Samsung donosi umetnička dela svetske klase u vaš dom

Samsung Electronics, u saradnji sa čuvenim Metropoliten muzejem umetnosti donosi neka od najdragocenijih umetničkih dela muzeja u domove korisnika The Frame televizora.

Samsung Electronics je u partnerstvu sa Metropoliten muzejom umetnosti iz Njujorka omogućio korisnicima The Frame televizora da u svojim domovima uživaju u izboru od 38 najcenjenijih umetničkih dela. Ova saradnja omogućava korisnicima Samsung Art Store-a da biraju umetnička dela iz različitih kustoskih odeljenja The Met-a, uključujući američku, azijsku, egipatsku, evropsku i islamsku umetnost.

Kroz digitalne reprodukcije visoke rezolucije, korisnici mogu izlagati dela velikih majstora poput Edgara Dega, Vincenta van Goga, Paula Cézannea i Georgesa Seurata u svojim domovima. Takođe, dostupni su i istorijski važni artefakti, kao i dela japanske umetnosti. Cilj Meta da kroz svoje kolekcije otkrije nove ideje i neočekivane veze kroz vreme i kulture čini odgovarajuću saradnju sa Samsung Art Store-om jednom od najvećih digitalnih platformi te vrste.

Kroz digitalne reprodukcije visoke rezolucije korisnici mogu izlagati dela velikih majstoraphoto: Samsung

Predstavljajući umetnost iz muzeja i galerija širom sveta korisnicima The Frame-a u 42 zemlje, Samsung Art Store istražuje vekove umetnosti, od starih majstora kao što su Botičeli, Leonardo, Goja i Van Gog do savremenih umetnika poput Šinik Smit i mnogih drugih kroz različita mesečna programiranja.

Ova inicijativa ima za cilj da umetnost i kulturu približi svakodnevnom životu korisnika, nudeći im mogućnost da transformišu svoje prostore digitalnom umetnošću. Samsung Art Store je deo The Frame televizora, kombinujući visokokvalitetni 4K Smart TV sa okvirom za umetnost koji omogućava prikazivanje umetničkih dela kada televizor nije uključen.

Smanjenje refleksije svetlosti na mat ekranu doprinosi realističnom doživljaju gledanja umetnosti i TV sadržaja. Ovo partnerstvo između Samsunga i Metropoliten muzeja omogućava korisnicima da istražuju i uživaju u umetnosti iz različitih perioda i kultura, postavljajući nove standarde za doživljaj zabave putem tehnoloških inovacija.

 Samsung Art Store istražuje vekove umetnosti uz svoj The Framephoto: Samsung

Korisnici mogu da biraju iz kolekcije okvira za TV nalik okvirima za slike kako bi prilagodili svoj prostor i mogu da nadograde priloženi slim fit zidni nosač na novi automatski rotirajući zidni nosač za prikaz sadržaja vertikalno ili horizontalno, tako da se sva zadivljujuća umetnička dela mogu videti baš onako kako je umetnik nameravao.

Povezane teme

13.05.2024 Tehnika

Google Pixel 8a: napredna AI tehnologija po pristupačnoj ceni

Pixel 8a je praktično manja verzija Pixel 8 modela, zadržavajući isti dizajn i duh. Glavna promena je u materijalima korišćenim za izradu zadnje strane telefona - umesto stakla, sa...

10.05.2024 Tehnika

Revolucionarna CLVX 1 tastatura i tačped u jednom

Sa svojim inovativnim dizajnom i naprednim funkcijama, ova tastatura obećava da će unaprediti produktivnost i udobnost korisnika širom sveta.

07.05.2024 Tehnika

Elegantan robot za prečišćavanje vazduha koji sam otkriva i čisti zagađenja

Zamislite da vaš prečišćivač automatski ide tamo gde je vazduh najlošiji, umesto da stalno pratite i kontrolišete njegov rad.

02.05.2024 Tehnika

Prelepo dizajniran prenosivi gramofon za sve ljubitelje dobrog zvuka

Coturn CT-01 nije samo ideja i fensi iskustvo – to je potpuno razvijen i funkcionalan uređaj. Fotografije i video snimak nisu samo prikazane iluzije koje se obično koriste u svrhu...

27.04.2024 Tehnika

Dosadan telefon: rešenje za digitalni detoks

Za razliku od popularnih pametnih telefona, Dosadan Telefon pristupa tehnologiji na minimalisticki način, uklanjajući pristup internetu, platformama društvenih mreža i ometanja bez...

22.04.2024 Tehnika

Sony ULT Tower 10: moćan zvučnik za žurke do zore

Sa snažnim zvukom, impresivnim LED osvetljenjem i mogućnošću sinhronizacije sa muzikom, ovo je zvučnik koji će ispuniti svaku prostoriju energijom i ritmom.

16.04.2024 Tehnika

Novi dizajn aparata za kafu koji očarava svojom jednostavnošću i estetikom

Aparat za kafu u zrnu ne pokušava da bude previše fensi. Ne izgleda previše industrijski ili previše visokotehnološki. Umesto toga, pokušava da se opredeli za vizuelnu familijarnos...

11.04.2024 Tehnika

Pametni čajnik "čita" vaše raspoloženje kako bi vam napravio savršen napitak

Bez obzira da li želite jutarnju dozu kofeina, relaksaciju posle napornog dana ili samo malo opuštanja, ovaj pametni aparat za čaj će vam pripremiti savršen napitak koji odgovara v...

08.04.2024 Tehnika

Motorola Edge 50 Pro: minimalistički pametni telefon vredan pažnje

Dizajn pametnih telefona je trenutno veoma dinamičan i ponekad može biti previše živopisan, pa se može javiti želja za nečim jednostavnijim ali estetski prijatnim. Sve to donosi te...

05.04.2024 Tehnika

Nova Husqvarna robotska kosilica sa ugrađenim GPS sistemom

Smanjeni troškovi rada, poboljšana efikasnost i dosledno dobro održavan travnjak čine Automover 520 EPOS nezaobilaznim alatom za negu travnjaka u budućnosti.

02.04.2024 Tehnika

Ekskluzivna kolekcija tastatura inspirisana Naruto Shippuden univerzumom

Higround donosi Narutov svet direktno u vaše ruke sa svojom najnovijom kolekcijom perifernih uređaja, predstavljajući ekskluzivnu liniju tastatura, podloga za miša i još mnogo toga...