Pametan baštenski sistem odgovara svim enterijerima ali i neiskusnim baštovanima

LG-jev uređaj za gajenje povrća u zatvorenom prostoru predstavlja moderan koncept za zeleniji, zdraviji život u kući...

Sa naprednim tehnologijama usavršenim tokom višegodišnjeg iskustva sa kućnim aparatima, Smart Garden omogućava potrošačima da sami uzgajaju zelenilo tokom cele godine. Ažurirani koncept zelenog života kompanije LG Electronics biće predstavljen na CES 2022 sa svojim modernim samostojećim uređajem za baštu u zatvorenom prostoru, LG tiiun.

Tiiun, što na korejskom znači „niknuti“, prikladan je naziv za najnoviji LG-jev uređaj koji čak i početnicima baštovanima omogućava da uzgajaju povrće, začinsko bilje, pa čak i cveće u udobnosti svojih domova, tokom cele godine.

Elegantna i izuzetno jednostavna za korišćenje, LG-jeva najnovija životna inovacija nudi sve prednosti bašte sa svim funkcijama bez brige o štetočinama ili nepovoljnoj klimi. Dizajniran kao potpuno samostalna jedinica, LG tiiun ima dve police od kojih svaka može da drži do šest potpuno opremljenih pakovanja semena zajedno sa tri različite vrste semena.

Sa svakim paketom semena koji sadrži 10 rupa za klijanje, korisnici mogu istovremeno da uzgajaju razne vrste zelenila za domaću upotrebu i to za samo četiri do osam nedelja, i sa manje nereda zahvaljujući magiji tehnologije i naprednom znanju kompanije LG.

Ovaj savremeni sistem pametnog baštovanstva koristi LG-evu tehnološku ekspertizu u više kategorija kućnih aparata kako bi pružio pouzdane rezultate i jednostavan, uglavnom automatizovan proces uzgoja biljaka, koristeći različite tehnologije decenijama stručnosti stečenih u razvoju naprednih frižidera, prečistača vode i ventilacionih sistema.

Koristeći renomirani inverterski kompresor kompanije LG, fleksibilni sistem za kontrolu vremenskih uslova precizno podešava unutrašnju temperaturu uređaja kako bi stvorio optimalne uslove za organski rast biljaka. Pored toga što automatski reguliše temperaturu i svetlost kako bi oponašao prirodni ciklus dana, LG-jev pametni baštenski sistem isporučuje vodu osam puta svaka 24 sata, dok njegov sistem za automatsko zalivanje obezbeđuje idealnu količinu vlage koja pomaže da se seme transformiše u zdravo zelenilo i živopisno cveće.

Unutrašnja struktura uređaja je dizajnirana da poveća efikasnost fotosinteze, pojačavajući efekat unutrašnjeg LED izvora svetlosti kako bi se ubrzao proces rasta. Prozirna vrata omogućavaju korisnicima da gledaju kako njihove biljke rastu, a istovremeno obezbeđuju hermetičko zatvaranje za održavanje konzistentne unutrašnje temperature i sprečavanje dosadnih insekata.

Zgodno rešenje za zeleniji, zdraviji život kod kuće, LG tiiun takođe pruža vrednost kroz svoj jednostavan, ali elegantan dizajn. U lepoj harmonizaciji sa bilo kojim stilom unutrašnjeg uređenja, tiiun je predstavljen u dve sofisticirane i umirujuće boje: Nature Beige i Nature Green. Elegantan dodatak malenim stanovima ali i velikim domovima, ovaj pametni baštenski sistem čini uzgajanje bilja, lisnatog zelenila i cveća zabavnim i jednostavnim, čak i za one koji nemaju nimalo iskustva u bašti.

Izvor: lg.com

Povezane teme