Robot koji vaše zidove pretvara u slikarska platna

Crtanje murala ili čak pisanje svakodnevnih menija na crnim tablama restorana, može predstavljati mukotrpan potez, koji zahteva mirnu ruku, izvanredan rukopis i dosta vremena...

Zatim, kada poželite da promenite nešto u svom prostoru, na primer, potrebno je da prođete čitav proces brisanja i ponovnog pisanja ili iscrtavanja površina. Svi koji vole ili moraju da koriste ovakve procese, uvek su se nadali nekom automatizovanom sistemu, kompjuterskom programu ili ličnom robotu koji bi sve, na veoma efikasan način, mogao završiti umesto njih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scribit (@scribit.design)

Zahvaljujući novom proizvodu nazvanom Scribit, potpuno se otvorilo ovo polje naučne fantastike. Nazvan "prvim robotom namenjenim pisanju i brisanju na svetu", Scribit predstavlja vertikalnu mašinu koja može transformisati celokupne zidove u prava umetnička dela, u okviru od nekoliko minuta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scribit (@scribit.design)

Kreiran od strane tima internacionalnih dizajnera, inžinjera i arhitekata vođenih profesorom MIT univerziteta, Karlom Ratijem, iz Carlo Ratti Associati studija, Scribit robot ne zahteva više od dva eksera i priključak kako bi započeo svoje radove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scribit (@scribit.design)

Ovaj uređaj može biti okačen na par kuka ili ugrađen na zidnoj šini slobodno se krećući po njegovoj površini, crtajući sve što njegovi korisnici sanjaju u četiri dostupne boje. Robot se može kretati uz pomoć brojnih motora u svim pravcima na zidu, mapirajući vaš dizajn i reprodukujući ga u izabranom obimu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scribit (@scribit.design)

Svakome kome se ne svidi način na koji se celokupan proces odvija, Scribit omogućuje prekidanje crtanja ili pisanja u svakom momentu, pružajući mogućnost brisanja i pokretanja postupka iz početka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scribit (@scribit.design)

Ne samo da ovaj robot može da crta, već takođe, donosi opcije poništavanja svojih radova, kako bi mogao da krene ponovo na praznoj zidnoj površini, kada god da to poželite. On u suštini može crtati, prekidati i ponovo nastaviti postupak bezbroj puta, što je idealno za sve nas neodlučne i promenjivog mišljenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scribit (@scribit.design)

Scribit je takođe povezan sa internetom, tako da može slati celokupan sadržaj putem mreže i omogućiti svojim korisnicima da u realnom vremenu nadgledaju sve radove sa bilo kog mesta.

Povezane teme

30.06.2024 Tehnika

Nije koristan, nije zgodan, Eilik robot je jednostavno neophodan!

Eilik robot kompanije Energize Lab ima za cilj da bude vaš emotivan, razigran prijatelj i verni pratilac svih dešavanja na radnom stolu.

27.06.2024 Tehnika

Čak i najnaporniji kućni poslovi mogu biti zabavni uz Samsung AI mašine za veš

Pranje veša nekada deluje kao posao bez kraja i često i sama pomisao na to stvara stres.

27.06.2024 Tehnika

Loftie – najnežniji alarm za buđenje

Loftie je alarm minimalističkog dizajna, kreiran tako da se sa lakoćom stopi sa okruženjem vaše spavaće sobe, nezavisno od njenog stila.

24.06.2024 Tehnika

Polaroid Lab pretvara mobilne fotografije u analogne

Dizajniran da transformiše digitalne slike sa pametnih telefona u fizičke Polaroid fotografije, Polaroid Lab nudi nostalgično iskustvo uz korišćenje moderne tehnologije.

21.06.2024 Tehnika

Gazebox - garaža budućnosti

Realno gledano, retko ko je od nas ikada u svom životu, bio vozač ili ne, razmišljao o savitljivim garažama, koje se spuštaju preko naših ljubimaca i rade svoj posao- štite od svih...

18.06.2024 Tehnika

Koje su prednosti pametne kuće?

Koliko puta ste se zapitali da li ste kod kuće ostavili uključenu peglu, šporet, ili ste bili u nedoumici da li ste podesili bojler i sistem za grejanje, kako bi vas sve dočekalo t...

15.06.2024 Tehnika

Top 10 besplatnih programa za virtuelno uređenje enterijera

Ovi programi nude širok spektar opcija, od izbora boja zidova i podova do postavljanja nameštaja i dekorativnih elemenata.

12.06.2024 Tehnika

Revolucionarni pametni telefon sa prozirnim dizajnom i vrhunskim performansama

Sa svojim jedinstvenim prozirnim dizajnom, moćnim performansama i fokusom na transparentnost, ovaj telefon postavlja visoke standarde za buduće uređaje.

09.06.2024 Tehnika

Kombinacija kvalitetnog zvuka i svetlosnih efekata za nezaboravno leto

U poređenju sa svojim prethodnikom, Boom 2 Plus dolazi sa osam različitih podešavanja osvetljenja koja korisnici mogu prilagoditi, kreirajući privlačno vizuelno iskustvo koje prati...

06.06.2024 Tehnika

Prvi laptop sa proširenom realnošću

Uz NReal AR naočare, uživajte u visoko rezolucijskom ekranu na virtualnom platnu od 100 inča, bez potrebe za klasičnim monitorom.

03.06.2024 Tehnika

Noviteti kompanije LG koji vaš dom pretvaraju u elegantno utočište

LG OLED M i Zero Connect Box omogućavaju integraciju tehnologije i dizajna, nudeći vlasnicima kuća fleksibilnost i eleganciju potrebnu za stvaranje sofisticiranih, urednih životnih...