Prvi automatski dozator pilula koji brine o vašem zdravlju

Mimemo je najnoviji proizvod Volpi studija a ujedno i prvi automatski dozator pilula na svetu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim...

U pitanju je krajnje minimalistički dizajn osmišljen od strane doktora koji su udružili svoje znanje ali i kreativne sposobnosti ne bi li pomogli pacijentima da uzmu ispravne pilule u pravoj dozi, u pravo vreme. Jedan od njihovih uslova je bio da “medicinski uređaj ne liči na klasičan medicinski uređaj”, i kao što ćete i sami videti – u tome su definitivno i uspeli!

Dizajnerski tim je dobio inspiraciju iz drugih predmeta i uređaja na radnoj površini, odlučujući se za nešto što izgleda na pola puta između tostera i kasice prasice. Cena je takođe bila ključni faktor, što je podstaklo upotrebu neutralne plastike i plute - materijala koji se uklapaju u većinu enterijera.

Međutim, važnije od estetike bilo je kako će mašina raditi, pa su se inženjeri prvo koncentrisali na bezbedno držanje zaliha različitih lekova, zatim odabir prave kombinacije pilula u datom trenutku i davanje istih pacijentima. Sve to je i ostvareno zahvaljujući ugradnom elektronskom satu koji pokreće mehanizam u željeno vreme.

Unutar samog aparata postoje različiti “kontejneri” koji drže različite vrste lekova, a svaki se rotira u položaj za preuzimanje u skladu sa terapijskim planom. Povezivanje sa negovateljima i lekarima preko aplikacije jedna je od inovativnih karakteristika aparata, što pomaže u praćenju usaglašenosti pacijenta sa terapijom u realnom vremenu.

Mimemo može da upravlja sa do 12 različitih pilula ili kapsula. Ovaj jedinstveni modularni dizajn je jedna od ključnih karakteristika aparata koji ima prilagođen pristup zasnovan na stvarnim potrebama pacijenata. Celokupnim procesom se upravlja preko aplikacije - od punjenja kontejnera sa do 3 meseca zaliha lekova, do postavljanja terapijskog plana i njegove izmene u bilo kom trenutku.

Izvor: studiovolpi

Povezane teme