Kompletno audio - vizuelno iskustvo: gramofon koji menja boje

Gramofon II Brajana Enoa inspirisan je njegovim eksperimentima sa svetlom...

Brajan Eno je predstavio svoj novi gramofon dizajniran da odražava ambijentalni zvuk po kojem je poznat. Gramofon II je drugi gramofon koji je muzičar objavio nakon svog debitantskog izdanja 2022.

U 2018, Eno je govorio o tome da je fasciniran svetlošću u svom radu, i kao muzičar i kao vizuelni umetnik. Njegovi eksperimenti korišćenja svetlosti kao medijuma datiraju iz 1960-ih, čineći Gramofon II odgovarajućim režimom za slušanje njegove muzike, kao i ploča drugih umetnika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @inawrldfullofsoss

Eno, međutim, podstiče njegovu upotrebu čak i kada neko ne sluša muziku. „Kada ne mora ništa posebno da radi, na primer, da pusti ploču, to je skulptura. Tako da mi se sviđa ideja o ovom kontinuitetu“, kaže on.

Sam gramofon je napravljen od akrilnih LED svetala i menja boju dok je u upotrebi, krećući se od narandžastih i crvenih nijansi zalaska sunca do neonsko roze i zelene koja podseća na noćni klub - proces koji Eno naziva „pejzaži boja“. Uzorak svetla u boji, način na koji se gase i brzina kojom se menjaju su programirani, ali su posebno dizajnirani da se menjaju sporo i nasumično.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HYPEBEAST UK (@hypebeastuk)

Gramofon II nije napravljen za svakodnevnu upotrebu, već je kolekcionarski predmet, po ceni od 25.000 USD. Samo 150 izdanja gramofona biće prodato širom sveta.

Povezane teme

30.03.2024 Tehnika

Savršenstvo estetike i tehnologije u sklopivom Bluetooth mišu

Inspirisan geometrijom origami preklopa, OriMouse pruža udobno držanje i visoku preciznost, a istovremeno održava svoj prepoznatljivi ravan oblik.

27.03.2024 Tehnika

LG CineBeam K: revolucionarni prenosivi projektor sa rotirajućom ručkom

LG CineBeam K projektor je dizajniran da upotpuni životni stil korisnika, nudeći maksimalnu prenosivost sa svojim kompaktnim dizajnom koji sadrži ručku koja se može rotirati za 360...

24.03.2024 Tehnika

ErgonBand: revolucionarni dizajn koji vaš Apple Watch čini praktičnijim

Ergonomski dizajniran za sportsku upotrebu, ovaj dodatak omogućava korisnicima da lako pregledaju sat čak i dok su u pokretu.

21.03.2024 Tehnika

Preslatki Doli robot je savršen spoj zabave i učenja za sve generacije

Doli robot je više od obične igračke - on je saputnik koji može da odgovori na vaše zahteve, pruži radost svojim interakcijama i čak vam pomogne u učenju novih veština.

18.03.2024 Tehnika

Stop alergijama: robot usisivač koji čisti i dezinfikuje vaš krevet

X1 Robot Bed Vacuum je revolucionarni robotski usisivač za krevet koji koristi inteligentnu tehnologiju kako bi temeljno očistio vaše krevete i sofe od svih nečistoća i alergena.

15.03.2024 Tehnika

LEGO vintidž radio: spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Napravljen od preko hiljadu LEGO kockica, ovaj starinski radio ima tajni poklopac na poleđini koji vam omogućava da gurnete pametni telefon unutra.

12.03.2024 Tehnika

L'Oreal Airlight Pro: visokotehnološki fen za kosu koji troši manje električne energije

Airlight Pro nedavno je predstavljen na Consumer Electronics Show-u kao "alat za sušenje kose sledeće generacije", namenjen kako profesionalcima u frizerskim salonima, tako i običn...

09.03.2024 Tehnika

Samsungov Ballie Smart Home Robot sada funkcioniše i kao projektor

Prvi put predstavljen pre tačno četiri godine, Samsungov pametni kućni robot Ballie brine o svakodnevnim poslovima, čineći život praktičnijim.

06.03.2024 Tehnika

Dyson Supersonic R: redizajniran za precizno sušenje i oblikovanje kose

Dizajniran da bude upola manji od originalnog Supersonic-a, r – koji je simboličan za njegov oblik nalik malom slovu "r", smatra se najlakšim i najpreciznijim fenom za kosu kompani...

03.03.2024 Tehnika

Nova era u dizajnu enterijera: pametni monitori LG MyView

Integracija webOS operativnog sistema čini ove monitore praktično pametnim televizorima, pružajući korisnicima pristup različitim servisima za strimovanje i produktivnim aplikacija...

26.02.2024 Tehnika

Ekskluzivno specijalno izdanje Stir it Up Wireless gramofona u čast Bob Marlija

Otkrijte jedinstveno specijalno izdanje Stir it Up Wireless gramofona, kreiranog u saradnji kompanije House of Marley i tima koji stoji iza biografskog filma 'Bob Marli: Jedna Ljub...