije Egloo

Ova prenosiva grejalica je savršeno rešenje za sve ljude kojima je gotovo uvek hladno i pruža pet sati toplote za ekvivalent od dvadeset dinara utrošene električne energije.

21.01.2024 Tehnika

LG Styler: recite "zbogom" izgužvanoj odeći

Korisnici jednostavno mogu okačiti svoju izgužvanu odeću unutar vrata, izvaditi parni aparat pričvršćen za dno Styler-a i pokrenuti proces pare pritiskom na dugme.

18.01.2024 Tehnika

Novi 4K Lifestyle projektor kompanije LG postaje umetnički dodatak modernom domu

Iako jedan od najmanjih dostupnih projektora, najnoviji kućni projektor iz kompanije LG, pod nazivom CineBeam Qube, je neverovatno moćan a pritom i neverovatno moderan.

15.01.2024 Tehnika

Motorola predstavlja svoje nove pametne telefone inspirisane bojom godine

Kroz ovu inovativnu saradnju, Motorola želi dublje povezati korisnike s njihovim uređajima, nudeći im ne samo tehnološke karakteristike, već i emocionalno zadovoljstvo kroz estetik...