Ovaj pametni monitor kvaliteta vazduha bi svako trebao imati u svom domu

Amazon je nedavno lansirao još jedan uređaj sa podrškom za Aleksa kućni sistem koji će rešiti zagađenje u stanovima širom sveta...

Zahvaljujući Smart Air Quality Monitor-u sada možete odmah da procenite kvalitet ventilacije u vašem domu. Amazon je lansirao svoj najnoviji pametni kućni uređaj koji može da proceni da li vaše domaćinstvo sadrži ugljen monoksid ali i da vam kaže koliko prašine zapravo imate u svom okruženju. Štaviše, ovaj uređaj je dizajniran s namerom da prati temperaturu i vlažnost u prostoriji, kao i druge isparljive elemente.

Nakon korišćenja aplikacije, Aleksa će biti vaš asistent koji će proveriti da li je kvalitet vazduha loš ili ne. Pametni monitor kvaliteta vazduha se takođe može koristiti preko vašeg Echo uređaja ili čak aplikacije za pametni telefon. Glasovni asistent će vam dati savete kako da učinite vazduh čistijim i zdravijim za disanje.

Uz sve to, bićete u mogućnosti da samo jednim dodirom aktivirate svoj prečistač vazduha bez ikakvih problema, a takođe ćete moći da vidite analizu svih podataka preko mobilnog telefona ili bilo kog Echo uređaja. Amazon takođe obezbeđuje lako praćenje kvaliteta vazduha zahvaljujući višebojnom LED indikatoru na pametnom kućnom uređaju.

U ovom trenutku, sa sigurnošću se može reći da je Amazon krenuo u pružanje korisnijih usluga i zdravijeg života kod kuće za svoje klijente. Međutim, treba imati na umu da je Smart Air dobar samo za unutrašnju upotrebu. Drugim rečima, ovakva oprema za pametne kuće ne može biti zamena za tipičan detektor ugljen-monoksida pa ni alarm, ali svakako predstavlja zanimljivo rešenje za prilično malu sumu novca (najjeftinija opcija koštaće oko 70 američkih dolara).

Izvor: amazon

Povezane teme