Može li 50 godina star gramofon postati moderan muzički sistem?

Retro tehinka je ponovo u modi! Čuveni danski brend Bang & Olufsen nam je upravo predstavio svoj moderan muzički sistem koji neodoljivo podseća na gramofon sa tradicijom dugom 50 godina!

Odmah na početku ćemo vam reći da se radi o ograničenom izdanju čuvene serije Beogram 4000 koju je davne 1972. godine osmislio danski industrijski dizajner Jacob Jensen. Klasičan vinil plejer bio je živi primer razbijanja granica i odlaska na sledeći mogući nivo uživanja u zvuku, a tako nešto nam izgleda garantuje i njegov moderan rođak.

Ograničeno izdanje muzičkog Beosistema je rezultat stalne težnje da se stari proizvodi sačuvaju i pretvore u bezvremenski muzički pribor. Kao deo Recreated Classic Initiative, brend je rekonstruisao 30 gramofona i osnažio ih najnovijom audio tehnologijom da nikada ne promaše ni jedan ritam.

Aluminijumski gramofon sa bisernim titanijumom dolazi u čvrstoj kutiji od oraha koja služi i kao kućište paketa, kao i kao ormarić za skladištenje starih vinil ploča. Srećni vlasnici (čitajte: svi oni koji mogu da izdvoje 45.000 dolara!) mogu da puštaju vinil ploče u ekosistemu Beolab bežičnih zvučnika sa kontrolama koje se aktiviraju preko Halo Beoremote-a ili čak mobilnog uređaja koristeći aplikaciju kompanije.

Još jedna dobra vest je da svaki put kada ne želite da puštate svoj gramofon odnosno svoje ploče, postoji opcija za strimovanje muzike sa servisa kao što su TIDAL i Spotify. Verujemo da ne postoji bolji način da se dokaže ideja B&O brenda koja glasi: klasični dizajn treba da živi zajedno sa savremenim inovacijama!

izvor: B&O

Povezane teme