Powershot PX je kućna kamera koja pamti srećne uspomene

Canon je nedavno predstavio svoju najnoviju Powershot PX kameru koja će vam pomoći da “uhvatite” sve najsrećnije porodične momente...

Powershot PX je kamera sa veštačkom inteligencijom specijalno dizajnirana da automatski “klikne” na najbolje slike. Pored te osnovne funkcije, ona istovremeno može biti od velike pomoći i kada je nadzor vašeg doma u pitanju, jer se snimljene slike i video snimci kasnije nogu pregledati pogledati na drugom uređaju.

Dakle, zahvaljujući Canon-u, više nećete morati da angažujete profesionalnog fotografa za slikanje porodičnog portreta ili snimanje nekog važnog događaja. I ok, jasno nam je da su pametni telefoni prvi izbor kada su selfie slike u pitanju, ali imajte u vidu da jedna ovakva kamera ne treba nikakvu dodatnu pomoć (primera radi, u vidu selfie štapa) i koristi prepoznavanje lica kao sredstvo za slikanje i snimanje video zapisa.

Zato ne čudi što Canon reklamira Powershot PKS kao ličnog, porodičnog fotografa koji je idealan za beleženje svih vaših srećnih trenutaka. Kamera je obložena CMOS senzorom od 11,7 MP a može snimati fotografije od 11MP u JPEG formatu, kao i full HD video zapise u MP4 sa 16GB microSD karticom za skladištenje.

Najbolja karakteristika ove kamere sa veštačkom inteligencijom je njena sposobnost da se naginje u bilo kom smeru. Kamera može da se pomera do 340 stepeni horizontalno i 110 stepeni vertikalno, dok ugrađeni objektiv omogućava i zumiranje kamere. Pored toga, kamera takođe ima ugrađen wi-fi i bluetooth što omogućava kasnije gledanje svih snimljenih slika na telefonu.

Trajanje baterije kamere je od dva do pet sati i može se puniti preko USB porta. Pored svih pomenutih funkcija, Powershot ima i glasovnu aktivaciju za ručnu kontrolu kamere pomoću glasovnih komandi.

Izvor & photo source: canon.co.uk

Povezane teme