Nije koristan, nije zgodan, Eilik robot je jednostavno neophodan!

Eilik robot kompanije Energize Lab ima za cilj da bude vaš emotivan, razigran prijatelj i verni pratilac svih dešavanja na radnom stolu...

Energize Lab sa sedištem u Hong Kongu lansirala je pratećeg robota dizajniranog, kako tvrdi, da popravi „nešto ključno“ što nedostaje u svetu robotike: simpatičnog desktop pratioca dizajniranog za emocionalne interakcije. Napravljen korišćenjem posebno dizajniranog servo motora EM3, ovim robotom prijateljskog izgleda upravljaju njegova tri „emotivna“ stanja.

Drugim rečima, Eilikova ličnost se razvija kao odgovor na vaše interakcije sa njim. Mnoštvo njegovih unutrašnjih aktivnosti zasniva se na četiri emocionalna stanja: normalno, srećno, ljuto i tužno, a svaka emocija ima širok spektar reakcija i izraza. Ako se prema njemu ophodite s ljubavlju, biće srećniji; ako ga nervirate, biće nestašniji nego inače.

Tehnika i roboti napreduju brže nego ikad da bi pružili informacije i učinili naše živote efikasnijim. Ali, nedostaje nešto ključno: viši nivo emocionalne interakcije između ljudi i robota. I tu Eilik stupa na scenu. On je mali robot koji nije dizajniran s namerom da bude koristan sam po sebi, (iako uključuje zgodne funkcije uključujući odbrojavanje i Pomodoro tajmere) već da se ponaša kao neka vrsta kućnog ljubimca sa sopstvenim emocijama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Evaldo Angel (@evxldo)

Kompaktni robot, koji ostaje postavljen na kružnoj osnovi umesto da luta oko vašeg stola, uključuje niz senzora unutar svog zaobljenog tela: senzor dodira na glavi, jedan na leđima, a drugi na stomaku, senzor šoka, fizičko dugme, mikrofon i infracrveni senzor, dok njegove ruke deluju kao rotacioni ulazi.

Njegov primarni izlaz je jednobojni OLED ekran, koji deluje kao lice pored zvučnika u glavi, dok prilagođeni servo motor omogućava kretanje glave, tela i ruku.

Povezane teme

27.06.2024 Tehnika

Loftie – najnežniji alarm za buđenje

Loftie je alarm minimalističkog dizajna, kreiran tako da se sa lakoćom stopi sa okruženjem vaše spavaće sobe, nezavisno od njenog stila.

27.06.2024 Tehnika

Čak i najnaporniji kućni poslovi mogu biti zabavni uz Samsung AI mašine za veš

Pranje veša nekada deluje kao posao bez kraja i često i sama pomisao na to stvara stres.

24.06.2024 Tehnika

Polaroid Lab pretvara mobilne fotografije u analogne

Dizajniran da transformiše digitalne slike sa pametnih telefona u fizičke Polaroid fotografije, Polaroid Lab nudi nostalgično iskustvo uz korišćenje moderne tehnologije.

21.06.2024 Tehnika

Gazebox - garaža budućnosti

Realno gledano, retko ko je od nas ikada u svom životu, bio vozač ili ne, razmišljao o savitljivim garažama, koje se spuštaju preko naših ljubimaca i rade svoj posao- štite od svih...

18.06.2024 Tehnika

Koje su prednosti pametne kuće?

Koliko puta ste se zapitali da li ste kod kuće ostavili uključenu peglu, šporet, ili ste bili u nedoumici da li ste podesili bojler i sistem za grejanje, kako bi vas sve dočekalo t...

15.06.2024 Tehnika

Top 10 besplatnih programa za virtuelno uređenje enterijera

Ovi programi nude širok spektar opcija, od izbora boja zidova i podova do postavljanja nameštaja i dekorativnih elemenata.

12.06.2024 Tehnika

Revolucionarni pametni telefon sa prozirnim dizajnom i vrhunskim performansama

Sa svojim jedinstvenim prozirnim dizajnom, moćnim performansama i fokusom na transparentnost, ovaj telefon postavlja visoke standarde za buduće uređaje.

09.06.2024 Tehnika

Kombinacija kvalitetnog zvuka i svetlosnih efekata za nezaboravno leto

U poređenju sa svojim prethodnikom, Boom 2 Plus dolazi sa osam različitih podešavanja osvetljenja koja korisnici mogu prilagoditi, kreirajući privlačno vizuelno iskustvo koje prati...

06.06.2024 Tehnika

Prvi laptop sa proširenom realnošću

Uz NReal AR naočare, uživajte u visoko rezolucijskom ekranu na virtualnom platnu od 100 inča, bez potrebe za klasičnim monitorom.

03.06.2024 Tehnika

Noviteti kompanije LG koji vaš dom pretvaraju u elegantno utočište

LG OLED M i Zero Connect Box omogućavaju integraciju tehnologije i dizajna, nudeći vlasnicima kuća fleksibilnost i eleganciju potrebnu za stvaranje sofisticiranih, urednih životnih...

31.05.2024 Tehnika

Sonos predstavlja svoje prve bežične slušalice

Sonos Ace impresionira svojim elegantnim i modernim dizajnom. Vitki profil i premium kombinacija metala i mat plastike daju ovim slušalicama sofisticiran izgled.