PAMETNI TELEFON ZA PAMETNI FRIŽIDER

LG Smart ThinQ™ i HeMS tehnologija na CES-u donose najnaprednije inovacije svojim korisnicima, omogućavajući im da svojim kućnim aparatima upravljaju i pomoću smart telefona...

Kompanija LG Electronics (LG) na međunarodnom Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, predstavlja liniju kućnih aparata koji su opremljeni unapređenom Smart ThinQ™ tehnologijom i sistemom za kontrolu potrošnje električne energije.

Svi posetioci na ovogodišnjem CES-u moći će da se uvere u mogućnosti povezivanja kućnih aparata sa smart televizorima, smart telefonima i računarima. LG kućni uređaji kombinuju osnove tehnologije za kućne aparate ove kompanije sa Smart ThinQ™ tehnologijom, koja ima Smart Manager, Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt i Smart Grid funkcije. Ova jedinstvena tehnologija čini da kućni aparati kompanije LG značajno štede električnu energiju, ali i vreme i napor koji se ulažu pri obavljanju kućnih poslova.

Smart Diagnosis™ funkcija za kućne aparate korisnicima omogućava brzo i efikasno rešavanje mehaničkih problema putem aplikacije na smart telefonima, a Smart Access opcija korisnicima omogućava da svojim kućnim aparatima upravljaju i pomoću samih smart telefona. Smart Manager aplikacija na ekranu na vratima frižidera pokazuje rok trajanja, količinu i nutricionistička svojstva namirnica koje se nalaze u frižideru, a korisnici mogu čak i putem smart telefona proveriti šta im od namirnica nedostaje dok se, na primer, nalaze u kupovini. Smart Adapt opcija omogućava korisnicima da preuzmu sve nove programe i softvere koje će u budućnosti razviti kompanija LG Electronics bez potrebe dodatne nadoknade. Posebno zanimljiva je Smart Grid funkcija, koja omogućava podešavanje potrošnje električne energije prema lokalnim dnevnim tarifama, tako da kućni uređaji uvek koriste električnu energiju u optimalnoj meri. Korisnici na ovaj način mogu da prate potrošnju svojih aparata iz sata u sat, kao i na dnevnom, mesečnom i godišnjem nivou. 

LG Electronics je dobio nagradu za najbolju inovaciju za model side by side frižidera ultra velikog kapaciteta, opremljenog Blast Chiller odeljkom za piće. Zahvaljujući tehnologiji brzog hlađenja, konzerva piva ili soka može biti ohlađena za manje od pet minuta. Ovu nagradu osvojila je i brza LG mašina za pranje veša sa prednjim punjenjem, velikog kapaciteta, standardnih dimenzija.

www.lge.rs

Povezane teme