Prvi laptop sa proširenom realnošću

Više slika

Više slika

Predstavljamo vam Spacetop G1, prvi laptop sa proširenom realnošću na svetu, dizajniran da premosti jaz između konvencionalnih laptopova i futurističke AR tehnologije.

Izraelska tehnološka kompanija Sightful predstavila je Spacetop, prvi laptop s proširenom stvarnošću, koji umesto klasičnog monitora koristi AR ekran visoke rezolucije na virtualnom platnu od 100 inča.

Bez obzira gde radite, ekran s kojim se susrećete najčešće nije dovoljan za sve vaše zadatke. U današnje vreme multitaskinga i društvenih mreža, prozori na vašem pretraživaču često guše vaš radni prostor, dok dodatni monitori zahtevaju više mesta na stolu, kojeg možda nemate.

Zamislite računar kome ne treba ni veliki sto ni monitor. Sightful je upravo to omogućio sa prvim laptopom s proširenom stvarnošću koji nema fizički ekran. Način korišćenja je jednostavan. Stavite NReal AR naočare koje prikazuju impresivan ekran visoke rezolucije na virtualnom platnu većem od 100 inča, dok koristite kompaktnu osnovu laptopa dimenzija 25x27 cm za kucanje i izbor funkcija.

Bez obzira na broj monitora koji inače koristite, Spacetop se prilagođava vašem načinu rada i osigurava privatnost vaših podataka. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 865 procesor, a dolazi s 256 GB skladišnog prostora i 8 GB RAM memorije, što su specifikacije koje će se vremenom poboljšavati.

Prednosti ekrana s proširenom stvarnošću nisu ograničene na oslobađanje radnog prostora. Ekran prati vaš pogled, što znači da više nećete imati problema s držanjem ili bolovima u vratu. Takođe, možete raditi bilo gde - u avionu ili prepunom kafiću, jer virtualni ekran ne zauzima fizički prostor.

Važno je napomenuti da su Spacetop razvili stručnjaci s iskustvom u kompanijama Apple i Microsoft. Nakon osiguranih 61 miliona dolara finansiranja, ovaj laptop postaje stvarnost i očekuje se njegovo lansiranje tokom oktobra ove godine.

Povezane teme

03.07.2024 Tehnika

Sve što treba da znate o alarmnim sistemima

Alarmni sistemi postali su veoma popularan način obezbeđivanja vašeg doma ili poslovnog prostora. Ovakvi sistemi pokazali su se veoma efektivnim.

30.06.2024 Tehnika

Nije koristan, nije zgodan, Eilik robot je jednostavno neophodan!

Eilik robot kompanije Energize Lab ima za cilj da bude vaš emotivan, razigran prijatelj i verni pratilac svih dešavanja na radnom stolu.

27.06.2024 Tehnika

Čak i najnaporniji kućni poslovi mogu biti zabavni uz Samsung AI mašine za veš

Pranje veša nekada deluje kao posao bez kraja i često i sama pomisao na to stvara stres.

27.06.2024 Tehnika

Loftie – najnežniji alarm za buđenje

Loftie je alarm minimalističkog dizajna, kreiran tako da se sa lakoćom stopi sa okruženjem vaše spavaće sobe, nezavisno od njenog stila.

24.06.2024 Tehnika

Polaroid Lab pretvara mobilne fotografije u analogne

Dizajniran da transformiše digitalne slike sa pametnih telefona u fizičke Polaroid fotografije, Polaroid Lab nudi nostalgično iskustvo uz korišćenje moderne tehnologije.

21.06.2024 Tehnika

Gazebox - garaža budućnosti

Realno gledano, retko ko je od nas ikada u svom životu, bio vozač ili ne, razmišljao o savitljivim garažama, koje se spuštaju preko naših ljubimaca i rade svoj posao- štite od svih...

18.06.2024 Tehnika

Koje su prednosti pametne kuće?

Koliko puta ste se zapitali da li ste kod kuće ostavili uključenu peglu, šporet, ili ste bili u nedoumici da li ste podesili bojler i sistem za grejanje, kako bi vas sve dočekalo t...

15.06.2024 Tehnika

Top 10 besplatnih programa za virtuelno uređenje enterijera

Ovi programi nude širok spektar opcija, od izbora boja zidova i podova do postavljanja nameštaja i dekorativnih elemenata.

12.06.2024 Tehnika

Revolucionarni pametni telefon sa prozirnim dizajnom i vrhunskim performansama

Sa svojim jedinstvenim prozirnim dizajnom, moćnim performansama i fokusom na transparentnost, ovaj telefon postavlja visoke standarde za buduće uređaje.

09.06.2024 Tehnika

Kombinacija kvalitetnog zvuka i svetlosnih efekata za nezaboravno leto

U poređenju sa svojim prethodnikom, Boom 2 Plus dolazi sa osam različitih podešavanja osvetljenja koja korisnici mogu prilagoditi, kreirajući privlačno vizuelno iskustvo koje prati...

03.06.2024 Tehnika

Noviteti kompanije LG koji vaš dom pretvaraju u elegantno utočište

LG OLED M i Zero Connect Box omogućavaju integraciju tehnologije i dizajna, nudeći vlasnicima kuća fleksibilnost i eleganciju potrebnu za stvaranje sofisticiranih, urednih životnih...