Multifunkcionalni TV koji se za tren oka pretvara u policu za knjige

Kakav tehnički transformers! Upoznajte multifunkcionalni TV sa ekranom koji se može uvlačiti i služiti kao praktična polica za knjige...

Poslednje čudo tehnike za koje je zadužen dizajner Par Yoo Jung nosi naziv Giro, i predstavlja multifunkcionalni televizor sa ekranom koji se može uvlačiti odnosno pretvoriti u jednostavnu policu za knjige za samo nekoliko sekundi. Prilično pametan dizajn, zar ne?

Dnevne sobe u poslednje vreme postaju višenamenski prostori koje koristimo za sve – od gledanja omiljene serije, preko obavljanja radnih zadataka pa sve do vežbanja. Drugim rečima, tradicionalna postavka dnevne sobe više nije aktuelna, a mi smo stalno u potrazi za nekim novim (da ne kažemo modernim) načinima opremanja ovog dela doma, koji će nam pre svega obezbediti multipraktik varijantu uživanja u omiljenom prostoru.

Priznajemo da nam je ideja o magičnom TV-u koji transformiše svoju fasadu u skladu sa našim promenljivim potrebama do juče zvučala suviše dobro da bi bila istinita. Ali sada, kada ispred sebe imamo Giro TV, slobodno možemo reći da se snovi polako ali sigurno pretvaraju u javu.

Da bi olakšao sve što naše dnevne sobe mogu da pruže, Giro se pretvara iz konvencionalnog pametnog televizora u jednostavnu policu za knjige jednim klikom na dugme. Za povremeno vežbanje u dnevnoj sobi, ovaj uređaj zadržava svoj početni oblik pametnog TV-a, tako da korisnici mogu na njemu da emituju časove vežbi koje će pratiti.

Naravno, uz sve to, Giro radi i kao svakodnevna televizija kada je to potrebno, a omogućava i projekciju filmova i TV emisija odabranih iz programiranog kataloga.

Kada korisnici žele da transformišu svoj Giro televizor u policu za knjige bez ekrana, rotirajući projektor se sakriva iza glavne platforme. Kada se ekran projektora uvuče, korisnici će pronaći minimalnu, ali čvrstu policu u koju mogu postavljati svoja umetnička dela i knjige.

Izvor: yankodesign

Povezane teme