Nova vizija nenametljivih (i prelepih) pametnih uređaja

Connectivity concept je definisanje nove vizije za nenametljive pametne uređaje u vašem domu!

Radi se o potpuno novom pogledu na svakodnevne uređaje koje koristimo u našim domovima kako bismo olakšali sebi život. Kompanija Layer udružila je snage sa Deutsche Telekom Design-om i lansirala koncept povezivanja koji sadrži čak šest eklektičnih proizvoda.

Ova inovativna porodica uređaja prožeta je pametnom tehnologijom i ima jako dobro dizajniran izgled koji će savršeno dopuniti svaki enterijer. Sastoji se od objekata nežnih geometrijskih oblika i diskretnih interfejsa, a čitava linija je napravljena od taktilnih materijala koji su duboko inspirisani stambenim dizajnom.

Tu je, za početak, rutek koji ima čistu, minimalističku siluetu sa zakošenim licem u ogledalu koje prikriva interfejs i odražava okruženje. Kada se aktivira, on koristi jezik razgovora koji izbegava žargon, izgrađujući dublji odnos između proizvoda i korisnika.

Ruter se dalje može povezati sa do pet repetitora koji podržavaju mrežu za isporuku internet prijema u svaki kutak kuće. Ovi mrežasti repetitori su organski napravljeni od drveta sa udubljenim licem i meko zaobljenom školjkom.

Pored toga, set-top boks i zvučna traka su sve-u-jednom medijsko čvorište koje se povezuje sa televizorom korisnika nudeći visokokvalitetni audio izlaz i pristup medijima za strimovanje video zapisa. Na njegovu materijalnost utiče ručno izrađena keramika, a diskretni interfejs nestaje kada se ne koristi.

Još jedan mali uređaj, set-top boks se povezuje sa TV-om i nudi pristup strimovanju medija. Nedostatak konvencionalnih visokotehnoloških detalja i diskretna zaobljena forma izazivaju predmet umetnosti. Kao i set-top boks, tako se i zvučna traka kontroliše pomoću pametnog daljinskog upravljača koji se samostalno balansira kada se postavi na površinu, omogućavajući mu da se lako podigne.

Taman kada smo pomislili da nas ništa novo ne može iznenaditi na polju pametne kućne tehnologije, Layer nam je doneo ove zanimljive minimalističke uređaje koje bi svakako valjalo isprobati čim pre!

Povezane teme