Najnoviji dodatak seriji pametnih Apple satova: Apple Watch 9 sa silikonskim čipom

Apple predstavlja svoj najnoviji dodatak u seriji pametnih satova - Apple Watch Series 9, donoseći sa sobom niz uzbudljivih inovacija i poboljšanja.

Najznačajnija promena je integracija potpuno novog silikonskog čipa nazvanog S9. Ovaj čip obećava značajno poboljšanje performansi u poređenju sa prethodnom verzijom, Apple Watch Series 8. Navodi se da je S9 čip 30% brži od S8, sa čak 60% više tranzistora, što će omogućiti još brži i glatkiji rad uređaja.

Apple Watch Series 9 takođe donosi inovaciju nazvanu "Double Tap", što je funkcija koja omogućava korisnicima da jednostavno dvostrukim dodirivanjem palca i kažiprsta zajedno izvrše određene kontrole, kao što su odgovaranje na pozive, prekid poziva, upravljanje alarmom, kontrola muzike i mnogo više. Ova funkcija se oslanja na praćenje kretanja i protoka krvi kako bi se aktivirala, čineći je intuitivnom i praktičnom.

Apple Watch Series 9 sa silikonskim čipomphoto: Apple

Apple Watch Series 9 takođe donosi unapređenja u oblasti povezivosti i interakcije sa iPhone uređajem. Precizno lociranje za traženje izgubljenih iPhone uređaja je sada integrisano u sat, a Siri može pristupiti zdravstvenim podacima na satu, pružajući korisnicima relevantne informacije i mogućnost da postavljaju glasovne zahteve.

Interfejs Apple Watch-a je takođe doživeo redizajniranje, omogućavajući ekranu da bude dvostruko svetliji ili tamniji, što je korisno za različite uslove osvetljenja, uključujući i gledanje filmova u bioskopima.

Apple Watch Series 9 donosi unapređenja u oblasti povezivosti i interakcije sa iPhone uređajemphoto: Apple

Ovaj novi model dostupan je počevši od cene od 399 USD, a dolazi u različitim bojama, uključujući i novu ružičastu nijansu, kao i opcije Starlight, Silver, Midnight i Red. Verzija sa kućištem od nerđajućeg čelika dostupna je u srebrnoj, zlatnoj i grafitnoj boji.

Apple Watch Series 9 obećava poboljšane performanse i funkcionalnosti, čineći ga privlačnim izborom za ljubitelje pametnih satova.

Povezane teme

13.05.2024 Tehnika

Google Pixel 8a: napredna AI tehnologija po pristupačnoj ceni

Pixel 8a je praktično manja verzija Pixel 8 modela, zadržavajući isti dizajn i duh. Glavna promena je u materijalima korišćenim za izradu zadnje strane telefona - umesto stakla, sa...

10.05.2024 Tehnika

Revolucionarna CLVX 1 tastatura i tačped u jednom

Sa svojim inovativnim dizajnom i naprednim funkcijama, ova tastatura obećava da će unaprediti produktivnost i udobnost korisnika širom sveta.

07.05.2024 Tehnika

Elegantan robot za prečišćavanje vazduha koji sam otkriva i čisti zagađenja

Zamislite da vaš prečišćivač automatski ide tamo gde je vazduh najlošiji, umesto da stalno pratite i kontrolišete njegov rad.

02.05.2024 Tehnika

Prelepo dizajniran prenosivi gramofon za sve ljubitelje dobrog zvuka

Coturn CT-01 nije samo ideja i fensi iskustvo – to je potpuno razvijen i funkcionalan uređaj. Fotografije i video snimak nisu samo prikazane iluzije koje se obično koriste u svrhu...

27.04.2024 Tehnika

Dosadan telefon: rešenje za digitalni detoks

Za razliku od popularnih pametnih telefona, Dosadan Telefon pristupa tehnologiji na minimalisticki način, uklanjajući pristup internetu, platformama društvenih mreža i ometanja bez...

22.04.2024 Tehnika

Sony ULT Tower 10: moćan zvučnik za žurke do zore

Sa snažnim zvukom, impresivnim LED osvetljenjem i mogućnošću sinhronizacije sa muzikom, ovo je zvučnik koji će ispuniti svaku prostoriju energijom i ritmom.

16.04.2024 Tehnika

Novi dizajn aparata za kafu koji očarava svojom jednostavnošću i estetikom

Aparat za kafu u zrnu ne pokušava da bude previše fensi. Ne izgleda previše industrijski ili previše visokotehnološki. Umesto toga, pokušava da se opredeli za vizuelnu familijarnos...

11.04.2024 Tehnika

Pametni čajnik "čita" vaše raspoloženje kako bi vam napravio savršen napitak

Bez obzira da li želite jutarnju dozu kofeina, relaksaciju posle napornog dana ili samo malo opuštanja, ovaj pametni aparat za čaj će vam pripremiti savršen napitak koji odgovara v...

08.04.2024 Tehnika

Motorola Edge 50 Pro: minimalistički pametni telefon vredan pažnje

Dizajn pametnih telefona je trenutno veoma dinamičan i ponekad može biti previše živopisan, pa se može javiti želja za nečim jednostavnijim ali estetski prijatnim. Sve to donosi te...

05.04.2024 Tehnika

Nova Husqvarna robotska kosilica sa ugrađenim GPS sistemom

Smanjeni troškovi rada, poboljšana efikasnost i dosledno dobro održavan travnjak čine Automover 520 EPOS nezaobilaznim alatom za negu travnjaka u budućnosti.

02.04.2024 Tehnika

Ekskluzivna kolekcija tastatura inspirisana Naruto Shippuden univerzumom

Higround donosi Narutov svet direktno u vaše ruke sa svojom najnovijom kolekcijom perifernih uređaja, predstavljajući ekskluzivnu liniju tastatura, podloga za miša i još mnogo toga...