Ovaj 3 u 1 uređaj spaja sat, zvučnike i lampu u jedan cilindrični oblik

Ovaj 3 u 1 stoni uređaj spaja sat, lampu i set zvučnika u jedan proizvod koji odiše elementima steampunk dizajna i vraća nas na sam početak industrijske revolucije...

Naši stolovi nisu potpuni bez lampi i satova. Uređaji kao što su stoni satovi i lampe često zauzimaju centralno mesto na našim stolovima, a pronalaženje onih pravih komada koji istovremeno deluju i dovoljno funkcionalno ali i estetski privlačno – može postati prava noćna mora. Kako se radi o elementima koji su nam u vidokrugu dok obavljamo posao, jasno je zašto od njih želimo samo ono najbolje, kako po pitanju praktičnosti tako i po pitanju dizajna!

Iako danas na tržištu postoji mnogo satova i lampi koje možete izabrati, njihova bezvremenska privlačnost nastavlja da inspiriše dizajnere širom sveta. Jedan od njih, Evan Huang, došao je na ideju da dizajnira uređaj u 3 u 1 fazonu koji uključuje sat, lampu i zvučnike. Dajući proizvodu više steampunk industrijsku energiju, Huang je nastojao da istakne elemente mašine kao što su cevi, kućišta motora i zupčanici, a eksperimentišući sa geometrijskim oblicima u konceptualnoj fazi, odlučio je da uređaj dobije jednostavan oblik cilindra u kome su smešteni svi pomenuti delovi.

Baza proizvoda integriše komponente sata i zvučnika u svoju konstrukciju zajedno sa 24-časovnim Edison svetlim satom na vrhu i diskretnim zvučnicima ugrađenim u srednji deo cilindra. Visoko svetlo koje se nalazi sa strane emituje toplu svetlost i ostaje u velikoj meri van radnog prostora.

Iako se ponekad čini da našim stolovima treba sat, lampa i set zvučnika, može biti prilično teško sve to uklopiti u postojeći radni materijal poput laptopova, notebook računara ili jednostavno hrpe papira. Rešenje ovog problema Huang je video kao priliku za dizajn nesvakidašnjeg 3 u 1 uređaja koji ne samo da maksimalno štedi radni prostor, već izgleda prilično cool dok sve to radi.

Izvor: yankodesign

Povezane teme