Motorola Edge 50 Pro: minimalistički pametni telefon vredan pažnje

Proizvođači pametnih telefona danas sve više shvataju koliko je dizajn važan za uspeh proizvoda, posebno njegov izgled i materijali od kojih je napravljen.

Međutim, neki od njih ponekad preteruju s tim znanjem. Viđali smo telefone sa vrlo upadljivim i blistavim dizajnom koji agresivno privlače pažnju, posebno ističući kamere kao ključnu karakteristiku. Dizajn pametnih telefona je trenutno veoma dinamičan i ponekad može biti previše živopisan, pa se može javiti želja za nečim jednostavnijim ali estetski prijatnim.

To je ona vrsta minimalističke lepote koju Motorola, čini se, donosi sa novim Edge 50 Pro, ali on je srećom više od samo lepog lica, posebno za telefon srednje klase. Iskreno govoreći, dizajn Motorola Edge 50 Pro možda vam izgleda poznato, posebno ako ste pratili glavne igrače na tržištu u poslednje dve godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babil (@babil.i.k)

Još 2022. godine smo videli OPPO Find X5 Pro, koji je doneo osvežavajući pristup dizajnu u tom trenutku. Ono što razlikuje ovaj novi ulazak Motorole od pomenutog modela je to što su poleđine napravljene od jednog neprekidnog lista materijala bez preloma u odnosu na ostatak panela.

Ova karakteristika daje Motorola Edge 50 Pro glatku i uglađeniju estetiku, posebno jer se kamere elegantno naginju prema gore umesto da budu sakrivene unutar metalnog kućišta. Osim sočiva kamere i prepoznatljive rupice za Motorola "logo šišmiša", zadnja strana telefona je prilično čista, ali istovremeno privlačna, što je odgovor na sveprisutan trend minimalističkog dizajna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Motorola India (@motorolain)

Motorola je takođe obratila pažnju na materijale koje koristi za ovaj telefon, uključujući meku vegansku kožu i biserni acetat koji iznenađujuće dobro izgledaju, posebno za telefon srednje klase. Tu je i Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 čipset, a telefon dolazi sa pristojnim setom kamera predvođenim glavnim senzorom od 50 MP.

Takođe, ima selfi kameru od 50 megapiksela smeštenu u izrezu na vrhu ekrana od 6,7 inča sa rezolucijom 1220p i osvežavanjem od 144Hz. Ipak, glavna karakteristika ovog telefona je baterija od 4.500 mAh sa super brzim punjenjem od 125 W i podrškom za jednako brzo bežično punjenje od 50 W.

Kao telefon srednje klase, Motorola Edge 50 Pro dolazi sa pristupačnom cenom koja počinje od oko 400 dolara, što je prijatno iznenađenje s obzirom na njegove karakteristike. Međutim, zbog ograničene dostupnosti i manje promocije, ovaj jednostavno elegantni telefon može proći neprimećen uprkos svojim kvalitetima.

Povezane teme

03.06.2024 Tehnika

Noviteti kompanije LG koji vaš dom pretvaraju u elegantno utočište

LG OLED M i Zero Connect Box omogućavaju integraciju tehnologije i dizajna, nudeći vlasnicima kuća fleksibilnost i eleganciju potrebnu za stvaranje sofisticiranih, urednih životnih...

31.05.2024 Tehnika

Sonos predstavlja svoje prve bežične slušalice

Sonos Ace impresionira svojim elegantnim i modernim dizajnom. Vitki profil i premium kombinacija metala i mat plastike daju ovim slušalicama sofisticiran izgled.

28.05.2024 Tehnika

Frižider na solarni pogon može da radi i do 40 sati bez struje

Holistički pristup dizajnu i distribuciji proizvoda čini EasyFreeze frižider na solarni pogon ne samo efikasnim već i ekonomski održivim.

25.05.2024 Tehnika

LG TONE Free T90S: bežične slušalice od čistog grafena za vrhunski zvuk

LG TONE Free T90S bežične slušalice od čistog grafena predstavljaju savršen izbor za ljubitelje vrhunskog zvuka u pokretu

22.05.2024 Tehnika

iFi GO Bar Kensei: revolucionarni ultra-prenosivi DAC za pametne telefone

Britanska kompanija iFi, predstavila je GO Bar Kensei, kompaktan ali moćan digitalno-analogni konvertor (DAC) koji se savršeno uparuje sa pametnim telefonima i drugim modernim uređ...

19.05.2024 Tehnika

Revolucionarna mehanička tastatura tanja od vašeg mobilnog telefona!

Rušenjem barijera u dizajnu i funkcionalnosti, EDGE predstavlja najtanju mehaničku tastaturu na svetu, postavljajući novi standard za prenosivost bez žrtvovanja performansi.

16.05.2024 Tehnika

Nove Beats by Dre slušalice: elegantan zvuk u neutralnim i pastelnim bojama

Ove nove ponude personifikuju bežičnu praktičnost i sofisticirani dizajn, a dostupne su u raznim elegantnim neutralnim i pastelnim tonovima.

13.05.2024 Tehnika

Google Pixel 8a: napredna AI tehnologija po pristupačnoj ceni

Pixel 8a je praktično manja verzija Pixel 8 modela, zadržavajući isti dizajn i duh. Glavna promena je u materijalima korišćenim za izradu zadnje strane telefona - umesto stakla, sa...

10.05.2024 Tehnika

Revolucionarna CLVX 1 tastatura i tačped u jednom

Sa svojim inovativnim dizajnom i naprednim funkcijama, ova tastatura obećava da će unaprediti produktivnost i udobnost korisnika širom sveta.

07.05.2024 Tehnika

Elegantan robot za prečišćavanje vazduha koji sam otkriva i čisti zagađenja

Zamislite da vaš prečišćivač automatski ide tamo gde je vazduh najlošiji, umesto da stalno pratite i kontrolišete njegov rad.

02.05.2024 Tehnika

Prelepo dizajniran prenosivi gramofon za sve ljubitelje dobrog zvuka

Coturn CT-01 nije samo ideja i fensi iskustvo – to je potpuno razvijen i funkcionalan uređaj. Fotografije i video snimak nisu samo prikazane iluzije koje se obično koriste u svrhu...